Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Alternatywa dla tesli arn 150

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Adam_85
    Nikt nie neguje, że ARN 150 jest dobrym głośnikiem. Jednak tonsil też ma bardzo dobre głośniki jakość/cena...
    Tak tak ja mam rad TONSILY sam je pouzivam

GDN 20/80 , GTC .... GDN 30/100 - to bardzo dobre glosniki !!

[ Dodano: 2004-09-24, 22:57 ]
    Zamieszczone przez Spacestar
    A jakbym kupił 11/100 kopółkę to by lepiej grało z arnem 150? Bo nie widze nic w repertuarze tonsila co by mi odpowiadało, a chyba arn150 w porównaniu do GDN 16/30/ lub 16/40/ nie jest aż tak beznadziejny?
    Napevno

GTC 8/100 lub 11/100 jest lepsy nez ARV 104 lub GDWK ...

Ja obudovalem v roku 2003 projekt 2x ARN 150 + GTC 11/100 D`Appolito /15 litru a ty boxy se staly bestsellerem !! Porovnavali sme je s GDWK 10/80 + GDN13/40 bleeee ARN+GTC gralo mnogo lepiej !! 2x ARN 150 + GTC 11/100 VS ARN 150+ARV 104 =ARN+GTC gralo mnogo lepiej

Ja proponuje abys obudoval 2xARN 150 + tweeter v konfiguracii D`Appolito

Skomentuj

A tak przy okazji- podoba ci się polska?
      A przynajmniej polskie forum internetowe

Skomentuj

Zamieszczone przez Spacestar
        A tak przy okazji- podoba ci się polska?
        A przynajmniej polskie forum internetowe

Tak tak polska sie mi podoba ja casto dojezcalem do KATOWIC na gieldu komputerovou a u vas pienkne dziwczyny tak jak u nas :)

Skomentuj

masz Łukaszu racje ale jesli kolega chce zrobic cos poprostu do domu to nie kupi Scanspeakow bo by chyba przez pol roku nic nie jadl zeby oszczedzic.......
          sa rozne produkty w roznych cenach adresowane do roznych odbiorcow i kazdykupuje na ile go stac:)

sam z reszta wiesz ze w kazdej polce cenowej mozna pieniadze wydac dobrze lub zle....zatem pisanie komus ze arn150 to szajs nie jest potrzebne

Skomentuj

-> broken GTC 11/100 to niezły tweeter ale nie nadaje sie do d'appolito. Na niskim podziale czestotliwosci nieładnie gra a na wysokim to nie bedzie d'appolito. Do takiej konstrukcji trzeba dać np. Vife z niskim fs.

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80
              -> broken GTC 11/100 to niezły tweeter ale nie nadaje sie do d'appolito. Na niskim podziale czestotliwosci nieładnie gra a na wysokim to nie bedzie d'appolito. Do takiej konstrukcji trzeba dać np. Vife z niskim fs.
              hmmmmmmm

crossover 2500 Hz - no problem :)

Skomentuj

yoshi wie co mówi. tu akurat go popieram eksperymentowałem ostatnio z 11/100 i im nizej go tne tym dźwięk staje się ostrzejszy.... nietety nic się na to nie poradzi ten glośnik tak ma. mocowo wytrzyma ale ucierpi jakość

Skomentuj

Zamieszczone przez Sound Wave
                  yoshi wie co mówi. tu akurat go popieram eksperymentowałem ostatnio z 11/100 i im nizej go tne tym dźwięk staje się ostrzejszy.... nietety nic się na to nie poradzi ten glośnik tak ma. mocowo wytrzyma ale ucierpi jakość
                  Tak ale GTC11/100 jest bardoz lepsi nez ARV 104 . A jest (cheaper) nez VIFA , SEAS ...

Skomentuj

jasne to się zgadza to coś pośredniego (u nas jest nawet tańszy niż ARVka. ale niestety lepiej go zastosować ze zwrotknicą zaprojektowaną przez yoshiego. jak będe miał troche czsu to sprawdze (przynjamniej teoretycznie zasymuluje w SW) jak radzi sobie wasza czeska zwrotka

Skomentuj

Czaruję...
                    X