Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

system stereo vs wielokanałowy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jw_amigowiec, TB3 jest tez nagrany jako koncert dvd. Posluchaj go.
    Wiem o tym ze sa nagrania ktore maja dodane efekty poglosu itd. Sa setki pluginow ktore to robia. Ale nadal akustyka pomieszczenia bedzie wiele zmieniala. Systemy wielokanalowe sa w stanie bardziej zblizyc sie do zamyslu autora.

Czlowiek jest w stanie dosc dokladnie okreslic skad dochodzi do niego dzwiek. W przypadku stereo jest to efekt jakby scene 3d ogladac w 2d. Niby sie da ale to wszystko to tylko sposob na oszukanie naszych zmyslow. W przypadku systemow wielokanalowych jest to znacznie mniejsze oszustwo niz w przypadku stereo.

A skoro (dobre) stereo daje takie efekty po co systemy wielokanalowe?
    zeby bylo jeszcze lepiej

Skomentuj

Systemy wielokanalowe maja nas przeniesc w "srodek akcji" filmowej. sluchajac koncertu nei siedzimy pomiedzy muzykami dlatego panorama utworzona przez 2 glosniki wystarcza, a co do niuansow odbic i poglosow odtwarzanych przez glosniki wielokanalowe, wielu nas tego nie uslyszay bo nie mamy na tyle dobrych glosnikow w systemie.

Skomentuj

Jesli bardzo podoba mi sie brzmienie danego wzmacniacza lampowego, oraz kolumn tubowych (daje przyklad), oraz uwielbiam sluchac dzwieku z plyt winylowych jakich mam kolekcje... To wielokanalowosc odpada. Jesli mam zaplacic 2000 zl za wzmacniacz 2x6W, to potrzebowal bym jeszcze 3 monobloki by uzupelnic tyl i centrum. Powiem szczerze, nie slyszalem jeszcze amplitunera wielokanalowego zadowalajacego mnie brzmieniem... A porownywalem je bezposrednio ze wzmacniaczami dwukanalowymi w tej samej cenie. Nie mowiac juz o zrodlach. Slyszalem wiele odtwarzaczy DVD vs CD w tej samej cenie.
        A gdy sie chce cieszyc efektami koncertu koniecznie... To na niego ide :)
        Rzadko zdarza mi sie sluchac tego typu koncertow w domu. A i mam takowe tylko na winylach.

Skomentuj

jw_amigowiec, Gratuluje sprzetu... ...ale niech podniosa reke do gory osoby z tego forum ktore maja rowniez w domu, gramofon, wzmacniacz lampowy itd.
          To ze mozesz sobie pozwolic pojsc na koncert zamiast go ogladac z dvd albo masz tak wyczulony sluch ze tansze wzmacniacze raza Cie swoim brzmieniem to fajnie. Wiekszosc ludzi z tego forum nie przekroczy kwoty 2000 kupujac sprzet audio. Zrodlem w wielu przypadkach bedzie komputer, a w wiekszosci zwykle cd-audio.

Ale tu nie chodzi o sprzet, ceny itd. Mowimy o samych technologiach stereo i wielokanalowosc. Nawet trudno jest napisac stereo vs wielokanalowosc poniewaz to drugie jest rozszerzeniem pierwszego. Tak jak 5.1 jest rozszerzeniem quadro i 7.1 nastepca 5.1. Zgadzam sie ze sprzet 5.1 w porownaniu do stereo (podobnej budowy) jest drozszy. Ale czemu nagle wszyscy podoaja jako przyklad sprzet stereo za kilka/kilkanascie tysiecy?

PS
          Swoja droga sa amplitunery ktore maja wyjscia 5.1 pre out. Wiec mozna do nich podlaczyc inna koncowke mocy.

Skomentuj

jw_amigowiec, Gratuluje sprzetu...
            Jeszcze nie mam lampy

To ze mozesz sobie pozwolic pojsc na koncert
            Takie koncerty nie sa drogie, a wydanie raz w miesiacu paru/parunastu zl to nie wydatek :). Mowilem o muzyce instrumentalnej.

sa amplitunery ktore maja wyjscia 5.1 pre out. Wiec mozna do nich podlaczyc inna koncowke mocy.
            Tak i tu cena... :/ (Za chocby monobloki).

to drugie jest rozszerzeniem pierwszego
            Wymusily to filmy, systemy "kina domowego" . Nie mam nic do nagran wielokanalowych, ani do takich systemow. Fajna sprawa. Ale nie umiejsza to samemu stereo, tym bardziej, ze jaki odsetek Waszych ulubionych nagran jest wielosciezkowych? Ja nie mam zadnego. Mialem kiedys jakies demowki w AC3 jak mialem 5.1. Jako, ze uznalem, ze muzyki stereo zle sie slucha na tym zestawie, zastapilem go stereo. Odnosnie odsluchu stereofonicznego - jak to sie ma do przestrzennosci conajmniej 2x pisalem... Mam wrazenie, ze albo nie czytacie, albo czytacie to bez zrozumienia, albo sie tak uparliscie. Zauwazcie, ze nie neguje systemow wielokanalowych. Jestem za. Ale tez stanalem IMHO slusznie w obronie stereo tradycyjnego.

Teraz przyznac sie, ilu ze zwolennikow wielokanalowosci w sluchaniu muzyki slyszalo naprawde dobre zestawy stereo? I ponawiam pytanie, ilu z Was ma swoje ulubione nagrania w postaci wielokanalowej? Poza koncertami.

Skomentuj

jw_amigowiec, Okresl co oznacza dla Ciebie dobre stereo?

Skomentuj

Takie, gdzie brzmi naprawde naturalnie, bardzo milo dla ucha, ale pomijajac brzmienie, bo to kwestja oczywista: scena muzyczna musi byc holograficzna, musi miec duza szerokosc, glebokosc, oraz takze wysokosc. By lokalizacja instrumentow byla bardzo prosta. By gdy istnieje taka potrzeba pojawiala sie wyrazna aura poglosowa obiegajaca sluchacza w okol. Musi to byc zestaw, gdzie gdy sie skupie tylko na sluchaniu muzyki i niczym wiecej - przeniesie mnie do innego swiata. Tak bym mogl sluchac muzyke taka, jaka jest, lacznie z odbiorem emocji. Uwielbiam muzyke, ktora zawiera w sobie emocje. Zarowno emocje w wokalach, oraaz instrumentach. I by mi zestaw umozliwial taki odbior. Slyszalem zestawy niesamowicie idealnie spelniajace moje oczekiwania - niestety - niezmiernie daleko poza moim zasiegiem finansowym. :/
                W moim puapie znajduje sie chocby wspomniany Dared 2x 6W, oraz tuby tylne na fostexach 10 cm. Gdyby to filmy byly moja pasja, zdecydowanie zainwestowal bym w dobry zestaw 5.1. Do muzyki dla mnie jest obecnie zbedny. Widac, dla Ciebie jest potrzebny i przy tej wersji pozostanmy. Dzieki temu oboje mamy racje, bo ja wiem co lepsze dla mnie, a Ty co lepsze dla Ciebie :)

Skomentuj

Jeżeli chodzi o systemy nagłośnieniowe: w kinie jak i w muzyce stereo naważniejsza jest wierność przekazu i co się z nia wiąże przestrzenność. Do suchania muzyki najlepsze jest stereo, do muzyki zapisanej w formacie wielokanałowej i kinie najlepsze są systemy wielokanałowe 5.1 i 6.1
                  Ponoć pojawił się system który, dużo lepiej oddaje wszystkie te aspekty. Czy słyszał ktoś o systemie 2+2+2 ?

Skomentuj

jw_amigowiec, No oki niech pozostanie tak jak jest.

zajaranyy, Czy przypadkiem nie chodzi o sam system kodowania dzwieku 5.1? 3 x stereo? Tak koduja karty creativa (i jeszcze kilka innych) dzwiek 5.1, dlatego nie jest on poprawnie rozpoznawany przez wiekszosc amplitunerow.

Skomentuj

wektor, nie o coś zupełnie innego. 2+2+2 jest to pewna nowość która jest taką abstarkcją i wątpie czy się przyjmie. O tym sytemie wyczytałem w jednym z numerów audio jeszcze z tamtego roku. Może wyjaśnie co to za cudo, jest to system składający się z 2 kolumny przednich, 2 surroundów i 2 kolumn stojących ponad przdenimi w których przetważane jest pasmo z głośnika centralnego i bassu. Układ jest zgodny z 5.1 a największą zaletą 2+2+2 jest przestrzeń której ponoć nie oddaje tak dobrze żaden z innych systemów. Czy jet to prawda czy tylko bajka napisana na potrzeby magazynu nie wiem ale warto wiedzieć, ze coś takiego jest.

Pozatym moim zdaniem stereo nigdy nie zosatnie wyparte przez systemy wielkokanałowe, które jedynie mogą tworzyć nowy kierunek (nowy standard) tak jak lampa nie została wyparta przez tranzystor.

Skomentuj

Tak akurat szukajac jakis informacji o systemie o ktorym pisal zajaranyy trafilem na ciekawy art. Teoretycznie wczesniej by mi on zaoszczedzil duzo pisania :)

http://www.dvdinfo.host.sk/index.php?id=kinodomowe

Skomentuj

musisz wiedziec i zdecydowac jak chcesz sluchac czy stereo czy przestrzennie.Wiadomo ze do stereo najlepszy bedzie sam wzmacniacz nei amplituner a do surround najlepszy jest amplituner :)

Skomentuj

Ja obecnie mam zadowalające mnie 2.1 W planach mam rozbudowe do 4.1 puźniej może do 5.1 oczywiście jak fundusze pozawolą. Jak wiele ludzi pisze, że dobry amplituner zagra gożej niż wzmacniacz oczywiście z tej samej półki. Wpadłem na rozwiązanie ale nie wiem czy dobre :) otóż do posiadanego wzmacniacza stereo zawsze możemy podłączyć jakiś procesor dźwięku dla tylnych i centralnego np. yamahe dsp. Tak więc chyba każdy zadowalający system stereo możemy stopniowo rozbudowywać i przydotować się na wielkokanałowy dźwięk i kino bez strat w stereo.

Skomentuj

Ostanio rozmawialem z wisnia na gg. Znalazl on bardzo ciekawy amplituner na allegro.
                              http://allegro.pl/item94816023_h_k_h...niej_bcm_.html
                              Co w nim ciekawego? Ano wyjscie 5.1 pre out. Mysle ze wiecej producentow amplitunerow ma takie perelki w swojej ofercie.

Skomentuj

wektor, przeczytałem arta z linka i jakoś nie przekonuje mnie to. Autor "zwala" wine słabszego brzmienia na niedoskonałość nosnika i sugeruje ze polepszenie nosnika i ilości danych na nim zapisanych polepszy jakość przekazu na poziom jakości stereo. Po pierwsze nie bierze pod uwagę, że za tę samą cene system wielokanałowy musi być gorszy jakościowo i nośnik tu już nic nie zmieni. Po drugie można wysnuć wniosek, że obecny nościk dla wielu kanałow jest gorszy od stereo co już na starcie ustawia sys. wielokanałowy na gorszej pozycji .

Nie napisał także o czymś takim jak postęp w dzieidzinie wielokanałowości. O ile stereo ma swój niezmienny styl od dziesiatków lat i raz kupionym dobrym wzmcaniaczem można sie cieszyć 10, 15 a nawet 20 lat to w systemach wielokanałowych to nie ma miejsca. Amplitunery sprzed 5 lat będące wtedy szczytem techniki są teraz przeciętniakami a te sprzed 10 lat są teraz kompletnym złomem gdyż obsługiowane standardy dzięku przestrzennego wyszły z użycia. Nie przesadziłbym pisząc, że postęp nie spowolnił. Zapewne za jakiś czas wyjdzie dolby digital 3 , standard 9.1 bo 7.1 zostanie uznany za niewystarczajacy itd w koło jak w komputerach.

Dla mnie system wielokanałowy jest zbyt "skomercjalizowany" . Nie liczy sie dbałość o klienta i jakość produktu. Na razie wszystko jest na zasadzie "szybciej, wiecej = lepiej". Kto zaoferuje wiecej niepotrzebnych gadżetów, kto wprowadzi pierwszy nowe standardy, kto da wiecej głosników itd ten jest lepszy i ten wiecej klientów zgarnie. A cała zabawa z brzmieniem systemu jest przy okazji.

Skomentuj

Caly wyc w tym ze system wielokanalowy to 2 rzeczy (standardy) ktore musz byc w amplitunerze av.
                                  -DTS
                                  -AC3 (DD)
                                  dodatkowo ale nie jest to wymogiem
                                  - DD EX czyli 7.1
                                  Reszta to tylko dodatki. Zreszta takie dodatki wystepuja w co dugim sprzecie stereo.
                                  Posluchajcie kilku kawalkow wielokanalowych... ...to jest zupelnie inna muzyka niz stereo, inne odczucia, wrazenia, itd.

http://www.sr.se/multikanal/english/e_index.stm
                                  ciekawy link... ..poki co jeszcze nie sluchalem kawalkow tam zawartych ale bede musial to sprawdzic. Troche klasyki itd.

Skomentuj

wektor, w jakim programie najlepiej odtwarzac te pliki ac3?

Skomentuj

djrobo, winamp z pluginem do ac3, dowolny player od filmow (ktory odtwarza pliki ac3) z pluginem do ac3, powerdvd, windvd. Akurat z plikami ac3 nie ma praktycznie zadnych problemow. Gorzej jest z plikami dts-wav. Te mozna przerobic na ac3 albo wypalic na cd i odtwarzac w stajonarnym dvd. Z przerobieniem jest troche zabawy... ...foobar->resampling->soft encoder itd. Przerobienie trwa okolo 3 razy dluzej niz sam material dlatego jeszcze nie przekonwertowalem innych albumow.

PS. Pliki dts-wav mozna odtworzyc za pomoca samego foobara v 0.8.x z pluginem foo_dts. Ale wtedy odpada mozliwosc wyslania tego sygnalu na zlacze cyfrowe i wydaje mi ie ze kanaly sa pomieszane. Dla mnie to dekodowanie szalu nie robi... ... zupelnie inny (lepszy)efekt daje przerobienie na ac3.

Skomentuj

wektor, moze zapodasz na swoja stronke znow jakies fajne kawalki ac3?

Skomentuj

+¦¦¦AC3 Jean Michel Jarre - Aero [2004][DTS]
                                          - 01 - Aero Opening - AudX-SPBQ.mp3
                                          - 01 - Aero Opening.ac3
                                          - 02 - Scene 1 - AudX-SPBQ.mp3
                                          - 02 - Scene 1.ac3
                                          - 03 - Oxygene 2.ac3
                                          - 04 - Scene 2.ac3
                                          - 05 - Aero.ac3
                                          - 06 - Equinoxe 8.ac3
                                          - 07 - Oxygene 4.ac3
                                          - 08 - Scene 3.ac3
                                          - 09 - Souvenir Of China.ac3
                                          - 10 - Scene 4.ac3
                                          - 11 - Aerology.ac3
                                          - 12 - Scene 5.ac3
                                          - 13 - Equinoxe 3.ac3
                                          - 14 - Scene 6.ac3
                                          - 15 - Equinoxe 4.ac3
                                          - 16 - Scene 7.ac3
                                          - 17 - Last Rendez-Vous.ac3
                                          - 18 - Scene 8.ac3
                                          - 19 - Zoolookology.ac3
                                          - 20 - Scene 9.ac3
                                          - 21 - Aerozone.ac3
                                          - 22 - Scene 10.ac3
                                          - 23 - Magnetic Fields 1.ac3
                                          - 24 - Scene 11.ac3
                                          - 25 - Chronology 6.ac3
                                          - 26 - Rendez-Vous 4 (Live Version).ac3
                                          - headac3he-0.23a.rar
                                          - Jean Michel Jarre - Aero - Back Inside.jpg
                                          - Jean Michel Jarre - Aero - Back.jpg
                                          - Jean Michel Jarre - Aero - DVD.jpg
                                          - Jean Michel Jarre - Aero - Front Inside.jpg
                                          - Jean Michel Jarre - Aero - Front Inside2.jpg
                                          - Jean Michel Jarre - Aero - Front Inside3.jpg
                                          - Jean Michel Jarre - Aero - Front Inside4.jpg
                                          - Jean Michel Jarre - Aero - Front Inside5.jpg
                                          - Jean Michel Jarre - Aero - Front Inside6.jpg
                                          - Jean Michel Jarre - Aero - Front Inside7.jpg
                                          - Jean Michel Jarre - Aero - Front.jpg
                                          - Jean Michel Jarre - Aero.nfo
                                          - Jean Michel Jarre - Aero.par2
                                          - Jean Michel Jarre - Aero.sfv
                                          - Jean Michel Jarre - Aero.vol000+01.PAR2
                                          - Jean Michel Jarre - Aero.vol001+02.PAR2
                                          - Jean Michel Jarre - Aero.vol003+04.PAR2
                                          - Jean Michel Jarre - Aero.vol007+06.PAR2
                                          - Jean Michel Jarre - Aero.vol013+11.PAR2
                                          - Jean Michel Jarre - Aero.vol024+21.PAR2
                                          - Jean Michel Jarre - Aero.vol045+40.PAR2
                                          - Jean Michel Jarre - Aero.vol085+80.PAR2
                                          -
                                          +¦¦¦AC3 v2 [WEK] Best of Chillout Moods - AC3
                                          - 01.ac3
                                          - 02.ac3
                                          - 03.ac3
                                          - 04.ac3
                                          - 05.ac3
                                          - 06.ac3
                                          - 07.ac3
                                          - 08.ac3
                                          - 09.ac3
                                          - 10.ac3
                                          - 11.ac3
                                          - 12.ac3
                                          - 13.ac3
                                          - 14.ac3
                                          - 15.ac3
                                          - 16.ac3
                                          - 17.ac3
                                          -
                                          +¦¦¦AC3 v2 [WEK] Best Of Kuschelrock - new
                                          - 123.acp
                                          - [01] Toni Braxton - Un-Break My Heart [WEK].ac3
                                          - [02] Destiny Child - motion [WEK].ac3
                                          - [03] Sinead O'connor - othing Compare 2 U [WEK].ac3
                                          - [04] Bangles - Eternal Flame [WEK].ac3
                                          - [05] Sarah Connor - From Sarah With Love [WEK].ac3
                                          - [06] Celin Dion - Think Twice [WEK].ac3
                                          - [07] Sade - Sove Is Stronger Than Pride [WEK].ac3
                                          - [08] Jennifer Lopez - If You Had My Love [WEK].ac3
                                          - [09] Gloria Estefan - Here We Are [WEK].ac3
                                          - [10] Melanie Thornton - Love How You Love Me [WEK].ac3
                                          - [11] Youssou N' Dour & Neneh Cherry - Seconds [WEK].ac3
                                          - [12] Lionel Richie - Say You, Say Me [WEK].ac3
                                          - [13] Terence Trent D'arby - ign Your Name [WEK].ac3
                                          - [14] Marc Anthony - You Song For Me [WEK].ac3
                                          - [15] R. Kelly - I Believe I Can Fly [WEK].ac3
                                          -
                                          +¦¦¦AC3 v2 [WEK] Boyz II men - new
                                          - [01] Boyz II Men - Thank You [WEK].ac3
                                          - [02] Boyz II Men - All Around The World [WEK].ac3
                                          - [03] Boyz II Men - U Know [WEK].ac3
                                          - [04] Boyz II Men - Vibin' [WEK].ac3
                                          - [05] Boyz II Men - I Sit Away [WEK].ac3
                                          - [06] Boyz II Men - Jezzebel [WEK].ac3
                                          - [07] Boyz II Men - Khalil (Interlude) [WEK].ac3
                                          - [08] Boyz II Men - Trying Times [WEK].ac3
                                          - [09] Boyz II Men - I'll Make Love To You [WEK].ac3
                                          - [10] Boyz II Men - On Bended Knee [WEK].ac3
                                          - [11] Boyz II Men - 50 Candles [WEK].ac3
                                          - [12] Boyz II Men - Water Runs Dry [WEK].ac3
                                          - [13] Boyz II Men - Yesterday [WEK].ac3
                                          -
                                          +¦¦¦AC3 [WEK] AMBRA - 2
                                          - 01.ac3
                                          - 02.ac3
                                          - 03.ac3
                                          - 04.ac3
                                          - 05.ac3
                                          - 06.ac3
                                          - 07.ac3
                                          - 08.ac3
                                          - 09.ac3
                                          - 10.ac3
                                          - 11.ac3
                                          - 12.ac3
                                          - 13.ac3
                                          - 14.ac3
                                          -
                                          +¦¦¦AC3 [WEK] AMBRA - Child Of The Universe
                                          - 01 AMBRA - Child Of The Universe - Infinite Space Part 1 [WEK].ac3
                                          - 02 AMBRA - Child Of The Universe - Infinite Space Part 2 [WEK].ac3
                                          - 03 AMBRA - Child Of The Universe - The Rebirth Of The Sun (Part One) [WEK].ac3
                                          - 04 AMBRA - Child Of The Universe - La Renaissance Du Soleil (Part Two) [WEK].ac3
                                          - 05 AMBRA - Child Of The Universe - The Jewel Of Light [WEK].ac3
                                          - 06 AMBRA - Child Of The Universe - Myth Of Creation Chapter 1 [WEK].ac3
                                          - 07 AMBRA - Child Of The Universe - Myth Of Creation Chapter 2 [WEK].ac3
                                          - 08 AMBRA - Child Of The Universe - Beyond The Horizon [WEK].ac3
                                          - 09 AMBRA - Child Of The Universe - Liquid Sky [WEK].ac3
                                          - 10 AMBRA - Child Of The Universe - Eclipse Of The Moon [WEK].ac3
                                          - 11 AMBRA - Child Of The Universe - Introducing Salvador Dali [WEK].ac3
                                          - 12 AMBRA - Child Of The Universe - The Divine Dali Part 1 [WEK].ac3
                                          - 13 AMBRA - Child Of The Universe - Elements Of Etre Dieu [WEK].ac3
                                          - 14 AMBRA - Child Of The Universe - The Divine Dali Part 2 [WEK].ac3
                                          - 15 AMBRA - Child Of The Universe - Child Of The Universe Part 1 [WEK].ac3
                                          - 16 AMBRA - Child Of The Universe - Zodiacal Signs [WEK].ac3
                                          - 17 AMBRA - Child Of The Universe - Child Of The Universe Part 2 [WEK].ac3
                                          - 18 AMBRA - Child Of The Universe - Infinite Space Part 3 [WEK].ac3
                                          -
                                          +¦¦¦AC3 [WEK] Jennifer Lopez - The reel me
                                          - 01 Jennifer Lopez - If You Had My Love [WEK].ac3
                                          - 02 Jennifer Lopez - No Me Ames [WEK].ac3
                                          - 03 Jennifer Lopez - Waiting for Tonight - remix [WEK].ac3
                                          - 04 Jennifer Lopez - Feelin' So Good [WEK].ac3
                                          - 05 Jennifer Lopez - Love Don't Cost a Thing [WEK].ac3
                                          - 06 Jennifer Lopez - Play [WEK].ac3
                                          - 07 Jennifer Lopez - I'm Real [WEK].ac3
                                          - 08 Jennifer Lopez - I'm Real - remix [WEK].ac3
                                          - 09 Jennifer Lopez - Ain't It Funny [WEK].ac3
                                          - 10 Jennifer Lopez - Alive [WEK].ac3
                                          - 11 Jennifer Lopez - Ain't It Funny [WEK].ac3
                                          - 12 Jennifer Lopez - I'm Gonna Be Alright [WEK].ac3
                                          - 13 Jennifer Lopez - Jenny from the Block [WEK].ac3
                                          - 14 Jennifer Lopez - All I Have [WEK].ac3
                                          - 15 Jennifer Lopez - I'm Glad [WEK].ac3
                                          - 16 Jennifer Lopez - Baby I Love U [WEK].ac3
                                          - LOPEZ_BACK.jpg
                                          - LOPEZ_FRONT.jpg
                                          -
                                          +¦¦¦AC3 [WEK] Joe Cocker - Night Calls
                                          - 01 Joe Cocker - I Can Hear The River [WEK].ac3
                                          - 02 Joe Cocker - There's A Storm Coming [WEK].ac3
                                          - 03 Joe Cocker - Can't Find My Way Home [WEK].ac3
                                          - 04 Joe Cocker - Night Calls [WEK].ac3
                                          - 05 Joe Cocker - Don't Let The Sun Go Down On Me [WEK].ac3
                                          - 06 Joe Cocker - Five Women [WEK].ac3
                                          - 07 Joe Cocker - Please No More [WEK].ac3
                                          - 08 Joe Cocker - Out Of The Rain [WEK].ac3
                                          - 09 Joe Cocker - You've Got To Hide Your Love Away [WEK].ac3
                                          - 10 Joe Cocker - Little Bit Of Love [WEK].ac3
                                          - front.jpeg
                                          - Joe_Cocker_-_Night_Calls-back.jpeg
                                          -
                                          +¦¦¦AC3 [WEK] Mike Oldfield - Tubular Bells 2003
                                          - DTS Audio - Mike Oldfield - Tubular Bells 2003 ( DVD Audio 5.1 AC3 To DTS ) - Back Inside.jpg
                                          - DTS Audio - Mike Oldfield - Tubular Bells 2003 ( DVD Audio 5.1 AC3 To DTS ) - Back.jpg
                                          - DTS Audio - Mike Oldfield - Tubular Bells 2003 ( DVD Audio 5.1 AC3 To DTS ) - CD.jpg
                                          - DTS Audio - Mike Oldfield - Tubular Bells 2003 ( DVD Audio 5.1 AC3 To DTS ) - Front.jpg
                                          - DTS Audio - Mike Oldfield - Tubular Bells 2003 ( DVD Audio 5.1 AC3 To DTS ) - FrontInside.jpg
                                          - DTS Audio - Mike Oldfield - Tubular Bells 2003 ( DVD Audio 5.1 AC3 To DTS ) - FrontInside2.jpg
                                          - DTS Audio - Mike Oldfield - Tubular Bells 2003 ( DVD Audio 5.1 AC3 To DTS ) - FrontInside3.jpg
                                          - DTS Audio - Mike Oldfield - Tubular Bells 2003 ( DVD Audio 5.1 AC3 To DTS ) - FrontInside4.jpg
                                          - DTS Audio - Mike Oldfield - Tubular Bells 2003 ( DVD Audio 5.1 AC3 To DTS ) - FrontInside5.jpg
                                          - Tubular Bells 2003 - Part 1 [WEK] v2.ac3
                                          - Tubular Bells 2003 - Part 2 [WEK] v2.ac3
                                          -
                                          +¦¦¦AC3 [WEK] Sting - Brand New Day
                                          - 01 Sting - A Thousand Years [WEK].ac3
                                          - 02 Sting - Desert Rose [WEK].ac3
                                          - 03 Sting - Big Lie Small World [WEK].ac3
                                          - 04 Sting - After The Rain Has Fallen [WEK].ac3
                                          - 05 Sting - Tomorrow We'll See [WEK].ac3
                                          - 06 Sting - Perfect Love...Gone Wrong [WEK].ac3
                                          - 07 Sting - The End of the Game [WEK].ac3
                                          - 08 Sting - Fill Her Up [WEK].ac3
                                          - 09 Sting - Ghost Story [WEK].ac3
                                          - 10 Sting - Brand New Day [WEK].ac3
                                          -
                                          L¦¦¦AC3 [WEK] The Police - Every Breath You Take
                                          01 The Police - Roxanne [WEK].ac3
                                          02 The Police - Can't standing losing you [WEK].ac3
                                          03 The Police - Message in a bottle [WEK].ac3
                                          04 The Police - Walking on the moon [WEK].ac3
                                          05 The Police - Don't stand so close to me [WEK].ac3
                                          06 The Police - De do do do, de da da da [WEK].ac3
                                          07 The Police - Every little thing she does is magic [WEK].ac3
                                          08 The Police - Invisible sun [WEK].ac3
                                          09 The Police - Spirits in the material world [WEK].ac3
                                          10 The Police - Every breath you take [WEK].ac3
                                          11 The Police - King of pain [WEK].ac3
                                          12 The Police - Wrapped around your finger [WEK].ac3

te utworki mam przerobione... ...jezeli ktos cos chce to niech poda nazwe... ...oczywiscie ilosc w granicach rozsadku.... ....wieczorem zapuszcze upload na serwer.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X