Powinno sie nadac. M-audio ma solidne interfejsy, choc dla mnie minusem jest tutaj probkowanie do 48 khz. Szkoda, ze nie ma chociaz 96khz, ale nie jest to niezbedne. Interfejs kosztuje okolo 300zl, z w tej cenie mozna miec uzywana Scarlett 2i2 drugiej generacji.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Pomiary w 2021
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaw tej cenie mozna miec uzywana Scarlett 2i2 drugiej generacji.
Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
Te generacje z punktu widzenia pomiarów mają jakieś znaczenie?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaA z trzecią generacją jest coś nie tak? :P
Skomentuj
-
Pytanie - dlaczego mikrofon pomiarowy musi mieć charakterystykę dookólną? Czy to wynika z zastosowanych algorytmów w oprogramowaniu? Bo tak patrząc na charakterystyki to mniej problemów z pomiarami byłoby z mikrofonem kierunkowym - znaczna eliminacja dźwięków odbitych, z tła, przecież mierzymy dźwięk z głośników na wprost mikrofonu. Inną sprawą jest adaptacja akustyczna ale tu nie o tym. Próbowałem poszukać ale jest aksjomat - mikrofon dookólny.
Skomentuj
-
Powiedzmy sobie - tzw. dookólny bo ma membranę z jednej strony i podobnie jak z głośnikiem dookólnym który musiałby być zbudowany z przynajmniej 6 głośników - pomijam faktyczne działanie. Z własnymi doświadczeniami muszę poczekać na złożenie przedwzmacniacza mikrofonowego bo wtedy będę miał do dyspozycji i dynamiczne. Zdaję sobie sprawę z wpływu charakterystyk ale byłem ciekaw czy ktoś i z jakimi efektami próbował takich pomiarów.
Skomentuj
Skomentuj