Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Poszukiwany projekt pomieszczenie 30 m2.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Poszukiwany projekt pomieszczenie 30 m2.

Witam,
    Szukam sprawdzonego projektu, który składa się z dostępnych przetworników, aktualnie mam sonus faber venere 2.5 połączone z cambridge cxn v2 i cxa81, do tego mam końcówki mocy audiomatusa.
    W aktualnym zestawie nie podoba mi się góra pasma, jest jej zbyt mało, a scena dźwiękowa jest słaba, ogólnie wydane sporo na granie, a pożądanego efektu brak. Proszę o propozycję projektów które zdeklasują moje aktualne sonusy.

Jeśli wierzyć pomiarom w AUDIO, to ciężko będzie Ci znaleźć projekt na tym forum z bardziej podbitymi wysokimi tonami niż w tych Sonusach.

Może problem tkwi gdzie indziej...?
    "Pomiary są użytecznym narzędziem, ale nie pozwól stać się ich niewolnikiem" - Siegfried Linkwitz
    JMA RQ900 [WF223+MR16+D2608] • Atoll IN300 • Arcam CDS27 • Arcam irDAC • Onkyo NS-6170

Skomentuj

Zamieszczone przez pawel_luk1 Zobacz posta
      Jeśli wierzyć pomiarom w AUDIO, to ciężko będzie Ci znaleźć projekt na tym forum z bardziej podbitymi wysokimi tonami niż w tych Sonusach.

Może problem tkwi gdzie indziej...?
      Słuchałem tych kolumn dwukrotnie, w różnych salonach z różną elektoniką. Nie ma w nich dużo góry, ani dołu. Grają raczej środkiem pasma. Dźwięk jest ciężki, mulisty, wolny, mało szczegółowy, mało przestrzenny. Myślę, że to jedne z najgorszych kolumn jakie słyszałem w życiu. Większość projektów DIY powinna zagrać lepiej.

Skomentuj

A ja zadam inne pytanie. Jak wygląda salon? "Normalny" pokój? Okna, firanki? Czy z aneksem kuchennym? Jak poustawiany sprzęt i kanapa/fotel/siedzenie? Może problemem jest zwyczajnie pomieszczenie...

Skomentuj

Zamieszczone przez igor.ostrowski Zobacz posta
          Witam,
          Szukam sprawdzonego projektu, który składa się z dostępnych przetworników, aktualnie mam sonus faber venere 2.5 połączone z cambridge cxn v2 i cxa81, do tego mam końcówki mocy audiomatusa.
          W aktualnym zestawie nie podoba mi się góra pasma, jest jej zbyt mało, a scena dźwiękowa jest słaba, ogólnie wydane sporo na granie, a pożądanego efektu brak. Proszę o propozycję projektów które zdeklasują moje aktualne sonusy.
          Tak się zastanawiam, jeśli jest budżet to może warto jednak pokusić się o indywidualny projekt, z ostatecznym strojeniem u Ciebie w domu, z Twoim sprzętem towarzyszącym i pod Twoje wymagania?
          W ten sposób będziesz miał to czego oczekujesz, dopasowane do tego co masz w domu.
          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez igor.ostrowski Zobacz posta
            Witam,
            Venere nie słuchałem ale miałem u siebie konstrukcję opisaną tu:
            https://diyaudio.pl/forum/praktyczni...9bn#post507564

Poszedłem sobie porównać to do Sonus Faber Olympica Nova III. Oczywiście inne pomieszczenie, inny tor ale niestety Sonusy dostały baty. Szczerze mówiąc rozczarowały mnie totalnie - szczególnie biorąc pod uwagę ich cenę. Dużo lepsze wrażenie zrobiły na mnie Opera Grand Callas.
            W moim projekcie, wskazanym powyżej, zmieniłbym dziś tyko wysokotonówki - SB beryle okazały się po pewnym czasie, że to nie mój styl grania. Po zmianie ich np. na Bliesmy T34B byłaby to wówczas konstrukcja idealna dla mnie.

Zapytaj Luszteigo może ma jakąś ciekawą propozycję dla Ciebie. Wiem, że obecnie ma na warsztacie dwie ciekawe konstrukcje i coś gotowego.
            Last edited by jaro4444; 01.07.2021, 10:50.

Skomentuj

kup sobie te i sam sobie ,,nastroisz,, jak będziesz chciał
              https://www.elac.com/powered-speakers/navis-arf-51/
              Jedynym usprawiedliwieniem dla pasywnych zwrotnic jest ich niski koszt jak mówił LINKWITZ

Skomentuj

Czaruję...
              X