Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie wybrać głośniki i resztę?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakie wybrać głośniki i resztę?

Ostatnio, postanowiłem trochę się pobawić i stworzyć własne kolumny. Mają być to w założeniu mocne kolumny o mocy około 300W-400W. I tutaj pojawiają się pytania. Jakie głośniki ? (Cena nie może być zbyt duża) Jaki typ obudowy? Jaka elektronika? Poradźcie coś. Przydałyby się też jakieś źródła na temat elektroniki w kolumnach lub jakieś bardzo szczegółowe relacje z budowy.

Wow... no to masz problem...
    Napisz dokladne informacje a nie chce kolumny okolo 300W...
    Bosh...

Skomentuj

Dlatego proszę was o radę i pomoc. Jestem początkującym w tej dziedzinie. Co do elektroniki mogę zawsze liczyć na pomoc mojego ojca (jest elektrykiem z zawodu, ma skończone studia wyższe z tego profilu). Nie wiem ile OHM, bo mam zamiar nowy amplituner zakupić, więc kupię na tyle ile będą miały kolumny. Chce, żeby przedewszystkim były dobre w przypadku basów i żeby głośno grały (mam w planie kilka imprez w plenerze).

Skomentuj

Pierwsze pytanie:
        Ile masz kasy...

Skomentuj

Do 800 zł chciałbym, żeby wyszło NETTO :) . Vat będzie odliczony przez firme ojca.

Skomentuj

zrob jakies estradowki. szukaj w dziale konstrukcji.

Skomentuj

Tyle, że te kolumny mają też grać normalnie w pokoju.

Skomentuj

No to pomysl co chcesz dokladnie zrobic... sprzet na imprezy czy do domu...
                Jak chcesz kupic jakies kolumny na imprezy to pisz do mnei na pw

Skomentuj

Chce zrobić Hybrydę. Żeby można było tym zagrać na imprezie(czyli odpowiednia moc itp.) i żeby w domu w odpowiednim komforcie normalnie posłuchać. Coś pomiędzy (chodzi głównie o wygląd).

Skomentuj

a masz wzmacniacz 2 x 300 - 400w ?

Skomentuj

Jak narazie jedyny sprzęt to Pioneer VSX-D712, ale już szykuje się na coś mocniejszego.

Skomentuj

tzn co ?
                        będzie miało 400w ?
                        bo jeśli nie to po co takie kolumny ?

[ Dodano: 2006-05-07, 13:40 ]
                        ten pioner to ma z 70w na kanał pewnie...

Skomentuj

Weź skopjuj kolumy ALTRONA...

Skomentuj

100W na jedną, bo są podpięte do niego 100W Celestion. Kupię coś co będzie miało na wyjściach 400W.
                            EDIT//
                            Przyjżałem się kolumnom Altona. Chciałbym zbudować coś podobnego, ale nieco słabszego. I sprawdzałem głośniki od ręki kupię, ale ze zwrotnicą jest problem. Nie moge takiej znaleść i wprowadziłem drobną modyfikację. Usunąłem jeden głośnik Basowy z kolumny.

[ Dodano: 2006-05-07, 19:31 ]
                            Pomoże ktoś :)??

Skomentuj

Czaruję...
                            X