Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sub do wiezy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

TheNat, skoro tak Cię zadowala ten lw800 to czemu jego nie zostawić ?
    ew kup drugi... ;]
    Ja robiąc suba z głośnikiem do 150zł nie zastanawiałbym się długo - brałbyn tonsila,
    a o alphardach wcale nie myślał...
    Ale jeśli ktoś lubi monotonny bas przypominający walenie pięścią w karton to proszę bardzo :P
    I powiedz mi w jakich utworach tak jest potrzebne to zejście ?:P
    Takie cos jest bez sensu. Bez tych najnizszych tonow utwory (niektote) sa bezbarwne.
    które ?
    Tylko nie mów że bass testy ;]

Skomentuj

Obudowa ma byc do 38l (wewnatrz). Moc ok 100W(8 ohm). No i chcialbym zeby bas byl mily dla ucha, miekki, dynamiczny, no i liczy sie maly poglos :) Chyba nie sa to zbyt wygurowane wymagania. Aha, jeszcze 35hz chcialbym slyszec dobrze. No i cena glosnika, max 150 zl.

Skomentuj

czemu akurat 38l ?
        no i liczy sie maly poglos :)
        ??co ?

Skomentuj

Pogłoś zalezy od ponieszczenia i jest niepożądany http://www.akustyka.info/articles.php?id=32

TheNat, czemu już enty raz zadajesz pytanie o głośnik kiedy odpowiedz padła wiele razy. Czyżbyś był dzieckiem neostrady??

Skomentuj

daj srubokret!!
            TheNat, powtarzamy ci tu co masz kupic a ty sie upierasz! nic lepszego w tej cenie nie ma. i tyle.

Skomentuj

Dobra dzieki panowie. Skoro mowicie ze zejscie wcale nie jest takie wazne i liczy sie przejzysty, szybki bas, to ten temat jest bez sensu. Taki bas to ja mam na codzien.
              Utwor ktory potrzebuje zejsciato np:
              Usher - Heyah (szy cos w tum stylu)
              Erika - right or wrong
              DJ LEE
              Pulsedriwer
              A ja nadal nie dowiedzialem jak nisko schodzi ten tonsil przy jakiej objetosci.

Skomentuj

eeee

taki bas jak masz na codzien (LW) TO JEST WIELKIE GÓWNO
                gdn tonsila bije na glowe lw, wiec nie mów ze lw z nieprawdziwymi parametrami zagra lepeij niz gdn zwlaszcze kiedy nie miales okazji posluchac gdn

[ Dodano: 2006-05-10, 21:24 ]
                a jak chcesz niskiego zejscia to uzbieraj 600zl to kupiz sobie 30cm schodzace do 18Hz

Skomentuj

Wlasnie wtym sek ze nie mam LW. Kiedys go zrobilem i do niego porownuje. Mam orginalny sub z wiezy. Coprawda brak mi zejsc, ale skoro wszyscy je neguja, to co ja mam na to poradzic. Niech bedzie tak jak jest!

Skomentuj

a jak chcesz niskiego zejscia to uzbieraj 600zl to kupiz sobie 30cm schodzace do 18Hz
                    jaki glosnik masz na mysli i w jakiej budzie ??

Skomentuj

Wystarczy mi 35hz. Ale nie wiem czy ten tonsil daje rade. Kazdy pisze ogolnikami. "Fajny glosnik, nic jebszego za ta cene nie dostaniesz". Ja chce wiedziec jak nisko on gra.

Skomentuj

TheNat, cyferki nie mają żadnego znaczenia...
                        Najlepiej posłuchaj, jeśli nie możesz to musisz zaryzykować i się na coś zdecydować...
                        Usher - Heyah (szy cos w tum stylu)
                        yeah...
                        Erika - right or wrong
                        DJ LEE
                        Pulsedriwer
                        do tego styknie bez problemu gdn...

Skomentuj

do tego styknie bez problemu gdn...
                          Naprawde tak trudno powiedziec Fg tego sprzetu???
                          Same ogolniki panowie.

Skomentuj

TheNat, kochany ....temat tego tonsila poruszany był na forum 1000razy, temat nie tylko Fg ale także obudowy, strojenia i najlepszego wzmacniacza. Jeżeli użyjesz wyszukiwarki znajdziesz na temat tego głośnika więcej niż bysmy tu zdołali napisać :) Trochę samodzielności.

Skomentuj

http://www.monacor.pl/catalogue-prod...=62&SubKtg=518

ten buda 150 ale impuls tragiczny

Skomentuj

Mam tylko prosbe , co wchodze i widze napis "wierza" to mnie cos lekko... zmien ten blad prosze

Skomentuj

Pozatym to zależy od aplikacji...

Temat wygląda tak - zadałeś pytanie - dostałeś odpowiedź,
                                  a teraz to nie wiem co robisz...

W tych kawałkach nie ma jakiegoś super niskiego basu...
                                  Znam z 1000 innych kawałków w których bas jest niższy,
                                  (szczególnie w jazzie)
                                  i wszędzie tan gdn poradziłby sobie...
                                  W muzie mało jest takiego super niskiego basu niestety...

Skomentuj

Bład w tytule zmieniony :), Wczoraj szukalem dosc dlugo na temat tonsilka na tym forum, ale albo ja mam cos z netem, albo to forum jest zlosliwe dla mnie.
                                    W tych kawałkach nie ma jakiegoś super niskiego basu...
                                    Znam z 1000 innych kawałków w których bas jest niższy,
                                    (szczególnie w jazzie)
                                    i wszędzie tan gdn poradziłby sobie...
                                    To mi wystarczy, przekonales mnie takero. Dzieki.
                                    Robilem sobie symulacje w WinISD i w obudowie 38l nastrojonej na 38hz dosc obiecujaco wyglada ch-ka.

Skomentuj

wpisz w wyszukiwarce "20 AND 80" ;]

Skomentuj

TheNat panowie maja racje. bierz tego tonsila!! dla przykladu powiem Ci ze slucham trance na 4*arn150 i w malym pomieszczeniu przy dobrym wzmacniaczu naprawde rzadko kiedy brakuje mi zejscia(ale sie jednak zdarza!!). a taki tonsilek bedzie idealny do mieszkania.
                                        zapomniales jeszcze dodac w jakim pomieszczeniu bedziesz tego sluchal. przeciez w malym pokoiku nawet bys tego nieuslyszal...

Skomentuj

Pokoj moj ma ok 14 m^2.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X