Witam
Temat juz moze był ale jakos nieznalazłem odpowiedzi
Moze zaczne od mojego setapu
karta scarlet 2i2 1 generacja , mikrofon sonarworks, wzmacniacz TDA2050 avt vs jakis soniak ze starszych zestawow audio
Jig zmontowany na podstawie tego schematu

Warunki pomiaru dla wszystkich prób sa takie same zmana nastepuje tylko we wzmacniaczach oraz setapach semi lub pelny dual chanel
Zaczynamy od setapu semi dual na wzmacniaczu avt

Kilka pomiarów szum rózowy ,mozna powiedziec ze wszystko jest ok jednak minimalne roznice sa i niemowie tutaj o dolnych czestotliwosciach pomiaru , ale powiedzmy ze jest ok
Teraz sweep semi dual chanel avt

Tutaj wydaje sie wszystko wporzadku gorna czesc pomiarow jest idealnie taka sama
Noto teraz pelen dual chanel przy wzmacniaczu avt szum rózowy

Jakaś makabra , kazdy pomiar z innej bajki
To teraz sweep pelny dual avt

jest ciut lepiej ale nadal sie to nienadaje
Teraz MLS w pelnym dualu avt

Zdecydowana poprawa a nawet mona powiedziec ze jest cacy
Noto teraz wzmacniacz sony i semi dual

Jak widac niema do czego sie czepiac chyba , zarowno dla sweep i pink
Teraz pelny dual chanel wzmak sony szum rozowy

Pomiary chyba ok , od pewnej czetotliwosci igielka
Teraz sweep pelny dual sony

Wygląda to chyba najlepiej ze wszystkich
Posumowanie i pytania
Jak widac na moim przykładzie wzmak z kitu avt do pomiarow pelnego dual chanel oprocz mls raczej niezdaje egzaminu , chyab ze akurat trafiłem jakigoś pazdzierza
Czy ktos z Was porownywał pomiary na takich wzmacniaczch avt ?,czytajac forum widze że powstało bardzo duzo jigów na tym lub podobnych wzmakach
Jak wiac wybór sygnału tez ma jakies znaczenie dla uzyskania odpowiednich wyników
Pytanie jakich sygnałów uzywacie do pomiarów sweep , szum rozowy biały czy mls, gdzies wyczytałem ze mls nienadaje sie zbytnio do pomiarów bliskiego pola -prawda ?
Skąd az tak duze roznice przy wzmacniaczu avt ? dlaczego az takie roznice wychodza w dolnych partiach pomiaru bez znaczenia na jakim setapie ?Wiem ze ten dolny zakres jest nieistotny ale czemu tak to wygląda
Z góry dziekuje za odpowiedzi
Temat juz moze był ale jakos nieznalazłem odpowiedzi
Moze zaczne od mojego setapu
karta scarlet 2i2 1 generacja , mikrofon sonarworks, wzmacniacz TDA2050 avt vs jakis soniak ze starszych zestawow audio
Jig zmontowany na podstawie tego schematu

Warunki pomiaru dla wszystkich prób sa takie same zmana nastepuje tylko we wzmacniaczach oraz setapach semi lub pelny dual chanel
Zaczynamy od setapu semi dual na wzmacniaczu avt

Kilka pomiarów szum rózowy ,mozna powiedziec ze wszystko jest ok jednak minimalne roznice sa i niemowie tutaj o dolnych czestotliwosciach pomiaru , ale powiedzmy ze jest ok
Teraz sweep semi dual chanel avt

Tutaj wydaje sie wszystko wporzadku gorna czesc pomiarow jest idealnie taka sama
Noto teraz pelen dual chanel przy wzmacniaczu avt szum rózowy

Jakaś makabra , kazdy pomiar z innej bajki
To teraz sweep pelny dual avt

jest ciut lepiej ale nadal sie to nienadaje
Teraz MLS w pelnym dualu avt

Zdecydowana poprawa a nawet mona powiedziec ze jest cacy
Noto teraz wzmacniacz sony i semi dual

Jak widac niema do czego sie czepiac chyba , zarowno dla sweep i pink
Teraz pelny dual chanel wzmak sony szum rozowy

Pomiary chyba ok , od pewnej czetotliwosci igielka
Teraz sweep pelny dual sony

Wygląda to chyba najlepiej ze wszystkich
Posumowanie i pytania
Jak widac na moim przykładzie wzmak z kitu avt do pomiarow pelnego dual chanel oprocz mls raczej niezdaje egzaminu , chyab ze akurat trafiłem jakigoś pazdzierza
Czy ktos z Was porownywał pomiary na takich wzmacniaczch avt ?,czytajac forum widze że powstało bardzo duzo jigów na tym lub podobnych wzmakach
Jak wiac wybór sygnału tez ma jakies znaczenie dla uzyskania odpowiednich wyników
Pytanie jakich sygnałów uzywacie do pomiarów sweep , szum rozowy biały czy mls, gdzies wyczytałem ze mls nienadaje sie zbytnio do pomiarów bliskiego pola -prawda ?
Skąd az tak duze roznice przy wzmacniaczu avt ? dlaczego az takie roznice wychodza w dolnych partiach pomiaru bez znaczenia na jakim setapie ?Wiem ze ten dolny zakres jest nieistotny ale czemu tak to wygląda
Z góry dziekuje za odpowiedzi
Skomentuj