no mozna, ale gdzies czytalem ze majac caly glosnik jako membrane mozna go zewrzec rezystorem i zmieniac nieco 'podatnosc ' takiej MB
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
membrana bierna - obliczanie czestotliwosci rezonansowej.
Collapse
X
-
Tom, mozna nawet zewrzec kondensatorem... efekty sa ciekawe...
[ Dodano: 2006-05-18, 00:52 ]
wektor, ja bym Ci proponowal np: GDN-42-300-4-SC . nowy kosztuje 140 zł. ja mysle ze mozesz zrobic membrane spokojnie do 500g. i zawieszeniu nic sie nie stanie. zamiast cewki wklejasz plytke metalowa, a do niej doklejasz klejem na goraco ciezarki o znanej masie i eksperymentujesz. lepsze takie cos niz kombinowanie z jakas samorobna membrana. no i estetycznie wyjdzie lepiej. tak sobie mysle
Skomentuj
-
ditomek, zrobiles? sprawdziles? Masz w opisie ciezar MB. To prawie pol Kg. Wystarczy ze uzyje pcv 5mm a zieszcze sie w polowie tego.
Tutaj nie chodzi co zagra lepiej bo na to pytanie jest w stanie odpowiedziec jedynie osoba ktora takie cos zrobila i sprawdzila.
Ja suba juz mam a to ma byc tylko sprawdzenie pomyslu.
PS
Jaki problem widzicie z wykonczeniem?
Skomentuj
-
wektor, spoko!
tak jak powiedzialem, chyla glowe przed pomyslem ale wyrazam watpliwości co do realiacji. Rób jak chcesz.
Czy mógłbys narysowac (tak od reki i zeskanowac) całosc.
bo jakoś patrze na ryzunek i mam watpliwosci co drga a co jest obudowa.
zakumalem na razie ze miedzy detkami (napompowanymi) bedzie membrana (niebieski). pompowanie detek bedzie regulowalo fr tego ustroju (wraz z masą deski). czy tak?
Skomentuj
Skomentuj