Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Bardzo powazny SUB.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Bardzo powazny SUB.

Mam pytanie na forum jest mania Ravemastera BSW 15". mania zapewne kiedyś minie. Oczytałem się ze głosnik gra pieknie w subie. Ja mam zasadnicze pytanie. Który głośnik zagra lepiej?? BSW 15" czy beyma power 12. Prosze niepisac że porównuje dwa głośniki jeden 15" drugi 12" ja o tym wiem. Porównuje je ponieważ słyszałem dobre opinie o jednym i o drugim. Naped będe miał standard Holtonik 400W. Tyl teraz pytanie który głośnik gra lepiej. Muzyka to glównie techno i metal. Zejście mi wystarcza w granicach do 30Hz max.

Ta beyma i mnie sie kiedys podobala ale tylko na pozcatku. Potem sie okazalo ze ma wade fabryczna ( zbyt cienkie zawieszenie gorne) no wiec wymienili na gwarancji cala membrane. I od tej chwili glosnik zrobil sie sztywny i juz nie gra tak pieknie. W dodatku wszyscy maja problem z bardzo mala wartoscia Xdam tego glosnika, Glosnik jest skonstruowany bardzo plasko i jego najwieksze wychylenie to tylko jakies 12-14mm wiec przy duzej mocy stuka membrana o dolne zawieszenie. Jedyna zaleta tego glosnika to ogromna efektywnosci ktorej zaden inny nie doscignie. Generalnie nie polecam bo ta beyma jest droga ale jesli chodzi o dzwiek to jako jedna z nielicznych nadaje sie do metalu bo ma korzenie estradowe. Nie zna czegos takiego jak dudnienie , buczenie czy mulenie, to bardzo szybki glosnik.

Ravemastera nie mialem wiec sie nie wypowiadam. Ale sam wyglad przemawia za tym zeby go nie kupowac :)

Skomentuj

irek, nie denerwuj mnie,coolombo i całej reszty...Przeciez nie miałeś...
      No to nie gadaj Bys sie mocno zdziwił.i pewnie sie zdziwisz,zaproszenie cały czas aktualne :)

Skomentuj

dokladnie, dobrze zrobiony subek na BSW z dobrym filtrem zagra naprade ostro.
        Nie zna czegos takiego jak dudnienie , buczenie czy mulenie, to bardzo szybki glosnik.
        - to cechy wspolne dla obu
        ja coraz bardziej przekonuje sie do bsw. ma cholernego kopa i potencjal. w roku radzi sobie elegancko. w techniawce tez. gra tak jak powinien, naturalnie i neutralnie nic nie dodaje od siebie. A i glebszym basiorem potrafi rzucic na kolana,

Skomentuj

Zibi ja nie wiem czy ty lubisz głośniki które nie pozwalają sobie na brak kontroli
          Irek wez BSW i posłuchaj, gwarantuje że się zdziwisz.

Skomentuj

coolombo niebardzo rozumiem???

Skomentuj

Chodzi o to że BSW nic nie zabarwia, nie będzie przeciągania i nawału mięcha, jak stopka ma szybko wybrzmieć to szybko wybrzmi, jak będa szybkie udeżenia jedno po drugim np tak jak na płycie "Fear Factory - Digimortal" to nie zleją się w jedną całoś tylko każde udeżenie z osobna poczujesz na klacie
              Niektórzy lubią bas pseudo-efekciarski z dennych mułowatych głośników, jak to często jest spotykane w miniwierzach i innych tego pokroju shitach gdzie bas jest przepuszczony przez korekcje i powoduje że jest jedno wielki napier.... i nawał mięcha, daje to złudny efekt że sprzęt gra wypaśnie a gra totalnie do bani. Wielu ludziom takie łupanie się podoba.
              Może sie wydawać że bsw daje mało basu, ale po prostu jest tyle ile potrzeba, głosnik nie doda nic od siebie.

Skomentuj

wszyscy chwala tego BSW chyba go kupie. Tylko ta buda 100l zabija wygladem:]

Skomentuj

No właśnie,Coolombo pięknie ujął to czego ja nigdy słowami ująć nie potrafie.
                  Ale dodam tylko że z bsw w systemiku co poniektóre jednostki mogą odczuwać niedobór basu.Tak,tak,dokładnie.One "rypie" tylko wtedy kiedy materiał tego wymaga i naprawdę trudno doprowadzic do sytuacji brzmieniowych ala alfred czy dibeisi.
                  Kurcze,i znowu nie potrafie tego wyrazić,cholera...

Skomentuj

super

Skomentuj

Zibi bierz i nie marudź, napewno sie nie zawiedziesz. Jak ci 100L za dużo to weź sobie 12cali.

Skomentuj

ja też kupiłem BSW, bo sie napalilem po tym co tu czytam, liczylem na kopa jak w beymie i jeszcze nizsze zejscie, zrobilem porzadny wzmak, ladna obudowe, bo bylem pewien, ze mnie nie zawiedzie... a jednak beyma nawet z serii studio po prostu zabija go swoim kopem, bsw schodzi nizej i nic poza tym, gra lepiej od np. stx-a, bas jest bardziej zroznicowany, ale przy beymie jest potulny co by z nim nie robic i jak nie aplikowac, ogolnie jest w miare uniwersalnym glosnikiem dla sredniowymagajacego uzytkownika, ale wszyscy ktorzy licza na super kopa kupujac ten glosnik, niech najpierw posluchaja beymy, bo moga potem zalowac

Skomentuj

Jakiego BSW kupiłeś? Napisz coś więcej o wzmaku, aplikacji.

Skomentuj

najmniejszy, bo mial byc mozliwie najszybszy i tylko do muzyki, wzmak to mosfet by Irek w wersji 200W, probowalem jeszcze na pa100 czyli lm3886 rownolegle, obudowa 30l i mniejsze, strojenie od 37Hz w gore i i tak gra potulnie, nie muli, ale ni jak go do beymy 10br60 porownac, jesli chodzi o szybkosc.

Skomentuj

Jeeeest! W końcu niezupełnie pozytywna opinia o BSW!
                              Jupi!
                              Brawo mkul, ktoś się musiał wybić :]

Skomentuj

Ja wiem od Łukasza ż epower 12 to głośnik zabijaka :)

A takie porównanie MKUL wiem miałes 10br60 co sądzisz o tych głośnikach?

Skomentuj

Zibi jesteś z wroca, czy dałbyś rade załatwić nocleg zrobilibyśmy spota, wziąłbym bsw, wzmak janka, n-mosfeta irkowego. Mkul jeżeli ma jeszcze beyme zabrałby ją ze sobą, porównalibyśmy konkretnie co i jak. Ja do wroca mam jakieś 100km, auto da się załatwić po drodze jeszcze można kogos zabrać. Z tego co widać michone jest z legnicy on ma JL-a. Mogłoby byc ciekawie

Skomentuj

Ja mieszkam 56km od Legnicy :-)

Skomentuj

Chłopaki jestem z namysłowa 50km od Wrocka w strone wschodnią. jesli dało by rade pewnie mógłbym was gdzies przekimac mam domek 200mkw. Jesli dlaje jesteście chetni mozna sie dogadać tylko trzeba do mnie na wioske dojechać:] Mógłby byc Coolombo, mkkul, moze tototurbo djrobo langusta może ezo by wpadł ma do mnei jakies 40km. Pomyślcie a ja pogadam z rodzicami ale pewnie da rade:]

Skomentuj

hmm pomysl bardzo dobry, dajcie mi tylko troszke czasu, bo w tym i nastepnym tygodniu nie dam rady czasowo, wprawdzie troszke boje sie katowania bejmy, ale chetnie bym uslyszal mojego bsw na innym wzmaku, oprocz tego mam starego suba na malym stx-ie, podlogowki z g20sc i w170s, pare clonow i jeszcze troche sprzetu, wiec byloby co porownywac

Skomentuj

Czaruję...
                                        X