Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Bardzo powazny SUB.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ja mam w domu kilka pomieszczeń jest również pomieszczenie 30-32mkw wiec dosc duże.

[ Dodano: 2006-05-27, 18:56 ]
    może dało by rade by przyjechał zaprzyjaźniony audiofil ma jakis wypasny wzmka oraz kolumny robione rpzez Gipsego na Vifce Xt18wh + SS9700. Mozna by posłuchac tez czegos lepszego :P

Skomentuj

BTW coolombo moglbys porownac brzmienie wzmaka Janka i Irka?

Skomentuj

ja tylko powiem ze 104II to najslabszy ze wszystkich i najgorzej u niego ze wszystkim.

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI
          ja tylko powiem ze 104II to najslabszy ze wszystkich i najgorzej u niego ze wszystkim.
          zejscie pewnie ma najgorsze, ale powinien byc najszybszy, tak poza tym to troche sie nim jeszcze pobawilem i dla odmiany po Red Hot-ach, wlaczylem Norah Jones i dziwnym trafem po minucie grania... szlag trafil wzmaka na mosfetach, w zasadzie to nie ma co zbytnio naprawiac nawet, BSW oczywiscie zyje i wyglada na to, ze nic mu nie jest. Ttymczasowo podlaczylem go pod pojedyncze lm3886 i sam jestem w szoku, ale bas zdecydowanie lepszy - szybszy i nieocieplony, nie jest to jeszcze dokladnie to co chce, ale jak pokombinowac ze strojeniem i objetoscia to moze cos z tego bedzie.

Skomentuj

Po pierwsze to jak dlugo sluchasz tego BSW? jak dla mnie grał troche nijako w obudowie 30l o wiele lepiej jest w 24-25L strojenie w okolicy 40Hz , dobrze jak byś mu dał popalić na starcie i wygrzał go porządnie. Tak jak mIKI napisał to jest najmniejszy z serii, to taki wstęp przed tym co potrafią więksi bracia. Większe wcale nie są wolniejsze, popatrz na BL im większy tym większy BL, 12 i 15 cali mają większą srednicę cewki, 15cali ma dodatkowo wyższy nabiegunnik stąd spory BL i z szybkością nie ma żadnego problemu dodatkowo kop jest o niebo większy niż w 10calach z racji większego SPL. Jak lubisz twardy i kopiący bas to BSW154II w budzie 60L zabija, ale jak dla mnie jest za twardo sucho i za malo niskiego basu, 100l jest idealnie.
            A co do wzmaka irka to odniosłem podobne wrażenie, że bas jest jakby bardziej zaokrąglony, ma gorszą szczegułowość i definicję.
            Jak dla mnie do tej pory wzmak janka jest nie do pobicia, im wyższe zasilanie tym lepiej.

Co do zjazdu to piszcie kiedy by wam pasowało, postaram się dostosować.

[ Dodano: 2006-05-28, 14:20 ]
            Aha dodam jeszcze że BSW104II ma bardzo niski Qts więc z powodzeniem zagra w bardzo małych budach. Wsadzenie go w 18-20L nie jest przesadą, kosztem niskiego basu napewno będzie bardziej kopał.

Skomentuj

obudowy testowalem ostatnio od 28 do 22 okolo i chyba jednak w wiekszej gra lepiej, bo w tych 20l nizszy bas znika, tak kolo 25l bedzie chyba optymalnie, swoja droga to chyba dobrze, ze mosfet sie spalil, bo inaczej nigdy bym nie sprobowal innego napedu i pozbyl sie tego glosnika...
              BTW macie moze jakis patent na regulowany bass-reflex, bo ciagle przekladanie rur jest mocno wkurzajace, a wszystkie gotowe sa za krotkie?
              I jeszcze jedno pytanko do coolombo: jak sie ma holton do wzmaka janka, bo nie mam zbytnio czasu skladac i trawic plytke, a holtona moglbym kupic gotowego, tylko, ze nie wiem czy nie bedzie tak samo ciapowaty i rozlazly jak ten na 2xirfp250n

Skomentuj

BTW macie moze jakis patent na regulowany bass-reflex, bo ciagle przekladanie rur jest mocno wkurzajace, a wszystkie gotowe sa za krotkie?
                kiedyś elektroland sprzedawał takie teleskopowe :)
                ew można sobie zrobić taką testową rurke tj zwyklły kupny kanał, a długość zmieniać dokładająć przedłużki.

Skomentuj

Słuchałem tylko odchudzanego holtona wersje 200W z altrona, gra całkiem przyzwoicie jednak wzmak janka radzi sobie lepiej na basie, nie wiem czy to kwestia układu wzmacniacza czy zastosowanych tranzystorów końcowych, ale wzmaki na bipolarnych w subwooferach jak dla mnie radzą sobie lepiej.

Skomentuj

mkul, można samemu z kilku rur zrobić.
                    Kupujesz BR i przedłużki w postaci rurek PCV, które pogwintujesz i możesz bez problemu wkręcać/wykręcać.

Skomentuj

Coolombo ja wiem że wzmaki na bipolarnych są lepsz ena basie. Co do wzmacniacz Irkla to z całym szacunkiem do Irka to ma być chyba tylko do 100W przy większych mocach wg mnie jest do... za mała ilość trnów na te moce jest on na maxa wykorzystany, jak to kolega grzesiek powiedział nieradzi sobie z pradami wstecznymi. Co do Holtona to ma nawet wersja 100W dużo ładniejszy bas i się niejara jak głupia!! Wersja 400WW to już całkiem jest wypasik. Tu przytocze zdanie koelgi Janka: Niesiecie szafe po schodach niesie ją 2 cięzko jest teraz niesie ją 4 lzej jest. Tak samo ze wzmakiem Irka dla mnie wyciksanie 200W z jednej parki Irfp 250N to pomyłka i duża awaryjnosć o jak dla mnie za małej płytce niewspomne!

Skomentuj

niestety nie mialem okazji sluchac 400W z bipolara ,
                        400W z hexfeta tak , bo mam
                        ale co zadziwia mnie , mam starego polkata 101 wyciaga 150/4R , jest tam korekcja basow , ladnie podbija , i musze powiedziec ze bas z tego wzmaka jest taki jakis duzy , no nie wiem , nie umie tego opisac, taki mocny , szarpie glosnikiem ostro . kontrola nie ta co 400W hexfeta , ale jak na 150W to ma basior straszny , moze to przez to ze to MOSTEK na KD503 ? ktos juz raz pisal ze mostki jakos ten glosnik szarpia mocno ? chyba janek11389

Pozdrawiam!

Skomentuj

ja jestem za spotkaniem. moglbym podwiezc subika na XLS12, tyle ze wzmak by trzeba jakis podlaczyc, bo moj holton dalej nie skonczony:/ sesja:/

[ Dodano: 2006-05-30, 15:12 ]
                          no i oczywiscie sprobuje namowic TatoMuminka:)

Skomentuj

Zamieszczone przez djrobo
                            ja jestem za spotkaniem. moglbym podwiezc subika na XLS12, tyle ze wzmak by trzeba jakis podlaczyc, bo moj holton dalej nie skonczony:/ sesja:/

[ Dodano: 2006-05-30, 15:12 ]
                            no i oczywiscie sprobuje namowic TatoMuminka:)
                            No i moze przy okazji male warsztaty z fornirowania dla tych ktorzy nadal maja przed nim obawy

Skomentuj

Dało by rade. Coolombo co o tym myślisz?

Skomentuj

jaki bylby wstepny termin spotkania? ja proponuje osobiscie po 1 lipca

Skomentuj

Zamieszczone przez djrobo
                                  jaki bylby wstepny termin spotkania? ja proponuje osobiscie po 1 lipca
                                  mi pasuje

Skomentuj

Coolombo odezwij sie co myslisz o spocie u mnie:P

Skomentuj

Sorry za opóźnienie, dzis wieczorem będe w pracy, sprawdze grafik i dam znać czy mi pasuje. Na 80% jestem na tak.

[ Dodano: 2006-06-01, 19:40 ]
                                      1 lipca niezbyt mi pasuje bo drugiego ide rano do pracy. Lepiej byłoby 8-9 lipca.

Skomentuj

Mi pasuje cały czerwiec, dni ostatni czerwca 1 i 2 lipca odpada i odd 9 lipca też odpada moze w czerwcu??

Skomentuj

Hej!

Dawno mnie nie było na forum. Może ja też na spota wpadnę co? Nie będę targał może swoich kolumn, ale chętnie posłucham co wy przyniesiecie. :)

Skomentuj

Czaruję...