Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

niskotonowiec do 700zł...co wybrać???

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

No właśnie... nie wiem czy 35Hz aż tak powala...No chyba że Ciebie bo mnie napewno nie:)
    Miałem suba który zaczynał działalność od 35Hz i jakoś mnie to nie powalało szczerze mówiąc. Nie jestem amatorem jak najniższego basu bo zależy mi tak samo na zejściu suba jak i impulsie. Jak bym podchodził do sprawy tak jak ty mnie oceniłeś to bym już dawno wybrał głośnik który schodzi super nisko a impuls ma do bani!!! Więc jednak nie zależy mi tylko na zejściu !!! A pogodzenie szybkości z impulsem jest trudne tak jak sam powiedziałeś i chyba właśnie oto chodzi w konstrułowaniu żeby zrobić coś bardzo dobrego a nie tylko zdecydować sie na to lub na tamto....
    pozdrawiam

Skomentuj

ok iskoro tak podchodzisz nie mam wiecej pytan ale pametaj ze i tak musisz posiecic troche hz od odlu jak chcesz utrzymac dobry impuls
      zapoznaj sie jeszcze z ta beyma moze ona do ciebei przemowi ?
      http://www.elmuz.com.pl/caraudio/power12.htm

Skomentuj

wiem, wiem że trzeba iść zawsze na mały kompromis...Głośnik moim zdaniem OK ale mnie nie powala jeżeli chodzi o symulacje..Wkońcu nie wiem czy WinISD jest w miare dokładny.Z resztą co Ci bede mówił zobacz charakterystyki i sam oceń a potem sie odezwij jak możesz:)

Skomentuj

patrzylem na ch-ki to typowa samochodowka male vas niestety ustepuje troche f3 jednak popatrz na inne parametry sama wielkosc juz cos mowi
          ja w winisd do konca nei wierze faktem jest ze daje poglad o samym glosiku ale liczy tylko ze wzorow nie bierze pod uwage jakosci obudowy

zreszta za 700 zł praktycznie wszystkie glosiki sa porownywalne i co kolwiek kupisz napewno zagra przynajmniej ladnie

Skomentuj

Dlaczego myśle ze to głosnik do wygrywania konkursów na najgłośniejsze auto?
            Głownie ze względu na bardzo wysokie SPL (niz u średniej konkurencji na tym przedziale cenowym) gotowość do przyjęcia naprawdę sporej dawki energii.
            Popatrz dla przykładu na XLS12 efektywność tej Beymy to 6 db wiecej a moc 150W w porównaniu do XLSa. rezystancja 4 ohm sprawia ze staje sie uzyteczny w aucie, Aha i sama cewka wielkości słoika na ogórki.
            Pozdrawiam

Skomentuj

Łukasz wpisz parametry do WinISD tego głośnika i oceń swoim okiem charakterystyki (oczywiści jak chcesz:)
              Qts-0,52
              Qms-3,93
              Qes-0,60
              Vas-183
              Bl-13,28
              SPL-95dB
              Re-2,9
              Xmax-9mm
              Le-1,14
              Jak już sprawdzisz to daj znać :)
              pozdrawiam

Skomentuj

http://www.lanzar.com.pl/subwoofers/vbw12-spec.htm nic wiecej nie znalazłem

Skomentuj

EVO, co to za glosik?

Skomentuj

Wiecie co EVO chce kupic suba do 700 pln, a wy mu Lanzara polecacie...
                    Zauwazylem ze wszyscy zucaja tylko fs'ami, qts'am i decybelami...
                    Heh rozumiem, ze to sie liczy przy kupowaniu glosnika do 100 pln, ale przy takim zakresie to juz liczylem, ze okreslisz jakie brzmienie Cie interesuje, do jakiej muzyki...

A co do tej klutni na temat 20Hz, to zapraszam ludzi z okolic Tarnowskich Gór na odsluch mojego suba, ktory chyba zaczyna dzialanie jak to mowicie wedlug WinIsd od 30 hertz chyba jesli nie wyzej, gwarantuje wam, ze zmienicie zdanie o niskich czestotliwosciach...

Tak czytam to wszystko i mysle, ze kup se Herca es albo hs250 i nie zauwazysz roznicy...
                    A jesli chcesz DOBRY glosnik, z suchym, twardym i super kontrolowanym basem to pomysl nad AD W1000, albo tym mobilem ktorego ktos juz wspomnial, a przeszedl bez echa...
                    W jazzie to poprostu PERFEKCJA szczegolnie ten AD, ale gwarantuje Ci, ze na RNB zagra lepiej nawet ten Lanzar...
                    Musisz sie na cos okreslic...

Skomentuj

Łukasz to jest właśnie Hertz ES380... Może powiesz słów kilka jaka jest według Ciebie opinia...

[ Dodano: 2004-09-30, 17:16 ]
                      Aryan dzięki że poszukałeś!!! Sprawdze jak bede w domu tam mam program
                      pozdrawiam

[ Dodano: 2004-09-30, 17:34 ]
                      SinuS powiem Ci tak=> Nie mam jakiegoś ulubionego gatunku muzyki.Techno słucham raczej mało a tak normalnie to Black,Pop,czasem Stinga, Chris Rea, Robert Miles czyli jak widzisz słucham różnej muzyki,w zależności od nastroju dlatego potrzebuje czegoś uniwersalnego. A co do upodobań basu to lubie gdy bas jest głęboki, ciepły, uwielbiam gdy wytwarza duże ciśnienie w pomieszczeniu. Nie lubie właśnie suchego i twardego basu, wole głęboki, przenikliwy wypasiony co nie znaczy że ma być powolny. Nie znosze gdy szybka stopka perkusisty zlewa się w całość,albo gdy bas nie nadąża nad resztą pasma-to jest najgorsze co może być. Nie wiem może za tą cene oczekuje cudu...

Skomentuj

SinuS, jestem z Radzionkowa, moze wpadne posluchac ?:P

Skomentuj

a ja z Zabrza-w sumie to mamy blisko:))
                          pozdrawiam

[ Dodano: 2004-09-30, 23:44 ]
                          Łukasz i co sprawdzałeś głośnik w WinISD??

Skomentuj

narzie nie sprawdzilem bo zapomniales podac fs
                            ale tak na oko to ma mozliwosci podobne dop tej bymy z tym ze beyma zagra w mniejszej budzie a mozliwosci dymaniczne beda podobne

janapisze jeszcze raz ze jestem pod ogromnym wrazeniem tego powera12 i w podobnej cienei konkurencji absolutnie nie ma

Skomentuj

Łukasz Fs tego głośnika to 25Hz... Luknij prosze na wykresy i dojdziesz do wniosku że ma niższy impuls od twojej propozycji:)
                              pozdrawiam

Skomentuj

tam amsz racje ma nizszy impuls ale pamietaj ze jest to glosik wiekszy a prawa fizyki sa nie ugiete wieksza masa trudniej i wolniej sie rusza

pozatym popatrz na inne parametry takie jak Le, Bl
                                wg mnei ten glosik na glowe bije herza a kosztuje mniej ale podkreslam ze jest to moje i tylko moje zdanie
                                wykresy sa bardzo podobne z tym ze beyma jest duzo mniejsza :P

Skomentuj

Szanuje twoje zdanie!!!
                                  pozdrawiam

Skomentuj

moim zdaniem LUKASZ ma racje. Parametry mowa same za siebie i ich sie nie zmieni. Glosnik z tak ogromnym ukladem magnetycznym i niskim Qts napewno bedzie bardzo szybki i bardzo glosny...i nie sadze aby nie wytworzyl niskiego basu..

W zupelnosci popieram lukasza....jak bym mial wybierac to chyba na nigo bym sie zdecydowal...

Skomentuj

Blazej, niedlugoi zrobie cos na tym wooferze i napisze!!!

Skomentuj

co do tych odsluchow.. to nie ma sprawy, ale nie wiem, czy zdązycie, bo mozliwe, ze jutro bedzie jezdzil juz w innym aucie, ale jesli nie to zapraszam serdecznie

Skomentuj

Lukasz skad ty na to ta kase biezesz :]]]

tez bym chcial miek kase na takie odsluchy....
                                          Ale jak tylko odsluchasz to opowiadaj...:)))

Skomentuj

Czaruję...
                                          X