Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

niskotonowiec do 700zł...co wybrać???

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Blazej, zarabiam

robie subwofery kolumny zleceń mam tyle ze pomijajac zestawy na tesli, alfredow , tonsili ktorych sie nie podejmuje mial bym na jakis msc ciaglej pracy :P

Skomentuj

zastanowiłbym sie nad głosnikiem vibe pulse pt100 za 550 zł. jest niezły.

Skomentuj

Lukasz
        Zachwalaes z tego co pamietam Beyma POWER12 a 15 calowa wersja ?

Irek
        mowiles ze mozesz zalatwic glosnik troche taniej
        ile mniej wiecej za power15 i power12 ?

Skomentuj

power 15 mnie nie interesuje nie jestem samobujca

Skomentuj

Aryan możesz podać jakiegoś linka??
            Z góry dzięki!!!

Skomentuj

taaa z opowiadań Łukasza wziołbym tą 12..... jak weźmiesz 15 to moze sie mozesz mieć problemy ze zdrowiem o ile go solidnie napędzisz :]
              A tak poza beymą to moze Hertz ?? musisz zdecydowac :)

Skomentuj

A może coœ takiego? http://www.mivoc.pl/?lang=pl&str=1&m...9&pid=35&par=1 , na elektrodzie niejaki tomaszo rozpisywal się kilkukrotnie na temat tej serii, jak za tš cenę chyba lepszego nie znajdziesz. W niemczech ten głoœnik kosztuje 73 Euro.

pozdrawiam!

Skomentuj

www.vibeaudio.co.uk dysrybutor to dekaban ale strony jego nie znalazłem

[ Dodano: 2004-10-06, 09:05 ]
                  albo zasanów się nad infinity http://jtp.ldc.pl/JTP/car_audio/ofer...14&subcat_id=8

Skomentuj

ja zakupilem ta beyme wsadzilem ja obecnie w skrzynie 35 l closed i pwiem ci jedeno urywa glowe slsy pozera, herze tez nie wiem jak z seria resolution bo one tez sa efektywne ale watpie czym mu dorownaja
                    głosnik wedlug mnie jest sensacyjny za takie pieniadze sam magnes powalal na kolana
                    ale............................napedzam go 300W i nie pokazuje wszystkiego

a bas opisze tak: tak jak by ktos stał i za kazdym razem bił cie w brzuch a potem uciekał, by pochwili znowu wrocic i dokonczyc kopniakiem :P
                    słyszalem w zyciu tylko kilka wooferow ktore tak zagrały i wszystkie były kilkukrotnie drozsze od tego :) na tego juz mam kilku klientow wiec sie nim nie naciesze ale cos "biznes to biznes"

Skomentuj

a jakie to były głosniki??? podaj nazwe.
                      jakiego utwotu uzyles do odsłuchu, na dłuższą mete takie walenie po brzuchu robi się meczace.

Skomentuj

power 12 uwierz mi ze tego glosika mozna sluchac dlugo

Skomentuj

szkoda ze nie mam kasy na taki glosnik....LUKASZ tylko mnie zasmucil z tego wzgledu ze narazie nie bede mogl byc posiadaczem takiego cuda......

LUKASZ nie prubowales w BR przeciesz ten glosniczek ma do tego warunki....
                          Mysle ze w BR zyska na jakosci bas i w nizszych rejestrach bedzie glosnijszy i poterzniejszy...

Skomentuj

Mnie się wydaje, że każdy głośnik zyskuje na jakości w zamkniętej obudowie. Chyba, że ewidentnie nie jest do niej przeznaczony to może jest inaczej. Pozdro

Skomentuj

Blazej, tak amsz racje ale zeby upchnac do 35 l rure z 12 cm strojona na 35 hz tio trzeba byc cudotworca

Skomentuj

Aryan no niestety Infinity odpada bo brak jest parametrów do tych głośników. Nawet producent nie podaje na swojej stronie... Dziwne to troche

Skomentuj

Pewnie dostajesz je z głośnikiem

Skomentuj

Lukasz
                                    a moze napisac cos wiecej... skro konstruujesz suby na sprzedaz to pewnie masz jakis mic pomiarowy...
                                    moglbys zmierzyc chrakterystyke dla tego glosnika ?
                                    napisz moze czy bas jest mieki twardy itp
                                    jak zmierzysz chrakterystyke to moze sprobuj na szybko jakies wyrownanie charakterystyki do 30 hz zmontowac itp.

Pozdro

Skomentuj

co do parametrów to dostajesz je z subem. mozesz sie wybrac di sklepu audio moze znajdziesz taki w którym bed ą milei taki głosnik to je dadzą , albo mozesz zadzwonic do dystrybutora powinn podac,.
                                      zobacz jeszcze ten głosnik
                                      http://jtp.ldc.pl/JTP/car_audio/ofer...6&prod_id=1802
                                      ma spory magnes moc 1,4 kw i pracuje od 20 -1500Hz.jest lepszy od pulse. powinien się Tobie spodobac .

LUKASZ -mówiłes ze przed bejmą tylko kilka drozszych głosników grało tak jak beyma . jakie firmy i modele to były?

[ Dodano: 2004-10-06, 17:49 ]
                                      jak juz wspominałem zastanów sie nad mobil audio 10" tez jest dobry poszukaj w necie to znajdziesz opis testu. w który zają wysoki mejsce.

Skomentuj

GrzMiL, bas jest twardy ubity zadaje precyzyjne ciosy ale zarazem spokojnie czuje sie w rejonach 35 hz
                                        podejzewam ze mocny wzmak z 600W zmusi go do zejscia nizej

ch-k nie zamieszcze bo kompouter na ktorym wykonuje pozbawiony jest dyskietek i innych nosnikow a nie bede latał z HDD
                                        zreszta pomiary najnizszego zakresu sa wg mnie malo wiarygodne

co do podobienst podobnie grał alcon lecz bez takiego wykopu
                                        Focal 13w8711 ale tu slyszalem w samochodzie wiec nie duzo mozna powiedziec ale charakter podobny jednak był on trache bardziej magiczny tego nie da sie zapomniec
                                        a takze bodajze herz air 300 ale dokladnej nazwy nie pamietam
                                        glosniki te sa bardzo twarde bas jest ubity cos ala estrada jednak maja swietna kontrole

[ Dodano: 2004-10-06, 17:58 ]
                                        ps na ten wooferk jest juz kupiec wi cdlugo sie nim nie naciesze

Skomentuj

Ta moc mnie przeraża szczerze mówiąc... Skąd ja wezme takiego wzmaka zeby ten głośnik zasilić??

Skomentuj

Czaruję...
                                          X