Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ALPHARD CW 1202C

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ALPHARD CW 1202C

Co sądzicie o głośniku ALPHARD CW 1202C jego lpusy, minusy i jaka jest wymagana moc wzmacniacza???
    Serdecznie dziekuję za odpowiedzi.

minusy
    tylko do zamkniętej
    niski spl
    sopra skrzynka
    potrzebny mocny wzmak
    troche ospały bas
    wygląd (zaleznie od upodobań moze to być zaleta :P)
    plusy
    schodzi naprawde nisko
    z mocnym wzmakiem przestawia ściany
    wytrzymuje sporą moc
    cena

Skomentuj

minus numer jeden dla ludzi z mala kasa nie do przejscia:

naprawde MOCNY WZMAK wymagany by glosnik dzialal tak jak potrafi, sugeruje minimum 200W @ 4ohm - oczywiscie znaminowej przy 1% thd

wymaga takze nie tylko duzej ale i SOLIDNEJ skrzynki, a grac potrafi milo

Skomentuj

z stk4048 mozna juz poszalec z 4050 jeszcze bardziej :) a to ze zamknieta to wcale nie minus zalezy dla kogo, no dwa najwieksze minusy to napewno koszt wzmaka ktory to ma uciagnac i wielka skrzynia :/ prawie jak zmywarka do naczyn

Skomentuj

Ja polecam do CW1202 bude 60-65L.Wzmak na 4048 i mamy ślicznego suba.Sami zobaczcie.

Skomentuj

hmm glosnik jest naprawde swietny jednak jest on raczej dla ludzi ktorzy nei szukaja niskiego az tak zejscia a stawiaja na kontrole i precyzje
            preferowane sa tu potezne piece nawet 200 W to nei przesada a i 300 sie przyda
            małe obudowy male mam na mysli kolo 60-70 l jak napisał alton , wykonane z bardzo grubego MDFu sztywne
            odwdziecza ci sie pieknym szybkim zroznicowanym basikeim na poziomie kolo 35-38 hz na F3
            alternatywa dla niego sa glosniki beymy z seri BR ale wybor nalezy do ciebie
            podsumowujac glosnik jest swietny i ja polecam go z czystym sumieniem

Skomentuj

napewno 60-70L (nie przypadkiem 120-160)?? a moze to dla cw1002c?? jesli 1202 to moze ktos slyszal jak gra w takiej budzie?? bo ja obecnie mam w 140L wiec mogl bym sie zastanowic nad zmniejszeniem jesli by nie bylo wielkiej roznicy :)

Skomentuj

Czytaj co napisał Łukasz :P Ja mam okazję testować Cw1002C i powiem, że gra fajnie, właśnie zróżnicowanym, kontrolowanym basem, tylko nie mam odpowiedniego wzmaka(gra na około 50-60W). Planuje dla niego robić stk4048 i wtedy zobaczymy co te cudo naprawdę potrafi, ale już teraz wszystko drży ze strachu przed nim, a co to będzie z stk Głośnik siedzi w budzie 38l netto, obudowa zrobiona z 18mm płyty wiórowej. Teraz staram się to okleić i mnie strzela normalnie :(. Pozdrawiam

Skomentuj

Do mojojojo oczywiście do CW1202 szkoda dawać 150L!. 70L i zagra bardzo ładnie.Za duży nacisk kładziesz na wykresy

Skomentuj

a co sie stanie jezeli wstawie go do obudowy bass reflex??? jaka bedzie roznica pomiedzy zamknieta, a wczesniej wspomniana?? chodzi mi oczywiscie o roznice na tym wlasnie glosniku

Skomentuj

Proponuje poczytać stronkę, potem sprawdzić parametry i przeprowadzić symulacje :P

Skomentuj

bawilem sie tym glosnikiem, siedzial w 65 L, na poczatek napedzal go TDA i szczerze powiedziawszy to wystarczyl on do domu, tylko trzeba zadbac i dosc dobre chlodzenie kostki ;], jesli chcesz nim poszalec to taki piecyk do 300W bedzie dobrym rozwiazaniem , wtedy masz full kontrole, bardzo fajnie wtedy wyglada latajaca membrana o sporym skoku ;]
                        bass jak ktos powiedzial ospaly, niski i mięsisty, najlepiej sie spisuje w HH

Skomentuj

bardzo ladna konstrukcja rozumiem ze nie posiada otworu bass reflex:)

Skomentuj

Ten sub oklejony jest fornirem?? Jakim sposobem go wykończałeś, bo ładnie to się prezentuje.

Skomentuj

wiem ze to sie nie tyczy tematu ale czy macie jakies informacje na temat glosnikow tej samej firmy alphard sw1202z i 803z???

Skomentuj

120 l ludzie toc to lodowka smiec mi sie chce jak slysze takie cos i to jeszcze buda closed gdzie jest to dal moze 5 hz no ale do malej budy trzeba dorosnac "rozwinac sie"

KIVLOV zadajesz duzo pytan na ktore odpowiedz zawarta jest na stronie moze kolega ruszy glowka i zacznie czytac i sie uczyc to dojdzie sam do tego

jak do cw wsadzisz BR to bedzie przez niego dm,uchalo pwietrze,poprzez odpowiednia instalacje mozesz wykorzystac je jako klimatyzacje lub suszarke do uszu
                                poporstu zacznij czytac stronke ja wiem ze zaczynasz z tym zabawe ale poczytaj stronke a unikniemy takich pytan na forum

Skomentuj

wykonczenie to naturalny fornir machoniowy, bejcowany i polerka na koniec

Skomentuj

Mam pytanie, jaki wzmacniacz zastosowalibyście do CW1002C. Myślałem nad Stk, ale w sumie mam mieszane uczucia bo mimo wszystko szkoda byłoby kupić kość i ją spalić na 4 ohm'ach. Napiszcie jakiej mocy byście dostarczyli temu głośniczkowi i może dali namiary na konkretny wzmacniacz. Mam na myśli coś co ktoś robił i nie jest bardzo trudne. Mam trafo 250W 2x35V.

Skomentuj

na upartego mzoesz to zasilic jeszcze tda powiedzmy ze ten wzmacnaiczyk starcza na styk
                                      STK to odbry pomysł bas bedzie napewno troche głebszy i szybszy ale raczej przy aplikowaniu tego glosnika w nieduzej skrzyni!

Skomentuj

wlasnie jak robilem bude do niego to nie tylko kladlem nacisk na wykresy ale tez czytalem forum i wtedy to kazdy pisal ze "ten glosnik nie zagra jak nie dasz mu min. 120L" no to zrobilem 140L i git, widze ze teraz zdania sie pozmienialy wiec zobaczymy zrobie mu nowa mniejsza skrzynke i sie przekonam

Skomentuj

Czaruję...
                                        X