Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przeróbka zestawu - potrzebna pomoc :-)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

1. do tego potrzeba parametrów TS głośnika, a nie jego mocy i jakiegoś tam kodu producenta....

2. za duża buda jak na taką pierdziawe ,ale jak masz bude to posluchaj jak gra bez br, potem wsadź i posłuchaj jak gra z nim itd - zostają Ci tylko eksperymenty...

Skomentuj

1. Niestety, ale parametrów tego głośnika nieda się znależć nigdzie :cry:

2. Buda może nie za duża. A co do tego, czy będzie to b-r czy nie, to już zobaczę. Jedno co wiem, to to, że w orginalnej budzie szło mu lepiej na b-r. Więcej było tego basu i był głębszy. Dlatego wiem, że ten głośnik osobiście lepiej pójdzie w b-r. A co do wielkości - hmmmm ..... średnica myślę, że gdzieś koło 4-4.5 cm a długość jakieś 13 cm. Średnica na pewno będzie taka albo będzie to 5 cm. Orginał miał 3.5 cm i niestety - mało efektu. Trzeba było dobrze ucho przytknąć żeby poczuć jakieś działanie b-r. A tak to dawał tylko powietrze. I ten bassreflex był za krótki. 7 cm b-r a orginalna obudowa miała 19 cm długości. Dlatego wiem, że musi być to b-r dla lepszego efektu.

Pozdrawiam !

Skomentuj

1. możesz tylko zmierzyć. - ale o tym już była mowa i nie zamierzam się powrarzać...

2. dziwne masz teorie :|
        jak już stroisz bude na pałe to choć wiedz na jaką częst. zaestroiłeś...

Skomentuj

nie obrazcie sie ale jak sie czyta ten temat to troche psychika sie wichruje :) pozdrawiam

Skomentuj

Dobra - br zamontuję metodą prób i błędów. Mam nadzieje, że wyjdzie jak najlepiej na początek. Pozdrawiam !

Skomentuj

i ze srednica nie przesadzaj bo ci sie nie zmiesci...

Skomentuj

Średnica - jakieś między 4-4.5-5 cm. A ile dokładnie - to się okaże "w praniu" . Pozdrawiam !

Skomentuj

sprawdz w winisd strojenie dla takiej budy... bedziesz mial chociaz pojecie jak powinno byc mniej wiecej

Skomentuj

Po prostu zrobię średnicę między 4-5 cm a długość dostroję. I zobaczymy, co z tego wyjdzie. Pozdrawiam !

[ Dodano: 2006-09-07, 19:38 ]
                    Posłuchajcie - byłem w elektronicznym sklepie w moim mieście. Ja nie mówie - wogóle jakie koleś ma tam tunele b-r !!!!! Szok ..... Jeden miał średnicę około 10 cm i długość z 5 cm, a następny był ze średnicą 2.5 cm i długość 15 cm. I jak podałem mu wymiary, tzn. 5 cm średnicy i 13 długości - to on oburzony " A to jeszcze długość masz ?!?!?!?! " I zobaczył jeden b-r, miał średnicy jakieś 6 cm a długość coś koło 8 cm. I on pytanie - " To co - taki pasuje ???? " !!!!! No nie ..... To ja mu podaje wymiary a koleś się mnie pyta czy taki pasuje .... Zrezygnowałem i wyszedłem. I niestety, ale muszę użyć jakieś ruru kanalizacyjnej i musze ją sobie przyciąć. I teraz zaczyna się pytanko .... :

Otóż mogę taką rurę kupić o średnicy 5 cm. Mogę ją też przyciąć. Jednak kłopot w tym - jest ona bez tego kołnierza na początku, A więc jak ją zamontować w otworze w obudowie ? Na co ? Może ktoś wie, co i jak, to niech powie ....

Proszę o pomoc bo nie wiem, co ja mam zrobić ....

Pozdrawiam !

Skomentuj

rura kanalizacyjna? :???:

Skomentuj

wroc do sklepu, ladnie przepros i kup ten br co koles Ci proponowal, kup tez kawalek rurki pcv o rednicy 5cm, zamontuj br i naluz na niego ta rurke tak zeby razem mialo to dlugosc 13cm....

Skomentuj

Czaruję...
                        X