Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

cos do napedzenia STX GDN18/120/6 SW

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

cos do napedzenia STX GDN18/120/6 SW

jak w temacie jaki wzmacniacz do STX GDN18/120/6 SW?? chodzi mi o cos gotowego i niedrogiego najlepiej od razu z filtrem i zasilaniem.

Re: cos do napedzenia STX GDN18/120/6 SW

Zamieszczone przez rep003
    jak w temacie jaki wzmacniacz do STX GDN18/120/6 SW?? chodzi mi o cos gotowego i niedrogiego najlepiej od razu z filtrem i zasilaniem.
    Że co?Że jak?Z filtrem?Co ty człowieku cudujesz?Weź opisz swój problem dokładniej bo tak to tylko można poradzic założenie na koniec kabla wtyczki do sieci :mad:

Skomentuj

a do domu czy do auta? jak do auta to carpower 602 - dobry do wszystkiego :]

Skomentuj

od biedy pojedyncze tda od irka...

Skomentuj

więcej raczej nie wytrzyma ;]

Skomentuj

Z STX GDN18/120/6 SW o dziwo bardzo dobrze radzi b. sobie stara unitra PW 8010.( tylko 15 W)
            Sprawdzałem to ostatnio i przy ustawieniu wzmocnienia na godz. 11 PW 8010 robi mnóstwo hałasu, ale poważnie nie zauważyłem oznak przesterowania ani utraty kontroli na STX GDN18/120/6 SW.
            Tak więc myslę , że do napędu GDN18/120/6 SW moze służyć praktycznia każdy wzmacniacz > 20 W i 8 ohm.

Skomentuj

mysle ze mostek TDA z nizszym napieciem tez by jakos podolal.
              Nie wiem jak ten glosnik wogole sprawuje sie w subie. Czy nie warto kupic po prostu GDN22.

Skomentuj

dokladnieo to ma byc sub na tym wlasnie glosniku i potrzebuje jakiegoś wzmacniacza do niego, najlepiej tak zeby byl od razu z filtrem dolnoprzepustowym no i zeby zasilić wzmacniacz jest potrzebny zasilacz chyba nie?? i to ma byc sub do domu.

Skomentuj

e no to proponuje stx 22/120/4 sc(ss).. bardziej pasuje do suba od tego... to jest raczej nisko sredniak... mozesz go zasilic tda od irka albo od tanim matronixem...

Skomentuj

STX GDN18/120/6 SW jest dlatego zeby pudło było małe:> Jestem całkiem zielony w tym temacie wiec jak byś mógł Kudłaty troche sprecyzować bo nie bardzo wiem o co chodzi z tym tda bo wszedzie o tym czytam i nawet nie wem co to jest:/ i nie chodzi mi o coś co sam musze robić tylko coś co można kupić juz gotowe bo z elektroniką u mnie nie najlepiej i nawet schematu nie zrozumiem a co dopiero o zrobienu tego :/

Skomentuj

18sw ma dużo lepszy jakościowo bas od 22, do tego ma wysokie spl i jako nieduży subik spisuje się nieźle.

Skomentuj

takero, a mzoe z Viperem jakiegos BP machniecie na 18SW?:>

Skomentuj

mIKI, może :P
                          ale jakoś niebardzo parametry ma :P
                          do BP preferuje qts od 0.4
                          ale akurat mam pod ręką, więc może coś zmoduje w najbliższym czasie;]

Skomentuj

Sory ze wam przerywam ta dyskusje ale to jest off topic. I nadal nikt nie napisał nic konkretnego co do wzmacniacza:/

Skomentuj

rep003, przeczytaj topic jeszcze raz:
                              Zamieszczone przez pan_pawel
                              carpower 602 - dobry do wszystkiego :]
                              i do tego 22 120 lub 27 150 lub cokolwiek innego byle nie 18 120 6...
                              A jeśli tak bardzo upierasz się nad tą 18 to kup do niej tda 1562q.

Skomentuj

z tym ze pan_pawel napisal to jesli to ma byc do samochodu a to nie ma byc do samochodu. A i samo TDA dużo mi nie mówi bo to i tak jest tylko końcówka mocy (cokolwiek by to nie znnaczyło) a ja jestem zielony w tym temacie dlatego pytałem sie o coś gotowego co moż od razu podłączyć do suba i tyle.

Skomentuj

www.allegro.pl i szukaj słów - carpower i 602...

Skomentuj

takero nie wiem czy ty w ogóle przeczytałeś ten temat od początku. To nie ma być sub do auta tylko do domu więc po co mi wzmacniacz który pan_pawel polecił do samochodu? a słowa "dobry do wszystkiego" odnosiły sie raczej do głośnika.

Skomentuj

TDA jest to koncowka mocy :),
                                      jak sie nie znasz na elektronice wogole i chcesz cos gotowego no to matronix ktos napisal, sprzedaja tam gotowe panele TDA, zreszta na allegro tez ostatnio bylo sporo paneli do subwooferow

Skomentuj

kup modeuł na TDA do suba od Irka i tyle.
                                        więcej ten głośnik nie potrzebuje kompletnie.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X