Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

modyfikacja zestawu DIY- jakie głośniki?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

hmm, to jaki głośniczek polecacie na dobrego suba? Dużo ludzi robi na STX ale z symulacji wynika że może przeciągać, nie wiem jak w praktyce bo go nie słyszałem :/

Skomentuj

zalezy ile masz kasy;]

Skomentuj

przypuśćmy że 200zł bym mogł odzałować ( na sam głośnik)

Skomentuj

a czym chcialbys to napedzic?

Skomentuj

hmm, musiałbym zbudować wzmacniacz, pewnie coś na TDA albo LM3886, zależy jaki głośniczek

Skomentuj

no za 200zł to na allegro kupilem prawie nowy glosnik Beyma 12BR70, no i w sumie gra calkiem niezle, narazie nie narzekam, mysle ze byl wart swojej ceny
              z tego co wiekszosc mowi za duza obudowe do niego zrobilem, ale jak zmniejszylem to duze podbicia mialem, moze BR nie taki bo nic z nim nie robilem po zmniejszeniu, no ale i tak nie jest zle

Skomentuj

hmm a co sądzicie o Visaton TIW 200 XS, wiem że to grubo powyżej 200zł, ale jak mam robić suba to konkretnego, fajnie by było żeby nie był zbyt duży, a z tego co czytałem i sprawdzałem na symulacji, to dużej obudowy nie potrzebuje powiedzmy te 40l. Ma troche daremną efektywność, ale i tak myśle że zatrzęsie chatą :)

Skomentuj

hm... wedlug mnie glosnik ciutek za maly na suba, a za ta cene to juz mozna cos lepszego kupic ( tak misie wydaje), chociazby BSW 154

Skomentuj

co do TIWa musisz pogadac z EZO. ja nie jestem do niego przekonany....
                    druga sprawa, zapomnij o tda czy lm, naped do suba to podstawa, proponuje zrobic cos na tranach, jest wiele roznych opji polecam wzmak Janka.

[ Dodano: 2006-11-02, 10:24 ]
                    btw. BSW to sa glosniki... tesknie za swoim

Skomentuj

no co fakt to fakt, tyle ze zrobic/kupic cos na tranach to prawie 2 razy tyle co na TDA, chociaz w sumie i moc troche wieksza, ja do swojej Beymy mam 2XTDA Irka i nie narzekam, ale nastepny jak bede robil to juz napewno cos lepszego zakupie :)

Skomentuj

kompletny wzmak na tranach ok 300W mozna miec za ok 300pln. jak robi sie samemu jeszcze taniej.
                        mysle ze i ta beyma na tranach zagralaby ciekawiej

Skomentuj

dzięki wszystkim za odpowiedzi, jeszcze sie zastanowie i coś wymyśle :cool:

Skomentuj

unreal, jak chcesz, to mam ciekawe głośniki Westra - 20cm. W sam raz do tej obudowy.
                            Parametry:
                            P - 100W
                            Fs - 49Hz,
                            Qts - 0,6,
                            Vas - 32,2
                            W Twojej obudowie uzyskał byś F3 około 68Hz i Qtc - 0,8.
                            Jesli jesteś zainteresowany, to daj znać na PW.

Skomentuj

Czaruję...
                            X