Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

beyma.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Trzaby beyme i bsw tak samo zaaplikowac postawic koło siebie i porównać bo z opisów nie wynika nic tylko coraz większy mętlik.

Skomentuj

no raczej na to nie ma szans... heh metlik to ja mam w glowie... kurde gdybym mial gdzie ja odsluchac wszyustko byloby z gorki heh:P

Skomentuj

No właśnie wątek się rozrasta i żadnych konkretów, do porównania to nie dość, że obok siebie to jeszcze identycznie akustycznie zestrojone by się przydały, a nie tylko takie samo odcięcie w filtrze. I póki co chyba takich porównań nikt nie robił, więc dokąd nie kupi się jednego i drugiego to dalej chyba nic nie będzie wiadomo.

Skomentuj

Zamieszczone przez irek
          power12 w 30litrach closed to marnowanie glosnika. I wprost przeciwnie taka obudowa daje bardzo kiepska wytrzymalosc mocowa. Closed daje wytrzymalosc gdy Qtc>1. A 0,5 to jest idealna dobroc do dolozenia b-r.
          To oczywiste że większy Qtc to większa wytrzymałość mocowa, bo to implikuje mniejszą obudowę. Ale 30 litrów dla głośnika 12`` to chyba nie tak dużo. Producent zaleca 35litrów http://car.beyma.com/ENGLISH/pdf/des...f=POWER-12.pdf

Skomentuj

Moim zdaniem ten strach przed rozwaleniem cewki jest niepotrzebny no chyba ze ktos oleju w głowie nie ma i młuci byle głosniej byle nizej :] Zreszto jak to czesto sie powtarzało w muzyce nie zaczesto wystepuje te magiczne 20Hz.

Ja bym jednak wolał postawić na brzmienie i charakter niż na bezpieczenstwo bo i tak rzadko kiedy zdaża mi sie poszaleć, no ale każdy ma swoj gust i rozum.

Skomentuj

Nie wiem macie kompleks czy jak. Ja beyme w subie katowałem i nic się jej nie stało:)

Skomentuj

ja mam 12br70, w wedlug niektorych za duzej budzie, no i tez na poczatku kilka razy cos stuknelo, ale juz sie nauczylem nia operowac :)
                wszystko zalezy od "operatora" :)

Skomentuj

JA bym tej Bejmy nie polecil niestety. Nie dlatego, ze ogolnie zly glosnik, ma spore mozliwosci itd. i nawet ta nazwa POWER ma odzwierciedlenie w tym, jak to gra. Tylko jakosc - cena wypada juz nie tak jak lubie, dodatkowo Bejma stracila moje zaufanie po tym co ostatnio slyszalem i widzialem jesli chodzi o jakos wykonania niskotonowek, dodam, ze nieraz cholernie drogich do tego.

Niby potrzebuje wzmacniacza jak elektrownia ten POWER - ale szlag ja trafi jak pare razy pierdyknie karkasem w spodzik szybciej, niz sie moze wydawac. Ot, jedna zakrapiana impreza i troche za odwazne krecenie gala mocnej koncowki i jestesmy lzejsi o pare stow.

Mysle, ze moznaby toto ladowac do auta. Jesli wzmacniacz bedzie mocny, sie sprawdzi.

Jesli chodzi o porownania - no sorka, ale za niecale 600 zl mam tego czornego Mivoca czyli BSW184II w normalnych barwach - a to juz chyba inny wymiar basu, nie?...

Skomentuj

Tomek słyszałem Powera głośnik wypas. Niestety nie słyszałem BSW. Nie wiem co wybrać BSW15" za 350zł czy Beyme za 500zł. Jednak chyba zdecyduję sie na suba na BSW.

Power 12 to głośnik któy na 99% będzie siedział w ostatnich moich kolumnach.

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi
                      ostatnich moich kolumnach
                      Nie ma czegoś takiego :lol:

Skomentuj

Langusta są takie kolumny są:) a raczej będą.

Skomentuj

dj_zibi, oj nie ma nie ma..mówisz sobie ze zrobisz juz nie bedzie wiecej, a bedzie ciagnac cie dalej do nowch i nowych..

Skomentuj

Djzibi - naturalnie suba rob na BSW154II. Nie zawiedzie Cie w 100 litrach netto, ale raczej dostroj pod 35 Hz, nie za nisko bo troche traci na efektywnosci niepotrzebnie. Potrzeba minimum 300W wzmacniacza, najlepiej 400W z odpowiednia wydajnoscia :)

W kolumnach jak najbardziej mozna POWERy dac. Wcale wielkie przy tym nie wyjda.

Pewnie, ze tak... Im dalej w las tym wiadomo co... Jak ktos raz posluchal czegos lepszego, bedzie dazyl do jeszcze lepszych rozwiazan... i dzieki temu mamy jakis postep w temacie.

Skomentuj

Zamieszczone przez tomaszo
                              Djzibi - naturalnie suba rob na BSW154II. Nie zawiedzie Cie w 100 litrach netto
                              100 litrow? nie za duzo jak na ten glosnik?

Skomentuj

nie:)

Skomentuj

To ja juz wole zalatwic sobie celestiona 15cali np FTR15-4080F zamiast tego badziewnego niebieskiego BSW ktory udaje glosnik. Na pewno wybral bym tez Beyme a nie BSW. Wystarczy popatrzec co sie kupuje za jaka kase. I to BSW pierwszy by sie rozlecial bo na pewno nie beyma.

Skomentuj

Za około 550zł jest Mivoc AWX184 albo BSW184II z 4calową cewką który ma 500W RMS a nie AES.
                                    Irek ja wiem że aktualna pogoda nie wpływa dobrze na nerwy, ale mógłbyś przemyśleć co napisałeś a nie wypisywać bzdury.
                                    Jak z ciebie taki wielki profesjonalista to mógłbyś w końcu wziąść jakiegoś BSW na testy. No bo co to dla ciebie miałeś już tyle różnych głośników.

Skomentuj

Irus, cos Ty, borygo popil czy jak? Slyszales ten badziewny BSW154II, ze tak szafujesz? Tak sie sklada, ze 400W wchlania bez klopotu i to praktycznie w calym pasmie, o WIELE lepiej wykonany niz ten POWER, przykro mi ale tak jest.

Irunia, czy Tobie nagle kolory zaczely znaczenie robic? To se przemaluj go i wymien nakladke, posluchaj wtedy czy moze bedzie lepiej gral hehehe....
                                      NO NIE SPODZIEWALEM sie, ze nie posluchawszy-przetestowawszy bedzie ktos TAKI pisal takie rzeczy :) Ludzie, ja wiem, ze w polityce to jest .... ale nie dajmy sie zwariowac.

Irek - BSW154II kosztuje ponizej 400zl, masz aluminowy pierdolny odlew, magnes o srednicy 20cm i naprawde mocny do tego, BL na poziomie 18,4 Tm przy 4 omach, podwojne zawieszenie, kapton na karkasie - i dziesiatki doniesien, ze sie nie pali chlonac 400W. Do tego to naprawde ma ladny bas - ladne proporcje, szybki, pieronsko nisko schodzi i nigdy nie traci kontroli (jak ma troche elektrowni rzecz jasna, a nie TDA7294). Porownaj teraz jakosc - cene. Wyciagnij na spokojnie wnioski.

Wiesz tak samo dobrze jak ja, Ireczku, ze Bejma nie od dzisiaj napie... w spod az przykro sie robi, wysoki SPL zawdziecza krotkiej cewie i przez to nie nadaje sie do reprodukcji niskiego basu, bo ma minimalny skok pojemnosciowy... i nie od dzisiaj wiadomo, napewno tez i Tobie, ze jakosc niskotonowcow (glownie) tej firmy poleciala na leb.

Teraz, zeby nie bylo - nie napisalem, ze POWER12 to zly glosnik! Ludzie, panie, zebysmy Balcerowicza z kapiela nie wylali. Napisalem, ze osobiscie nie polecilbym go, majac taka alternatywe i to tansza.

[ Dodano: 2006-12-12, 11:24 ]
                                      Aha - zapomnialem jeszcze o jednej kwestii. Irunia, u mnie sub pracuje do 60Hz i mi jest obojetne jaka ma efektywnosc glosnik powyzej tej czestotliwosci. Tak sie sklada, ze z 15 cali Celestiona to niskiego basu nie bedzie i mi nie wmowisz, ze to jest to samo. Estradowe glosniki maja nieco inny uklad, a szczegolnie priorytety sa inne. Moze miec powyzej 80 Hz nawet 105 z wata, mnie to rybka, potrzebuje czegos co jest sprawne ponizej 60 Hz, ale nie tylko na wykresie - w praktyce. Chyba, ze sie myle i rozstrzaskany bedzie moj swiatopoglad, jak na suba tylko 15cali Celestki za ponad 500 zl, bo chodzi ponizej 30tego herca...

[ Dodano: 2006-12-12, 11:30 ]
                                      No - na zakonczenie dodam, ze jakbym mial kasiore i chcial wykonac jakies 3 sciezki, to walnalbym cos w stylu VOX251 Visatona ale wlasnie w oparciu o takiego POWER12. Mysle, ze to glosnik w sam raz do takiego zastosowania, ale napewno nie stricte na suby.

Skomentuj

niebieski jest fuj i te okulary na membranie. To wyglada na chinszczyzne za nie cale 100zl. Krotka cewka udaje estradowca, ma duza srednice a mala moc jak alpiardy.

Wiekszosc ludzi pisze glupoty na frum to ja tez moge bo to przeciez tylko moje osobiste zdanie! :)

Skomentuj

Pokaż mi alpiarda który wytrzymuje więcej niż jego moc znamionowa?

A poza tym zapodaj na jakąś beyme free-air sygnał 45V RMS przy 40Hz zobaczymy co z niej zostanie pewnie kupa gówna i paznokci, bsw154II nic sobie z tego nie zrobił.
                                          Szkoda że mieszkasz na drugim końcu polski bo bym Ci podrzucił głosnik na testy, sam go chyba nie kupisz.
                                          Dziwne że chwaliłeś ALX-122SP a nie możesz sie przekonać do niebieskiego głośnika.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X