Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Silny Zestaw 2.1 przy odrobinie pomocy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Silny Zestaw 2.1 przy odrobinie pomocy

Witam! Napisaęłm jakis tydzien temu post ktory pisze ponowny raz poniewaz nie wiem czemu nie ma go na forum , moze cos siadło... mianowicie zgłaszam sie do was z prośbą o wypowiedzenie sie na temat mojego zestawu który chce sobie sprawić, jestem ciekaw waszych opini i oczywiscie wypowiedzi. Mam zamiar kupić niedługo kolumny Tonsil Zeus (wiem wiem bass estrada ale spoko ) i do tego ale to pożniej oczywiscie dokupie suba na RaveMaster BSW15' . obudowe zrobię sam a napęd zlece komuś do zrobienia . do napedzenia zeusow chce uzyć koncówki mocy ADS LX800 i teraz do was mam pytania:
    1. czy taki zestaw powinienedobrze sie sprawowac wedlug was ?
    2. czy lepiej zastosowac jakis przedwzmacniacz do zeusow dodatkowo?
    3.sub około 1000 zł , zeusy nowe 1400 zł, ADS LX800 1000 zł czyli razem około 3500 zł doliczając transport , opłaca sie za taką sume złożyć sobie taki zestaw ?
    taki zestaw bede mial w pokoju 12 m~2 . wiem ze to bardzo mało na taki sprzęt ale ma to miec moc ale rowniez i jakosc dlatego tez czy nie bedzie zadnych zniekształcen w tak małym pomieszczeniu przy takim sprzęcie?
    4. kto by był chętny zrobić mi jakiś porządny napęd do tego BSW ? najlepiej bym chciał holtona lub cos podoobnie mocnego wedlug waszych opini wybiore zapewne i chciałbym również aby ten napęd miał możliwosc podłączenia do akomulatora czyli miałby posiadac 2 rodzaje wejscia napięcia (samochód lub dom ) i ile by to gdzies kosztowało mnie od was.
    5. tutaj troche nie wiem czy sie nie wygłupie ale słyszałęm że seria Zeusów (zielone bembrany) pochodzi z serri angielskiej i jest lepsza czy to prawda?
    Dziekuje za wszelkie wypowiedzi mam nadzieje że pomożecie:)

Zamieszczone przez AnakinSkyWalker
    taki zestaw bede mial w pokoju 12 m~2 . wiem ze to bardzo mało na taki sprzęt ale ma to miec moc ale rowniez i jakosc dlatego tez czy nie bedzie zadnych zniekształcen w tak małym pomieszczeniu przy takim sprzęcie?
    imho bez sensu :|
    Myślałem że chcesz tym jakieś niewielkie imprezy nagłaśniać...

Skomentuj

Będziesz miał jeden wielki łomot :|

Skomentuj

mysle ze przesadzasz z tym sprzetem ostro ...
        ja mieszkam w bloku mam tez 12 m2.
        sprawiłem sobie suba na BSW 154 II
        i kolumny tasiora ktore juz sa u mnie w domciu 2way na w170s i sc10n , niestety niemoglem jeszcze ich przesluchac poniewaz caly sprzet oddalem koledze ktory mi montuje suba i buduje obudowe do wzmacniaczy :-] [ symasym 2x100 i holton 300 do suba ]
        za wszystko dalem 1800zł z robotami przesylkami itp
        mysle ze ten sprzet mi naprawde starczy w 12 m2.

Skomentuj

hm... ja to nie wiem po co wogole nawet taki jak twoj - syrius18 - sprzet w bloku, ja tam nie lubie jak slucham muzyki i inni musza sie denerwowac przeze mnie, do 12 m.kw to spokojnie wedlug mnie wystaczaja ARN150 + arv ( lub cos podobnego) jesli chodzi o glosnosc, no a co do jakosci to juz zalezy od funduszy, ale do bloku w dB bym nie inwestowal :)

Skomentuj

wiesz ja niepowiedzialem ze te kolumny beda cale zycie staly w bloku ;p
            puki co stoją ...
            moze kiedys zaznają wiekszej przestrzeni
            mialem hajs to zrobiłem taki zestaw i juz , jestem zadowolony ze juz wszystko mam na chacie , kwestia dni ;D nielicze kasy ile w to wlozylem bo poczatkowo chcialem kupic logitechy z-5500 ale plany sie tak obrocily ze zaczalem sam krecic zestaw 2.1 ;-D jestem zadowolony...
            a wy co sadzicie?

Skomentuj

no w sumie masz racje, ogolnie napewno super sprzecik, tylko sasiadow mi szkoda, ja na studia w tamtym roku wzialem swojego suba na GDN20/80/2 i moze ze 2 razy go wlaczylem na torche, ale szkoda mi jednak innych, nie umiem tak...,
              no ale jak wroce do domu to mam w dupie sasiadow bo i tak nic nie uslysza u siebie w domu , i tak to ja moge sluchac

Skomentuj

wiesz ja mam o tyle dobrze ze
                po prawej stronie - stara babcia lekko nieslyszy i jej maz ktory prawie nie widzi i chyba tez cos nieslyszy....
                po lewej stronie - duza rodzina ktorej 50% dzieci siedzi w wiezieniu takze napewno sie niesprują ;D bo wiedzą ze ich dzieci robily rzeczy 10 x gorsze...
                podemną - malzenstwo ktore pracuje do poznych godzin [ a pod wieczor nieslucham tak glosno ;p ] a nademną kumpel z rodzicami bardzo tolerancyjnymi... takze jestem otoczony wmiare dobrze... plany sie zmieniają jesli bsw dosięgnie swą mocą 2/3/4 piętra dalej ;D
                pozyjemy zobaczymy :-)

Skomentuj

hehe, a napewno dosiegnie :), a sasiedi przestana byc tolerancyjni jak im szklanki z polek zaczna spadac :)
                  no ale nie ma co sie wymądrzać pozyjemy zobaczymy :)

Skomentuj

poprostu boje sie ze bedzie mi za mało...naprawde mam obecnie altusy które mają gdzies po 200 wat każda (są przerabiane czyli basy mocniejsze,syczki) budy są od 140 altus ale jak pisze glosniki są mocniejsze wiec sugeruje ze z 200 wat to moze i ma. i do tego mam wzmaka pionera 4x55 wat który jest nadpalony przez mojego super kolege 2 lata temu :[ wzmak nawet przed nadpaleniem nie ogarniał tych kolumn tak mi sie wydaje bynajmniej,chodzi mi tylko o to ze to jest dla mnie stanowczo za mało i chodz wiem ze mam mały pokoj to chce miec taką moc ze bede musiał sciszyc z własnej woli a nie ze mi cos tam charczy jakby mialo mi sie zaraz rozleciec ,rozumiecie panowie? i napiszcie co myslicie o pozostalych pytaniach do was bo jak narazie to odpowiedzieliscie tylko na jedno.czesc

Skomentuj

ja mialem w 12m kw bsw 124II do tego podlogowki na 2x XW i czasem bylo malo;]

Skomentuj

hm, a skad wiesz ze bylo ci za malo ? bo miales kolumny 200W pod wzmacniaczem 55W?? hm...
                        a jak kreciles galka pod maxa i ci zaczynaly pierdziec to jesli glosniki mialy po 200W a wzmacniacz 55, to pewnie wzmacniacz niewytrzymywal a nie glosniki padaly.
                        ja kiedys do samochodu kupilem glosniki MacAudio 70W RMS i graly pod samym radiem i tez mi pierdzialy przy 1/3 mocy radia, tez myslisz ze te glosniki juz niewytryzmywaly?

Skomentuj

greg00, litosci.... wiem kiedy konczy sie wzmak a kiedy kolumny!
                          no i niualem okazje puscic to na kliku roznych wzmakach, na moc nie moglem narzekac. a bylo malo dlatego ze chcialo sie wiecej:P ha ha ha

[ Dodano: 2006-12-22, 21:31 ]
                          ale w 99,99% wystarczal mi sprzet, zadko slucham naprawde glsono.

Skomentuj

Miki.... ten post niebył do Ciebie ;]

Skomentuj

no wlasnie :)

Skomentuj

AnakinSkyWalker: co znaczy przerabiane na mocniejsze? wsadzony zostal stx czy alphard o kilkakrotnie mniejszej sprawnosci? no to ja sie nie dziwie, ze ci 50 watowy wzmacniacz sobie nie radzil z takimi pradozernymi glosnikami...

Skomentuj

AnakinSkyWalker, jak dla mnie to co teraz masz to jest padaka ,
                                  założe się że siedzą tam zamiast tonsili najtańsze głośniki w podobnym rozmiarze i tyle.
                                  Więc nie ma co się tymi kolumnami sugerować.
                                  A jak tak bardzo chcesz żęby było głośno to zrób horny na ARZ i suba na jakieś 15-18 (i tak wiadomo że zaraz ktoś z BSW wyskoczy :) ) napędzanej dobrym piecem.

Skomentuj

ja proponuje zestaw 2xBeyma 12G125 połączone równolegle do tego tuba tonsila 12-19-150 a jako bas tuba na 2xBSW 18 ewentualnie kilomaxie. zasilanie dal bym do tych STX + tonsil LX800 a do subbasu Lx1400

Skomentuj

soundwave a mógłbys mi jeszcze napisac ile by to wyszło ? ads'y mozesz podac po cenach uzywanych na allegro . co do moich altusów to nie mam zadnych obcych głośnikow jak laphard czy inna firma poprostu podmam przykład : w standardzie altus 140 jest 40 watowy głośnik basowy firmy tonsil oczywiscie a ja włożyłem również tonsila ale 60 wat rozumiecie ? syczki są 80 wat a srednie również 80 wat .co do napędu powiedzcie mi jedno. skoro poleca sie zestawy typu altus 300 + wzmacniacz typu np technics który ma na wyjsciu 5x100 i duzo ludzi takie cos posiada to nalezy to tak przeliczac aby było po równi ??!! przeciez to jest troche bzdura,chodzi mi o to ze wzmak moze miec przeciez mniej mocy na wyjsciu zeby dobrze napedzic jakies kolumny , przeciez nie kazdy musi kupic jakas koncowke mocy 2 x 300 zeby zasilic takie altusy 300 prawda ?? kolega ma wlasnie taki zestaw technicsa i altusy i sobie niezle radzi taki sprzecik nawet ale ja bym wolal jeszcze cos bardziej konkrenego zebym juz nie musial nigdy tego zmieniac, co do pomyslu soundwave to jakos jak slysze bayme albo STX to mi sie cos w tym nie podoba nie wiem dlaczego.... BSW owszem ,tonsil ,JBL ... moze dlatego ze to tanie jest

Skomentuj

lx 800 mozna wyciagnac za 900pln ok a lx1400 za jakies 1200-1300pln... beyma jest tania?? moim zdaniem beyma jest droga a to co maja konkretnego w ofercie jest abstrakcyjnie drogie...

Skomentuj

Czaruję...
                                        X