Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomiary pewnych STX'ów

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

2 x stx 17 to kila... Już lepiej tvmy jakieś kup , visatony w170s lub stxa 15ax (jego jedyny minus to mniejsza ilość basu niż reszta z tego zestawienia co dla Ciebie możę być dość istotne jak sądze).

sub na 27 150 i mostku tda do axa ? Imho pomyłka.

Zamieszczone przez krzyhoo9
    Co do wzmaka to mam JAMATO JR-5073 (aż wstyd się przyznać). Ma 4 wyjścia (podobno każde po 100W - przynajmniej tak mi mówili w co wątpie)
    nie znając tego wzmaka strzelam żę ma ze 2 x 30, może 50w w porywach, ale wątpie żeby aż tyle.
    Zamieszczone przez krzyhoo9
    ale u gostka nieustannie śmigały przy nim altus 70 i 400W kolumna estradowa (pełniąca rolę coś w stylu suba). i ładnie się spisywał.
    ładnie się spisywał czyli działał ? Wiesz - można było podłączyć jakąś pierdziawe kompletną i też by grało i to nie pod 400w, a po 1000w kolumne, ale czy to znaczy że wzmacniacz miałby większą moc ?
    Nie da się ocenić w ten sposób mocy wzmacniacza.
    Sprawdź co na końcówkach mocy siedzi i zmierz napięcie wtórne trafa.

Skomentuj

Ja do tych stxów mam podłaczony amplituner sony. producent podaje moc 2x80 W oczywiscie nie ma tyle :) ale w granicach 60 -70 moze wyciaga. i powiem ze jak na te głosniki do słuchania muzyki w domu taka moc wystarcza oczywiscie czuć ze stxy maja o wiele wiekszy apetyt na waty.

Jeżeli podłaczysz jakas stara wierze np o mocy 2x20 W to efekt bedziesz miał taki ze basu prawie w ogole nie bedziesz miał.

Skomentuj

O wzmacniacz to się nie martwię bo mam już nakręcony nowy 2x80 się w warunkach domowych będzie spoko. Bo na denona 5x100W raczej mnie na razie nie stać :sad:

Skomentuj

Czaruję...
        X