Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tanie podłogówki 2 drożne.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

MA ktoś może coś w formie rysunku technicznego ewentualnie wymiary jak to zrobić ? gdzie dać otwór br.
    kwestia wlasnej wyobrazni. najlepiej imo robic zakladajac wysokosc 1 metr (lub ciut mniej, jesli to konieczne), szerokosc tak aby sie glosnik zmiescil, a glebokosc dobrac tak zeby litraz wewnetrzny wyniosl okolo 18 litrow (spadnie troche jak wlozymy BR i glosnik). BR z przodu i dajemy kolanko. nie trzeba zadnych komor balastowych. glosniki miedzy soba jak najblizej.

Skomentuj

Zamieszczone przez krzyhoo9
      Proza życia, żona uszczupliła właśnie budżet o 2 stówy, więc wracam do punku wyjścia.
      Zostaje jednak GDN-18 i sc10n. MA ktoś może coś w formie rysunku technicznego ewentualnie wymiary jak to zrobić ? gdzie dać otwór br.
      I tak jeśli popełnisz ten projekt to będziesz bardzo zadowolony.Boję się tylko czy synek nie będzie skazany na słuchawki...
      Ja swojemu musiałem oddać GC i zrobić kolumny.A ma tylko 6 lat :???:

Skomentuj

@umberto mój ma 16 lat i wymagania rosną, niedługo oddam brykę :)
        Pociesza mnie to że słucha rocka, więc jakoś lepiej zniosę ten hałas.
        Jakiej długości dać br żeby zaszło do 45-48 hz ?

[ Dodano: 2007-01-28, 23:00 ]
        No i jakie dać wytłumienie ? czy wytłumienie odlicza się od objętości ?

Skomentuj

daj najpierw troche dluzszy niz ci winisd policzy, a pozniej mierzac impedancje zestroj na okolo 50-55hz

Skomentuj

Zamieszczone przez endriu2
            Zostaje jednak GDN-18 i sc10n
            zamiast tego stx'a ja bym wolal tonsila GDN 16/50/6 razem z tym visatonem ale niestety nadal zwrotnica nie powstala (ach ta sesja)

Skomentuj

Dzięki wszystkim za porady, projekt praktycznie jest skończony. Wszystko podobnie jak w projekcie wisniewski2, bas tylko nieco niżej zestrojony i farba zamiast forniru. Gra całkiem porządnie jak za takie pieniądze. Wrzucę zdjęcia jak wszystko dopieszczę; następny raz będzie napewno na czymś lepszym.

Skomentuj

osobiscie proponuje GDN-15-100-8-AX i faktycznie jesli zalezy na naprawde dobrym dzwieku to vifa 19 ale jak na nizszej cenie to GDWK-10-200-8-AJ i wtedy mam gotowa zwrotke... przynajmniej schemat choc zwrotke tez ale bede budowal z niej monitorki gdn i gdwk bo teraz mam frontowe w jednej kolumnie 2x gdn i raz gdwk gra na prawde imponujaco ale z obudowa radze sie postarac i moge wiele pomoc w zakresie gdn bo sam posiadam jak mowilem kolumny frontowe 2xgdn z gdwk a bede budowal monitory gdn i gdwk zwrotki pod nie juz mam gotowe ale raczej sprzedawac nie bede ale nie problem zrobic bo schematy mam ... aha nie doczytalem do konca widze ze sie spuznilem... :/ ale nic

Skomentuj

AJtki nie polcałbym do AXa...

Skomentuj

na nic innego kasy nie mialem bo i takwiele mi to pieniedzy pochlonelo ale za jakis czas wymieni sie na cos o wiele lepszego

Skomentuj

Czaruję...
                    X