Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Co do 3 way?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zapakuj bracie ushera za 220 zeta. http://akkus.com.pl/index.php?grupa=...&lang=pl&dh=dt .

Skomentuj

Mmm tego...
      Zastanawialem sie kiedys nad LT na nim,i byc moze nad tym dluzej pomysle-musze przeliczyc ile deski wyjda itp i czy warto lt czy moze zwykle br....

Skomentuj

jej Taas. wiorowka 18mm to koszt 5pln za metr...;|

[ Dodano: 2007-02-03, 03:52 ]
        15*

Skomentuj

Jak nie masz zamiaru siedzieć tydzień na pomiarami i kombinacjami z tunelem to lepiej zró zwykłe br. LT jest fajna ale nikt nigdy nie powiedział i nie powie że lepsza od br, to po prostu inna koncepcja obudowy i już.

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80
            Zapakuj bracie ushera za 220 zeta. http://akkus.com.pl/index.php?grupa=...&lang=pl&dh=dt .
            ooo :)
            Yoshi_80 - wiesz coś więcej o nim ? Miałeś z nim stycznośc ? (z topicu na audiomanii niewiele wynika tak naprawde)
            Bo już jakiś czas szukam czegoś ciekawego do 3way z 15ax i z ciekawych głośnikow to tylko MDS08, a ten to widzę że nawet wizualnie by pasował :)

Skomentuj

takero, http://audiomania.info/forum/viewtopic.php?t=3160

Skomentuj

Langusta, czytaj uważnie:
                (z topicu na audiomanii niewiele wynika tak naprawde)
                Mało tam wpisów dotyczących tematu, a co dopiero samego głośnika.
                Ktoś poza pablosen-em miał ten głośnik ?

Skomentuj

Ostatni post z 1 strony mówi :

"Widzę, że ktoś sprzedaje jedną sztukę tego głośnika na allegro. Całkiem niedawno też tak zrobiłem. Nawet udało mi się sprzedać tego USHERA, ale na szczęście dla mnie klient się wycofał, ja sobie odpuściłem sprzedaż, dokupiłem drugą sztukę i teraz próbuję zaprojektować ładne kolumny 3-way z tym właśnie głośnikiem w roli basowca. Jak tylko znajdę jakiś dobry średniak to zabiorę się do dalszej roboty.

W 30 litrach BR @38 Hz gra naprawdę ładnie, ale nie sądzę żeby zszedł tak nisko jak w LT. Nie mam na tyle doświadczenia, ani urządzeń pomiarowych żeby brać się za LT, dlatego jestem skazany na BR. Pomimo tego, POLECAM!!!"

Skomentuj

takero, czytam uważnie, nie martw się.
                    Po prostu zauważyłem, że trochę czasu minęło od Twojego ostatniego wpisu w tamtym topicu, więc pomyślałem, że może zapomniałeś. Ale skoro Ciebie to uraziło.

Skomentuj

takero, nie trzeba wiele wiecej wiedzieć niż dane katalogowe żeby polecić ten głośnik. Zakładam, że producent nie ściemnia parametrów, jeden rzut oka na paramerty i nawet nie trzeba odpalać winISD bo wiadomo, że jak na 20'tke to jest rewelacyjnie.
                      Ponadto taki głośnik za 220 zeta ? Nie widze innej alternatywy nawet przy wyższym pułapie cenowym. Dopiero tiw 200 moze ale to jest inna filozofia (niski bas kosztem spl a w uscherze nieco wyzej i mniejszy xmax ale za to jaka efektywność !) . Jeszcze pod uwagę wchodzi vifa M21 , też na akkusie, prawdopodobie wyprzedaż resztek produktów vify bo na akustyku jej nie maja a mieli. Jednak cena już wyższa - 300zł. Nie chcę żeby Tasior kupował np taką vife czy wspominana beyme 12br70 "kosztem" pozostałych głośników. Bas jest ważny ale nie najważniejszy, ten uscher to fajny kompromis bo glośnik na pewno zdeklasuje tańsze od niego 20'tki tonsila i visatona nie mówiac o (sorki) poronionym pomyśle wstawiania tonsila 25 który nadaje sie .. hmm chyba do niczego sie nie nadaje.

Myślę, że usher jest odpowiedni jak na poziom konstrukcji Tasa, po prostu musi być równowaga, nie ma sensu inwestować w jeden supergłośnik a dwa pozostałe dać jakieś padaczki.

Skomentuj

skal mial 3 way na vifie xt25 ,sph 102 kep i tym usherze,

Zalozmy ze :

na wysokie wydam 200-240 + wysylka (vifa xt19 lub seasy 22-27)
                        na srednie wydam 210-253 ,odbior osobisty raczej (ten msh 116/4 lub sph-102kep)
                        na niskie zostaje 490-407zł czyli w tej cenie zostaje usher,chyba ze bym dozbierał,lub kupil inne srednie (moze sa jakies inne dobre a tansze).

Yoshi,Usher kosztuje 220 zł,beyma 12br70 kosztuje 240 wiec cenowo podobnie,ale powiedz mi, czy ten glosnik dobrze spisze sie w trance/hardstyle/ drum n bass (oczywiscie nietylko tego slucham,bo tez hh,jakis rock chyba :P i cala reszta)? Sound Wave odradzil mi go do takiej muzy mowiac ze do rocka sie nadaje,a jak wiadomo mi zalezy na zejsciu ( wiem ,to smieszne ze sie upieram no ale tak juz mam...).

[ Dodano: 2007-02-05, 12:28 ]
                        Aha,jak mozesz to powiedz cos wiecej o tej vifie,zaraz policze dokladnie ile beda mnie kosztowac budki i rozne duperele,to moze bedzie wiecej kasy na glosniki,bo narazie tak na oko podalem ceny.

Ile moga kosztowac zwrotki na dosc dobrych elementach,ale nie z kosmosu? 150zł?

Skomentuj

Tasior, moze nowy stx 15 na srednie?

Skomentuj

Hmmm,bede musial pogadac z kims kto ma stx i kepa,zeby porównal...

Skomentuj

tak k woli ścisłości - odradzałem 12BR70

Skomentuj

otóz to napisalem wyzej :)

coraz bardziej jestem przekonany do ushera,ale na srednie niewiem co,a chcialbym cos innego uslyszec niz kepa (niemoge ciagle przy jednym obstawac)...

Skomentuj

zobacz dokladnie oferte monacora

Skomentuj

niechce kupowac w ciemno,jesli masz jakis sprawdzony typ to podaj go.

Skomentuj

STX nie jest Kepem:] Ale jest prawie 3x tanszy:] Takie moje zdanei Tasior. 12BR70 chbya lepiej zagra jak Usher:] Pamiętajmy ze to głośnik do kolumn a nie do suba:]

Skomentuj

glosnik do kolumn ktory bedzie nisko odciety i jego rola jest odtwarzanie najnizszych f czyli mozna porownac do suba...

Wybralbym beyme ale zbyt czesto czytam ze cos sie sypie albo cewka rozklepana...pozatym niewiem czy bedzie pasowac do tej muzyki ktorej slucham głownie.

Skomentuj

Tasior ja słuchałem 12br70 i ci powiem że jak się ma Dobry wzmacniacz to cięzko jest ja uszkodzić:] Mam pytanie nisko odcięty? Co amsz na myśli 80-100-300Hz? Powiem Ci że do takiego ciecia są potrzebne wielkie cewki a one są drogie:]

Skomentuj

Czaruję...
                                          X