Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośnik do subwoofera do 500 zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Głośnik do subwoofera do 500 zł

Witam. Przeglądałem forum ,ale nie trafiłem na podobny temat. Osłuchałem się już nieco z moim aktualnym subem na STX-ie 32-300-4/ss i brakuje mi w brzmieniu czegoś.. To też zapadła decyzja o sprzedaży i skonstruowaniu czegoś nowego.. W brzmieniu szukam naprawdę niskiego basu, dobrej odpowiedzi i kontroli,z jednoczesnym wysokim maksymalnym ciśnieniem.. Na sam przetwornik chcę wydać ok 500 zł. Myślałem nad BSW-12-II,ale może macie coś lepszego na oku? Może SLS12 Peerlesa ? Głośnik będzie zasilany wzmacniaczem ok 400W ( rzetelnej mocy RMS ). Słucham różnej muzyki to też szukam czegoś uniwersalnego..

Zamieszczone przez different
    SLS12 Peerlesa
    Przecież BSW będzie lepszy.

Ale - jeśli tylko masz miejsce - zainwestuj w 15" - to chyba najbardziej uday głośnik serii - gra naprawdę ekstra, polecam! Zejście, kontrola, piękna barwa basu.

Skomentuj

a co to konkretnie za wzmak ?
      Jakiej muzy słuchasz ?

Skomentuj

a ja powiem ze beyma power12 to za taka kase idealny wybor. i nie mowie tak bo chce swoja sprzedac (juz praktycznie sprzedana) glosnik naprawde rewelacyjny!

Skomentuj

beyma obejma powerowa 12 jest najlepsza.

Ravemaster i prawdziwe 400W mocy chyba dlugo nie pogra :)

Skomentuj

Zamieszczone przez irek
            Ravemaster i prawdziwe 400W mocy chyba dlugo nie pogra
            Hmm, no czy ja wiem? 20 min. 280W i nawet się nie zrobił letni, coolombo nawet mówił, że on chyba nie ma cewki 3", tylko nawet 3,5". Ale fakt, to nie estradowiec jak np. Power 12, ale i cena nie ta sama.

Skomentuj

Ravemaster i prawdziwe 400W mocy chyba dlugo nie pogra
              Ireczku,Ty chyba sam nie wierzysz w swe słowa.Co powiesz na LX 1400 i imprezka niemal 6 godzin?Oczywiście nie w mostku,ale dostawał po dupie ostro.Niby w tubie ale czy to coś na jego plus tłumaczy?
              Na mój gust czyste 400W bez przesterów nie zrobi na nim żadnego przerażającego wrażenia.Jedynie głosniczek się ładnie odwdzięczy.To jest naprawdę mocne bydle.

Skomentuj

Gdzie mogę rzucić okiem na parametry tej Beymy ? Z drugiej strony - gdzie można ją dostać w Polsce? Muzyka zaś - od jazzu , muzyki poważnej, przez rock, pop, punk, soul, muzykę filmową.. Mógłbym tak wymieniać...dlatego pisałem - różnorodna;-)

Skomentuj

www.elmuz.com.pl

Skomentuj

Kolejne pytanie - czy ktoś symulował ten głośnik w winISD ? Jaką budę polecacie ( pytam tylko wstępnie - dokładne symulacje zrobię sam gdy zdecyduję się na niego ) - i jaką F3 można uzyskać orientacyjnie ( widzę,że rezonans leży 'przeciętnie' bo przy 27 Hz ) ?

Skomentuj

aktualnie mam ten głosnik w 60L br (w symulacji tak sobie to wygląda) ale jest naprawdę przyzwoicie
                      na super zejście do hadesu nie ma co liczyc, jednak kop, dynamika i kultura jest ŚWIETNA! w muzyce jeszcze nie słyszałem czegoś lepszego!

Skomentuj

Pytanie stąd, iż kolumny które posiadam schodzą dość nisko..i chciałbym uzupełnić je właśnie w najniższym paśmie.. Myślałem nawet o szarpnięciu się z czasem na XXLS 12 Peerlesa ,ale czytałem opnie ,że do muzyki jest zbyt zamulony..a u mnie muzyka to 95%..

Skomentuj

different, w takim razie Power albo BSW, ale raczej tylo BSW zapewni zejście dostatecznie niskie...

Skomentuj

jestem naprawde ciekaw jak ta beyma gra;]
                            według mnie porównując budy to do beymy(20-60 L) dużo mniejszy jest zalecany litraż niż do BSW(100-110 L) wiec gdyby zmniejszyć litraż do BSWto również oddzwięk był by inny,mocniejszy kop ale bardziej wyższy ,zależy jak kto lubi słuchac muzy.
                            Ja lubie niskie zejscie,nergiczny bas czyli wysoki jest fakt głośniejszy ale w domu to by ci chyba wszystko popękało i trzaskało.ale fakt bym sobie tej beymy posluchal:)

Skomentuj

Mivoc HCM 12 T

Ja proponuje: Mivoc HCM 12 T.
                              Nie słyszałem go, ale ma bardzo pozytywne opinie nawet na tym forum. Rozmwiałem z dwiema osobami które budowały na nim i bardzo go chwaliły.
                              Sam się przymierzam do SUBA na nim.
                              I najważniejsze: Mam kontakt do człowieka który ma je do sprzedania po 600 zł (prawie mieści się w twoim budżecie) :-). Może jak kupimy razem dwie sztuki to sprzeda nam po 550zł?

Pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez SILNY
                                Ja proponuje: Mivoc HCM 12 T.
                                Nie słyszałem go
                                no właśnie... Proponuje nie polecać głośnika tylko na bazie czyiś odczuć, opinii itp. W ten sposób tworzą się mity.
                                Tak BTW to chyba slusarczyk już od jakiegoś czasu miał je po 499 ?

Skomentuj

Zwróciłem i ja uwagę na ten głośnik..ale ma niską skuteczność , o ile widzę.. 88 dB.. Poza tym jak wspomniał przedmówca - na allegro po 499 zł.. A co myślicie o XXLS 12 ?

Skomentuj

Do Beymy power12N nikt nie ma parametrow bo to nowa wersja.
                                    Stara wersje mierzylem w 60litrach i schodzila do 30hz -6dB jeszcze nie mialem glosnika co by zszedl nizej.

To ja daje BSW moc znamionowa rowna 455W :) ciekawe tylko czemu producent nie wie co produkuje? Jak idziemy tym tropem to beymie daje 699W..

Ja wlaczam glosniki na maksa na cala noc a rano zbieram co po nich zostalo no chyba ze przezyly.

Obecnie suby robi sie zeby wzmocnic basy a nie zeby zejsc nizej. Nisko to potrafi juz zejsc glosnik 8calowy tylko nie bedzie mial efektywnosci.

Skomentuj

Zabrzmi może 'śmiesznie'..ale suby Paradigma zrobiły na mnie wrażenie.. Szczególnie pd1200 i servo15 To było zejście,dobra kontrola..barwa przy dźwiękach instrumentów. Dlatego szukam głośnika 'na miarę'.. Beyma brzmi smakowicie ( do muzyki) , BSW pokazuje niskie zejście i ( z tego , co czytam) - dobre tempo, XXLS - zejście do samej otchłani.. Reasumując - BSW chyba prezentuje tu dobry kompromis?

Skomentuj

Zamieszczone przez different
                                        Reasumując - BSW chyba prezentuje tu dobry kompromis?
                                        Generalnie - tak.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X