Witam. Przeglądałem forum ,ale nie trafiłem na podobny temat. Osłuchałem się już nieco z moim aktualnym subem na STX-ie 32-300-4/ss i brakuje mi w brzmieniu czegoś.. To też zapadła decyzja o sprzedaży i skonstruowaniu czegoś nowego.. W brzmieniu szukam naprawdę niskiego basu, dobrej odpowiedzi i kontroli,z jednoczesnym wysokim maksymalnym ciśnieniem.. Na sam przetwornik chcę wydać ok 500 zł. Myślałem nad BSW-12-II,ale może macie coś lepszego na oku? Może SLS12 Peerlesa ? Głośnik będzie zasilany wzmacniaczem ok 400W ( rzetelnej mocy RMS ). Słucham różnej muzyki to też szukam czegoś uniwersalnego..
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Głośnik do subwoofera do 500 zł
Collapse
X
-
Ravemaster i prawdziwe 400W mocy chyba dlugo nie pogra
Na mój gust czyste 400W bez przesterów nie zrobi na nim żadnego przerażającego wrażenia.Jedynie głosniczek się ładnie odwdzięczy.To jest naprawdę mocne bydle.
Skomentuj
-
jestem naprawde ciekaw jak ta beyma gra;]
według mnie porównując budy to do beymy(20-60 L) dużo mniejszy jest zalecany litraż niż do BSW(100-110 L) wiec gdyby zmniejszyć litraż do BSWto również oddzwięk był by inny,mocniejszy kop ale bardziej wyższy ,zależy jak kto lubi słuchac muzy.
Ja lubie niskie zejscie,nergiczny bas czyli wysoki jest fakt głośniejszy ale w domu to by ci chyba wszystko popękało i trzaskało.ale fakt bym sobie tej beymy posluchal:)
Skomentuj
-
Mivoc HCM 12 T
Ja proponuje: Mivoc HCM 12 T.
Nie słyszałem go, ale ma bardzo pozytywne opinie nawet na tym forum. Rozmwiałem z dwiema osobami które budowały na nim i bardzo go chwaliły.
Sam się przymierzam do SUBA na nim.
I najważniejsze: Mam kontakt do człowieka który ma je do sprzedania po 600 zł (prawie mieści się w twoim budżecie) :-). Może jak kupimy razem dwie sztuki to sprzeda nam po 550zł?
Pozdrawiam
Skomentuj
-
Do Beymy power12N nikt nie ma parametrow bo to nowa wersja.
Stara wersje mierzylem w 60litrach i schodzila do 30hz -6dB jeszcze nie mialem glosnika co by zszedl nizej.
To ja daje BSW moc znamionowa rowna 455W :) ciekawe tylko czemu producent nie wie co produkuje? Jak idziemy tym tropem to beymie daje 699W..
Ja wlaczam glosniki na maksa na cala noc a rano zbieram co po nich zostalo no chyba ze przezyly.
Obecnie suby robi sie zeby wzmocnic basy a nie zeby zejsc nizej. Nisko to potrafi juz zejsc glosnik 8calowy tylko nie bedzie mial efektywnosci.
Skomentuj
-
Zabrzmi może 'śmiesznie'..ale suby Paradigma zrobiły na mnie wrażenie..Szczególnie pd1200 i servo15
To było zejście,dobra kontrola..barwa przy dźwiękach instrumentów. Dlatego szukam głośnika 'na miarę'.. Beyma brzmi smakowicie ( do muzyki) , BSW pokazuje niskie zejście i ( z tego , co czytam) - dobre tempo, XXLS - zejście do samej otchłani.. Reasumując - BSW chyba prezentuje tu dobry kompromis?
Skomentuj
Skomentuj