Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

brak basu z bp6th...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ja przy konfiguracji swojego Pioneera vsx 416 niechcacy ustawilem przednie stereo na small i przez pół roku na brak basu marudziłem, aż pewnego razu znalazłem że jest tam opcja large i teraz to co idzie na sub także idzie na fronty.
    Bas jest bardzo ładny. Polecam rewzje ustawień Ampli.

Skomentuj

ja to widze tak:
      1. obudowa BP niedopasowana - z tego co czytalem w opisie na elektrodzie tych kolumn to sobie nie radza w rocku - dziwne, bo ten glosnik w BR nie gubi sie za bardzo.
      2. brak kompensacji baffle step
      3. zwrota robiona na odleglosc bez pomiarow
      4. brak odciecia od dolu gdn 16/50/6 - czyli znowu zle wykonana zwrotnica

co do cewek rdzeniowych to imo jest to jedyne wyjscie w przypadku niskiego ciecia. "odpowiedniki" powietrzne o wymaganej indykcyjnosci kosztowalyby fortune

Skomentuj

to co radzicie...co zrobic z tym mid basem??

a i jeszcze mam pytanie...a powinienem zamknac bez problemu wskaznik glosnosci bez problemu na wz Pioneer A 337(2 razy 60W)??bo dochodze do 60% i lipa jest;/.

Skomentuj

Zamieszczone przez mule19
          a i jeszcze mam pytanie...a powinienem zamknac bez problemu wskaznik glosnosci bez problemu na wz Pioneer A 337(2 razy 60W)??bo dochodze do 60% i lipa jest;/.
          W jakim sensie lipa? Wzmak gaśnie?

Skomentuj

nie wzmak jest ok tylko kolumny tak jak by nie wyrabialy...chyba przez tego mid bo go chce wyrwac.zas kolega mi mowi ze jego scherzo 200 tez tak maja ze na tym wzmaku jak podkrecisz powyzej 50% na skazniku glosnosci to juz przsterowany dzwiek leci.mowi ze na wszystkich wzmacniaczach tranzystorowych tak jest....ja nie wiem;/

Skomentuj

powinienem zamknac bez problemu wskaznik glosnosci
              zdecydowanie nie. przy ustawieniu galki na godz 3 masz max glosnosc na jakiej da sie sluchac bo pozniej sa juz tylko znieksztalcenia... a w symku tego niema :mrgreen:
              ale jezeli przy 60% juz cos nie wyrabia to zdecydowanie jest cos nie tak

Skomentuj

to jak chce sredniaka wyrwac to moze masz podpietego sredniaka zamiast niskotonowych i odwrotnie... byla tu taka sytuacja juz.

Skomentuj

a powinienem zamknac bez problemu wskaznik glosnosci bez problemu na wz Pioneer A 337(2 razy 60W)??bo dochodze do 60% i lipa jest;/.
                  60% czego ? Przekręcenia gałki ? Ile razy należy powtarzać że to zależy od poziomu sygnału na wejściu ? !
                  Zamieszczone przez Pawel S.
                  zdecydowanie nie. przy ustawieniu galki na godz 3 masz max glosnosc na jakiej da sie sluchac bo pozniej sa juz tylko znieksztalcenia... a w symku tego niema :mrgreen:
                  zaraz w moim tda na wsi też tego nie będzie jak podłącze sygnał z mp3 playera...

Zamieszczone przez Tasior
                  to jak chce sredniaka wyrwac to moze masz podpietego sredniaka zamiast niskotonowych i odwrotnie... byla tu taka sytuacja juz.
                  niskośredniak, bo średniakiem nazwać go nie można - nie jest filtrowany od dołu , więc wzmak pokazuje w ten sposób utrate kontroli na przesterze...
                  Gdyby był podłączony jako dół pewnie mule19 usłyszałby "małe" braki w średnicy ;]

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                    zaraz w moim tda na wsi też tego nie będzie jak podłącze sygnał z mp3 playera...
                    chodzilo mi oczywiscie o standardowy poziom - 0,7V (czy tam 0,7xV - dokladnie nie pamietam)

Zamieszczone przez takero
                    usłyszałby "małe" braki w średnicy ;]
                    a moze i nie... niech to jednak sprawdzi.

podlacz moze niskotonowy bezposrednio do wzmacniacza i zobacz czy bedzie roznica

Skomentuj

a moze i nie... niech to jednak sprawdzi.
                      powtarzam to już od paru postów - sądze że zwrota niedość że lipna, to jeśli źle złożona lub podłączona (fazy)...
                      Zamieszczone przez Pawel S.
                      chodzilo mi oczywiscie o standardowy poziom - 0,7V (czy tam 0,7xV - dokladnie nie pamietam)
                      Czy za każdym razem gdy podłączasz sygnał pod wzmaka sprawdzasz jego poziom ? ;] Bo ja nie, ale może wyjątkiem jestem :P
                      Pozatym sprawa wychylenia potka, a moc wzmaka zależy także od rodzaju potencjometru i jego wartości (of koz rezystancji, a nie $$ ).

Skomentuj

Czaruję...
                      X