Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

tonsil maestro II 180 jaki podział?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

skoro nieznasz podzialu ani niemasz schematu zwrotnicy to rozkrecaj kolumne i napisz co tam siedzi

Skomentuj

gdybym miał, to rozkręciłbym, własnie dlatego zastanawiam się się nad jej kupnem - słyszałem dośc pochlebne recenzje (nie jestem "uczulony" na produkty tonsila), myślę o przejściowym podłączeniu do technicsa, gdyby nie "grało" będę zmieniać także elektornikę - stąd ten wątek

Skomentuj

faktycznie Pawel S. dales troche ciala, a rosim to odkrecil :P - poczytaj swoje posty to sie dowiesz gdzie.
        rosim: co prawda nie slyszalem maestro II, ale nie czytalem zbyt wielu pochlebnych opini - raczej negatywne przez tytana, ktory aby grac dobrze musi byc ciety bardzo wysoko, a w maestro tak nie jest.
        mimo wszystko do tego swojego technicsa zadnych kolumn nie podlaczysz (oprocz tych dostarczonych do wiezy), zeby dobrze graly. chcesz ulepszyc sprzet to go sprzedaj i za zarobione pieniadze kup cos normalnego - tj z jednym wzmacniaczem w srodku bez zadnego aktywnego podzialu. tak to niepotrzebnie sobie zawezasz mozliwosci.

Skomentuj

Caleb - dzięki, juz myslalem, że coś ze mną nie tak. Masz rację - szkoda kombinowania z podlączeniem innych kolum do tego technicsa. Skłaniam się ku zestawowi marantz SR 4600 + DVD 4360 + eltax summit gdzieza ok 2,5k nowe. Technicsa nie sprzedam, bo po prostu szkoda - wbrew pozorom nie jest to wcale taka "kupa plastiku" jak niektórzy sądzą, ma ogromą moc przy b.małych zniekształceniach, nie wiem skąd taki bas z tych małych kolumienek - przeniosę do sypialni. Pozdrawiam
          Aha przypomniało mi się jeszce takie powiedzenie - jak jedna osoba twierdzi, że jest koniem - wysmiej ją, natomiast jak to powie ci 10 osób - idź do sklepu i kup uzdę! Przez chwilę w trakcie dyskusji w tym wątku chciałem już iśc do sklepu...., :)
          *że jesteś koniem

Skomentuj

Zamieszczone przez Caleb
            faktycznie Pawel S. dales troche ciala, a rosim to odkrecil - poczytaj swoje posty to sie dowiesz gdzie.
            jak mozesz to podaj gdzie bo zmeczony jestem wiec pewnie tego nie znajde - tak tez bywa jak sie pisze przy sniadaniu lub wieczorami...
            Zamieszczone przez rosim
            wbrew pozorom nie jest to wcale taka "kupa plastiku" jak niektórzy sądzą, ma ogromą moc przy b.małych zniekształceniach, nie wiem skąd taki bas z tych małych kolumienek
            ta wieza jak na sprzet ogolnie dostepny w sklepie wcale nie jest az taka zla. aczkolwiek w porownaniu z jakimkolwiek przemyslanym DIY przegrywa pod wzgledem jakosci.
            a co do basu... slyszales moze ARN 150?? ten to dopiero potrafi zrobic wrazenie...

Skomentuj

Paweł oczywiście, że technics to nie cud HI FI, ale mialem na myśli sprzęt z porównywalnej półki, nawet zaryzykowałbym pod niektórymi względami z pianocraftem, na pewno gra lepiej (porównywałem) od nowej wieży Philipsa MCD 908, której raczej nie pomógł przedwzmacniacz lampowy, natomiast nie porównywałbym np. z denonem CX3, który tez jest miniwieżą, ale każdy klocek kosztuje 5k, czyli całośc ok. 15000 zł...
              Codo DIY powiem tak - miałem kiedys w technikum kolegę, który zrobił telewizor własnego projektu, a wyglądał w ten sposób, że był to kinskop bez obudowy leżący na dywanie, kilka płytek i sterta kabelków - pajęczynka, bo nie chcialo mu się trawić płytek. Obraz z takiego cuda był o wiele lepszy niż z jakiegoś firmowego zachdoniego telewizora, a był to koniec lat 80-tych. Z dźwiekiem może być tak samo...Pozdrawiam

Skomentuj

tak jak pisalem wczesniej i sama nazwa wskazuje - BI (dwa) AMP... (wzmacniacz)
                poprostu podlacza sie 2 wzmaki ale z kazdego idzie cale pasmo
                rosim napisał/a:
                to po co podają w danych wieży podziałpasma na 120Hz i 4kHz?
                to zapewne podzial pasma na glosnikach a nie na wzmakach...
                tu. zreszta teraz mniejsza o to, bo juz sie wyjasnilo.

rosim: moze byc wlasnie dlatego duzo basu, bo ta twoja wieza ma wbudowany aktywny korektor dla drogi basowej, co z prawidlowo zestrojonymi kolumnami mogloby nie zagrac zbyt dobrze. dlatego tez zostaw wieze w spokoju . chcesz lepiej to kup/zrob calosc nowa.

Skomentuj

Caleb, no i co tam jest nie tak??

ta wieza ma aktywna sekcje niskotonowa z wieksza moca na "suba". jest przycisk regulujacy "ilosc" tego basu wiec jakby nie patrzac jest tam aktywny subwoofer i to w dodatku na 2 glosnikach :razz:

Skomentuj

napisales ze podzial miedzy subniskotonowa a niskosredniowysokotonowa sekcja jest na glosnikach, a nie wzmacniaczach. o to chodzilo... faktycznie podzial na glosnikach jest tylko miedzy sekcja niskosredniotonowa a wysokotonowa, zintegrowany subwoofer jest oddzielony we wzmacniaczu aktywnie.

Skomentuj

Caleb, tak masz racje ale te dane byly podane w katalogu i tyczyly sie podzialu pasma na glosnikach - niewazne w jaki sposob realizowane ale pasmo na kolumnie bylo tak dzielone

Skomentuj

Czaruję...
                      X