gdn 13 mozesz zamknac spokojnie w 5 litrach, jelsi nie mniejszej paczce. fs znaczaco nie wzrosnie... baffle step to imo podstawa - inaczej z basem krucho. nie mam pomiarow, bo to gotowe kolumny, a nie mam jak pomierzyc cewek. sprobuj poszukac projektu zwrotnicy do tonsil rapsodia 200 - tam wlasnei te glosniki siedza.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Średniton do ~100zł
Collapse
X
-
No właśnie pare dni temu próbowałem się załapać na Rapsodie, a Google prawie milczy na ten temat :???:
Aktualnie jestem w trakcie wyciągania od ludzi zamrożonych pieniędzy, potem jade do roboty na pare-parenaście dni no i będę wyrwany całkowicie ze świata moich głośniczkówUzbieram troche kasy to się zabawie... no i impreza z MDFem będzie mnie dużo więcej kosztować, także...
A baffle step... hm... aktualnie mam baffle step na pałe, czyli robiłem to jak kompletnie o tym nie wiedziałem i w sumie nie narzekam... chociaż ten dźwięk taki "ocieplony"...
poza tym jak ostatnio zaczalem o tym intensywnie myslec to zaczelo mnie to przerażać, dlatego musze sobie zrobić przerwę.
[ Dodano: 2007-07-03, 11:43 ]
Nie wiem na czym polega fenomen obu moich kolumn, ale równo to one nie grają.
Po konsultacjach z tatą, postanowiliśmy zmienić wysokotonówkę... myślę o Visatonie SC10N. Nie jest drogi, a wg wykresów całkiem niezły. Jak się uda, to może po prostu zamienie miejscami moje głośniczki
Na średniton zdecydowałem się jednak 13/40/2... najwyżej znowu zamienie na coś innego.
Dzięki chłopaki za pomoc
Skomentuj
Skomentuj