Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pytanie o pomoc - zestaw 5.1

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ale stereo do gier i filmow sie niespisze tak dobrze jak 5.1 a te co takero proponowal/proponuje jesli sa porownywalne do zestawo za okolo 1000zl , to mysle ze w muzyce takze sie dobrze sprawdzi...pozdrawiam!

[ Dodano: 2007-09-09, 09:20 ]
    P.S trzeba sie jeszcze dowiedziec o tych szerokopasmowcach (chodzi o jakies fotki itp) - jedyne co wiem sa one z zestawu kina domowego JVC wyjete i maja 25W i jest ich 5szt. ich spl to 100hz do 19hz - 90dB... tyle co udalo mi sie uzyskac informacji o szerokopoasmowcach...pozdrawiam!
    he.. chyba wszystko o nich wiem ale nie duzo mi to mowi :wink: mysle ze kazdy moze ocenic je.. :)

Skomentuj

Zamieszczone przez gazela922
      jesli sa porownywalne do zestawo za okolo 1000zl , to mysle ze w muzyce takze sie dobrze sprawdzi...
      w muzyce to zagra jak tania wieza...

jezeli chcesz koniecznie 5.1 i masz wystarczajaco duzo cierpliwosci to kupuj te glosniki od takero. jezeli chcesz miec szybko glosniki do kompa to kup sobie gotowy zestaw

co do stereo to chyba sam sie na nie skusisz jak po czasie dojdziesz do wniosku ze jednak czegos brakuje...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
        aha :(...
        jezeli chcesz koniecznie 5.1 i masz wystarczajaco duzo cierpliwosci to kupuj te glosniki od takero. jezeli chcesz miec szybko glosniki do kompa to kup sobie gotowy zestaw

co do stereo to chyba sam sie na nie skusisz jak po czasie dojdziesz do wniosku ze jednak
        hmm..az tak predko to niepotrzebuje... to ja jeszcze pomysle nad stereo...ale w stereo zabrakuje bassu bo tam polecany ARN 150 to srednioniskotonowiec i do tego wsyokotonowiec..niewiem juz sam... :/

[ Dodano: 2007-09-09, 12:25 ]
        ale.. nieslyszales ani ja nieslysalem tych szerokopasmowcow wiec skad mozesz wiedziec ze to zagra jak tania wieza..czy samo to ze do muzyki szerokopasmowiec nienadaje sie..? bo jezeli chodzi o niskotonwca STX 120 SS jest git :) pozdrawiam! :wink:

Skomentuj

Pawel S., aktualnie jestem na innym kompie niż zwykle więc nie mam pod ręką fot, a robić też nie mam zbytnio czasu .
          Kiedyś pare fot tu wrzuciłem w topicu na temat tych właśnie głośników, może jeszcze są.

dulin7, szczerze mówiąc nie do końca masz racje. Wiele osób myśli że zrobi sobie najtańsze stereo i żadne wieże czy zestawy 5.1 nie mają podskoku, a niestety są w błędzie... Pół wakacji mój sąsiad robił sobie kolumny na arnie i AJ napędzane z lm-a, kosztowało go to w sumie chyba z 700-800zł. Niestety przeżył zawód w starciu z paroma firmówkami które na allegro można dostać (zwykle używki) za kwotę do 1000zł...

ednak sporo mu brakuje nawet w porownaniu z najtanszym rozsadnym stereo ktore jest stworzone do muzyki...
          tutaj bym się spierał. Jako suba dajesz arna 226 - dół jest zdecydowanie lepszy niż w wypadku arna150, czemu chyba nikt nie zaprzeczy :) Średnica z 10cm szerokopasmowca też bije arna na głowe, a góra to już tak naprawdę kwestia gustu , charakter mają inny ,ale nie do końca można powiedzieć który gorszy, który lepszy.

co do stereo to chyba sam sie na nie skusisz jak po czasie dojdziesz do wniosku ze jednak czegos brakuje...
          to że ma się zestaw 5.1 nie znaczy że tylko w takiej konfiguracji musimy słuchać muzyki, wystarczy wyłączyć głośniki tylne oraz centrala i dostajemy zestaw 2.1.
          Przypominam że nie rozmawiamy o wyższości wierności / jakości muzyki słuchanej w stereo nad tą w 5.1 lub na odwrót :)

hmm, to dość ciekawe spostrzeżenie Może jednak odejdźmy od oceniania głośników na odległość bo primo - nie ma to sensu, a secundo - robi ludziom wode z mózgu. Nagle okazuje się że najtańszy możliwy do złożenia zestaw stereo - arn150 + pj jest w ciemno lepszy od bliżej nieznanego większości tu piszących szerokopasmowca wspieranego z dołu 8' niskotonowcem... Zapytam się tylko - czemu ? na jakiej podstawie tak twierdzisz ?

Skomentuj

Masz racje moze nie sa lapsze (w koncu masz doswiadczenie na pewno duzo wieksze niz ja) ale dla mnie liczy sie to ze zrobilem cos sam i jestem zadowolony bo wiem co tak na prawde mam i nie mowie tu ze kupne np kolumny jakiejs dobrej firmy sa gorsze ale do takich zestawow sie odnosze jak w temacie nawypisuja na pudlach 1000W i to mnie wkurza.
            Jestem za systemem stereo albo 2.1 bo prosty w budowie a doswiadczenia mam malo a wiec liczy sie prostota jak dla mnie.
            Pozdrawiam!!![/quote]

Skomentuj

takero, no fakt tego glosnika nie slyszalem. zapomnialem kompletnie o subie wiec bas i tak bylby lepszy.
              jak gazela922, napisal mi ile chcesz za te glosniki + wzmak na suba to powiem ze nie zastanawialbym sie nad stereo wyzej proponowanym.
              jedyne co musialbys dokupic to obudowy i jakis wzmak do napedzenia satelitek.
              np jakies tanie kostki samochodowe ktore bedziesz mogl zasilic z zasilacza komputerowego lub jezeli starczy kasy to z tarafa do halogenow.
              koszt takiego wzmacniacza 2xok17W to jakies 20zl
              tak wiec cena wyjdzie podobna co te logitechy a jakosc napewno zdecydowanie lepsza

Skomentuj

Czaruję...
              X