Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kolumny do pokoju 8,5 m^2

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ja policzyłem jakoś, i wyszło mi 45mm średnicy i 58 mm długości. Dobrze??

Skomentuj

a dla jakiej czestotliwosci?? niewiem z czym macie taki problem. chyba pora wpisac ten glosnik do symulatora...

[ Dodano: 2007-10-17, 08:26 ]
      do tych 12 litrow spokojnie wsadz tunel oznaczony jako fi-50x145mm z polinka. wtedy otrzymasz strojenie ok 46Hz

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
        do tych 12 litrow spokojnie wsadz tunel oznaczony jako fi-50x145mm z polinka. wtedy otrzymasz strojenie ok 46Hz
        - właśnie taka mam konfiguracje i jestem zadowolony z próbnego odsłuchu :)

Skomentuj

Jak był wstawił taki tunelik do obudowy, którą chce zbudować, bo ma ona 146mm to zostanie tylko 1mm przerwy między nim a ścianką.

Skomentuj

to jakie masz wymiary obudowy?? zawsze mozesz dac od spodu

Skomentuj

Zew 16x20x75
              Wew. 14,6x12,4x67,8
              szer/głęb/wys

[ Dodano: 2007-10-19, 21:46 ]
              Hej odpowiedzcie ktoś, co??

Skomentuj

Tej, ja bym teżczekał na odpowiedź, bo jutro ide skrzynki budować powoli, i nie wiem czy wymiary zmieniać, czy co!

Skomentuj

Zamieszczone przez JoMiL
                  Zew 16x20x75
                  200-143-18 (czy jaka tam plyte masz) = 39mm
                  tak na sile to moze byc ale jednak byl wydluzyl obudowe o ok 1-2cm lub mozesz obciac troche tunelu jezeli dasz odrobine wieksza plyte.
                  umieszczenie tunelu od spodu odpada w twoim przypadku bo bedziesz mial odgrode w srodku...

czeslaw_ik, dobierz wymiary tak zeby sie zmiescilo wszystko

Skomentuj

Obudowa bedzie z płyt 36mm na góre dół i przód, a reszta 18mm. Co nie może tak być?

Skomentuj

moze ale to przesada
                      na 13cm glosnik 36mm?? ja dalem 28mm na 16cm i to tez za duzo. spokojnie mozesz dac po jednej plycie i wkleic kilka wzmocnien w srodku

Skomentuj

Zamieszczone przez JoMiL
                        Obudowa bedzie z płyt 36mm na góre dół i przód, a reszta 18mm. Co nie może tak być?
                        jak chcesz to możesz i z kamienia zrobić, tylko po co ?

Skomentuj

No to moje chyba ostatnie pytanie w tym temacie:
                          jaki tunel wstawić do obudowy o wymiarach(wewnętrznych)12,4x16,4x60?
                          Tylko niepiszcie żebym sobie to sam obliczał, bo jak bym umiał to bym tu tego nie pisał. Proszę o konkret:
                          tyle średnicy, tyle długości i już!

Dzięki i pozdrawiam :wink: :grin:

Skomentuj

pisalem juz wyzej - kupujesz tunel z polinka o oznaczeniu fi-50x145mm i wstawiasz go calego. jezeli chcesz podbic troche bas to obetniesz mu 2-3cm

Skomentuj

A jak sie obetnie to nic "się niestanie"?
                              A może podacie linki do sklepów gdzie można kupić wszystko do budowy kolumn, części elektroniczne i ten tunel!

Skomentuj

www.polink.com.pl - czesci do zwrotnic, b-r, przewody, glosniki seas i inne

jak obetniesz tunel to zwiekszysz czestotliwosc strojenia. czasami jest to wymagane bo przy niskim stojeniu czasami tracimy na efektywnosci

Skomentuj

Czaruję...
                                X