Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

sub czysto do kina

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak się zacząłem wczytywać na akustyku, czym się od siebie różnią poszczególne xls'y to można by napisać, że są dość spore. Jest jeden do obudowy zamkniętej, przynajmniej tak to zrozumiałem, ten:

tylko, że ma on 8ohm i potrzebuje 60l..

http://www.akustyk.com.pl/peerless/P830845.html

Jest jeszcze taki co powinien siedzieć w 30l i w sumie tylko te 2 bym rozważał.

http://www.akustyk.com.pl/peerless/P830844.html

Kto mógłby coś więcej o tym wszystkim powiedzieć??

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85
      Jest jeden do obudowy zamkniętej, przynajmniej tak to zrozumiałem, ten:

niedlugo bede sie nim bawil
      Jest jeszcze taki co powinien siedzieć w 30l
      i to wlasnie bylo piekne w XLSie - pozwalal uzyskac potezne brzmienie w malutkiej obudowie. ja bym stawial na ta wersje z MB
      chociaz sa osoby ktore twierdza ze 10" lepiej sie nadaje do muzyki... (ale to stare opinie jak bylo tylko po 1 modelu)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
        Jest jeden do obudowy zamkniętej, przynajmniej tak to zrozumiałem, ten:

niedlugo bede sie nim bawil
        Jest jeszcze taki co powinien siedzieć w 30l
        i to wlasnie bylo piekne w XLSie - pozwalal uzyskac potezne brzmienie w malutkiej obudowie. ja bym stawial na ta wersje z MB
        chociaz sa osoby ktore twierdza ze 10" lepiej sie nadaje do muzyki... (ale to stare opinie jak bylo tylko po 1 modelu)
        Jak potestujesz tego 8 ohm, to napisz o wrażeniach. A czym będziesz go zasilał?? On do muzyki napewno jest lepszy, pytanie jak w kinie.

W sumie wolałbym chyba robić na 12" Doszedłem do wniosku, że jak potem będe zmieniał pokój to wyjdzie mi to na dobre :mrgreen:

Skomentuj

Jakbym brał XXLSa to tylko 4R, bo po co jeszcze sobie problemy z doborem wzmaka robić ?
          XLS z definicji nie gra dobrze z muzą, choć podobno niektórym takie pozbawione detali brzmienie pasuje...

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
            Jakbym brał XXLSa to tylko 4R, bo po co jeszcze sobie problemy z doborem wzmaka robić ?
            XLS z definicji nie gra dobrze z muzą, choć podobno niektórym takie pozbawione detali brzmienie pasuje...
            Przemyśałem sprawę i raczej będe kierował się w stronę tego 4 ohm z mb..

Skomentuj

bede sie nim bawil jakos w polowiemiesiaca kiedy irek bedzie mial gotowe panele 300W nasprzedaz

Skomentuj

Ja mam SLS10 w ok 45L BR + Panel Irka 300w czyli na 8R jakieś 180w i w kinie spisuje się znacznie lepiej niż BSW124II :) W muzyce też bardziej mi odpowiada miękki basik :)

Skomentuj

Rób raz a dobrze - XLS12 z MB i morduj tym mniejsze psy...a małe koty zdychają po pierwszym tchnieniu membrany... :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Przemek
                    Rób raz a dobrze - XLS12 z MB i morduj tym mniejsze psy...a małe koty zdychają po pierwszym tchnieniu membrany... :)
                    Naczytałem się, że ten głośniczek naprawdę ma kopa i to bardzo cieszy :mrgreen: Będe szedł w tego XLS'a z MB, którego aplikuje się do 30litrów.

p.s. mam kotka, ale w sumie nie chciałbym go uśmiercać :mrgreen: :razz:

Skomentuj

a sasiadow jeszcze masz??;>

Skomentuj

A gdzie teraz wogóle XLSa kupić ?

Skomentuj

moze audiocomponents?? teraz na audiostereo jest sporo chetnych wiec moze cos zrobia...

Skomentuj

A to się kalkuluje?? :razz: Ile taniej by wyszło :?:

Skomentuj

Panowie...

http://www.loudspeakershop.eu/glosni...ac84b6fe1aaf3d

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver
                                szkoda, że nie mają mb 12" Ale głośniczek tańszy o 70zł w stosunku do akustyka :razz:

Skomentuj

A to się kalkuluje?? Ile taniej by wyszło
                                  jezeli byloby sporo glosnikow to beda znizki. jak sa znizki to ceny wychodza naprawde fajne. 3 lata temu jak placilismy 4,25 za euro to na jednej wysokotonowce oszczednosc byla 30-50zl
                                  XLS 12 + mb to koszt 184E czyli ok 750zl z przesylkami

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                    A to się kalkuluje?? Ile taniej by wyszło
                                    jezeli byloby sporo glosnikow to beda znizki. jak sa znizki to ceny wychodza naprawde fajne. 3 lata temu jak placilismy 4,25 za euro to na jednej wysokotonowce oszczednosc byla 30-50zl
                                    XLS 12 + mb to koszt 184E czyli ok 750zl z przesylkami
                                    To rzeczywiście byłoby opłacalne.. będę śledził wątek na audiostereo :mrgreen:

Skomentuj

tylko chyba nikt nie wspomniał o tym ile się czeka ;]

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                                        tylko chyba nikt nie wspomniał o tym ile się czeka ;]
                                        już kiedyś czytałem ten wątek na audiostereo i mniej więcej wiem ile się czeka :wink: Dla mnie byłoby optymalnie gdyby zamówienie w lutym robili :mrgreen:

Skomentuj

Sie podepne do tematu :P Ktoś próbował dawać maksymalny litraż proponowany przez akustyka dla SLS10?? Chodzi o sub tylko i wyłącznie do kina, ma schodzić maksymalnie nisko, to jest główny priorytet.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X