Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

przetworniki do monitorków... ale nie chce tanich.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez takero
    dx to taki xt z kopułką :) porównywanie do tonsila jakiegokolwiek nie ma sensu :)
    To tak jak myślałem

Ale jeszcze nie wiem czy się na niego zdecyduje, bo nie wiem jakie bedde miał finanse.
    Znacie może jakieś w miare dobre wysokotnówki w cenie do 100zł/szt. ?

Skomentuj

ponizej 100zl to chyba tylko AX ale jego nikt z tego formu nie slyszal. zibi ma parke ale nie podlaczyl jeszcze...
      lepiej dozbieraj i bierz vife :P no chyba ze uzywki trafisz

Skomentuj

za 100zł masz seasy 27, ushera , za 20-50zł więcej są już vifki DX i XT, a dołożyć naprawdę warto :)

Skomentuj

Skoro tak, to chyba sie na Vify zdecyduje. Choć wyjdze mi za głośniki 410zł. Ale sprzętu audio nie robie sie co chwile, tylko raz na długi czas. Więc stówka więcej... trudno.

Vifa dx ma dość niski rezonans, więc myśle, że podzieli się dobrze dość nisko z filtrem I-ego rzedu (jak w totemach)... jeszcze jak się stłumi wysoką efektywność to chyba nic jej nie będzie.

Dzięki za wypowiedzi.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
            za 20-50zł więcej są już vifki DX i XT, a dołożyć naprawdę warto
            nie slyszalem seasa ani ushera ale nie zaluje ani zlotowki jakie wydalem na vify i z przyjemnoscia wydam kolejne pieniadze na te glosniki. one naprawde sa warte swojej ceny

Skomentuj

A ma ktoś może pliki z pomiarów w SW głośnika Vifa dx25 (tego bez ekranu)?? Chciałbym się pobawić w projektowanie filtrów, a nie mam narazie układu pomiarowego. Chciałbym tak czysto teoretycznie na jakimś przykładowym głośniku pouczyć się obsługi SW.

[ Dodano: 2007-10-29, 15:38 ]
              Próbowałem wpisywać cha-ki "ręcznie" ale niestety SW nie widzi wykresów.

Skomentuj

Czaruję...
              X