Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sprzecik dla wujka :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Sprzecik dla wujka :)

Witam . Ostatnio widziałem sie z wujaszkiem . poprosił mnie o zrobienie kolumn dla niego ponieważ stare mu sie rozsypały i je wyrzucił .
    Słucha muzyki typu modern talking, Bad boys Blue jesli przekręciłem to przepraszam.
    Otóż lubi głośno słuchać.. Pokój ok 26m2. Kaski nie wiem dokładnie ale do 600 pewnie chciałby sie zmieścić ..
    Co mogli byście polecić Dla poczciwego wujaszka :?:

Jaki napęd?
    monitorki czy podłogówki ?

Skomentuj

Zamieszczone przez krzyhoo9
      Jaki napęd?
      http://allegro.pl/item259288479_wzma...s_su_v670.html - cos takiego
      monitorki czy podłogówki ?
      coś pomiędzy bo chce na szafie je pożołyć

Skomentuj

A co by wwujaszek powiedzial na 2X arn + cosik dobrego na gorke(takie jak masz w opsie) ?? :wink: chociaz skoro nie maja to byc podlogowkli to odpadna chyba :neutral:
        A no i moze powiedz jakie kolumny wujek mial ostatnio jak sie da i czy Mu sie podobalo brzmienie?
        Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Pewnie jakieś tonsile...

Skomentuj

Pewnie altusy...

Skomentuj

heh krzyhoo9 zgadłeś . Nie wiem co to za model a może samoróby ? nie wiem
              były 3way na dwóch 20.

Skomentuj

To zapewne Tonsil Bolero. Zrób wujkowi monitorki na ARN150-03-4+ SC10N i my wystarczy chyba ze lubi "przycisnąć" :wink:

Skomentuj

Zrób wujkowi monitorki na ARN150-03-4+ SC10N i my wystarczy chyba ze lubi "przycisnąć"
                  - oj lubi lubi i to bardziej ode mnie :grin:
                  Planowałem mu zrobić te monitorki bo sam je mam ale przypomniałem sobie jak on słucha to zrezygnowałem heh

Skomentuj

a SC10N + 2xARN188/05/4... ale wtedy gdzieś 42l

Skomentuj

a SC10N + 2xARN188/05/4... ale wtedy gdzieś 42l
                      właśnie i tu jest problem że będą za duże .. Heh prawdziwa łamigłówka :???:

Skomentuj

mogłeś reanimować stare...

Skomentuj

ajj moglem ale wizą je wyrzucił i klops :???:
                          Nie wiem co robić ehh

Skomentuj

arn188 - fuj, 150 zdecydowanie lepszy pod każdym kątem.
                            ale wtedy gdzieś 42l
                            to już gruba przesada by była.

Za 600zł nie ma się co spodziewać nie wiadomo jakiej rewelki, rozważyłbym zrobienie czegoś 2way na arnach 226. 2 x arn226 07 4 + dx25 lub tani usher. Cięcie nieco powyżej 2k i myślę że miałoby to szanse nawet jakoś sensownie zagrać , dość głośno, a przy okazji byłby to niepowtarzalny projekt :)

Skomentuj

2xarz na kolumne i git ;] - i zostanie kasa na opicie konstrukcji

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                                rozważyłbym zrobienie czegoś 2way na arnach 226. 2 x arn226 07 4 + dx25 lub tani usher. Cięcie nieco powyżej 2k i myślę że miałoby to szanse nawet jakoś sensownie zagrać , dość głośno, a przy okazji byłby to niepowtarzalny projekt
                                :shock: piles??;>

Skomentuj

Eh, Wy macie faktycznie manie z robieniem glosnikow, czasem mozna w tej cenie kupic cos naprawde dobrego wyszukujac w vintage. Ostatnio byly swietne Brauny (Isophon!) z lat 70-tych, za chyba 280 zl na allegro. Jesli komus by sie obudowa nie podobala - mozna zrobic porzadna nowa wykorzystujac oryginalna zwrotnice i przetworniki. Malo kto wie, ze w wiekszosci starych Braunow siedza rasowe Isophony, dzisiaj uchodzace za hi-end vintage .

PS. Co do wzmacniacza, to bardzo mocny wzmacniacz, ktory latwo napedzi niskoefektywne glosniki, przy 4 ohm oddaje zdaje sie 2x140W. Trafo ma jesli dobrze pamietam 690W, wiec mocy na pewno brakowalo nie bedzie. Dynamike w trybie direct mial zdaje sie 116 db, jednak nie jest to najlepiej brzmiacy zestaw, o dziwo mozna sie doszukiwac niedostatkow basu (a loud czy korekcja sa w nim conajmniej smieszne). Ciezko pod wzgledami brzmieniowymi dopasowac do tego kolumny, by calosc brzmiala naturalnie. Wiem, bo mialem go przez prawie 4 lata kiedys .

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                                    Za 600zł nie ma się co spodziewać nie wiadomo jakiej rewelki, rozważyłbym zrobienie czegoś 2way na arnach 226. 2 x arn226 07 4 + dx25 lub tani usher. Cięcie nieco powyżej 2k i myślę że miałoby to szanse nawet jakoś sensownie zagrać , dość głośno, a przy okazji byłby to niepowtarzalny projekt :)
                                    http://www.tymphany.com/datasheet/printview.php?id=112
                                    http://www.tvm-valmez.cz/index.php?i...103&l=2&catg=1
                                    Teoretycznie dla czego nie.Jakiegoś MTM. :lol:
                                    Ale... szkoda vifki na takie . :wink:
                                    Można kombinować 2.5 wey na 226 i 150 w bi-wiringu (zawsze można połączyć w bi-ampie), czegoś takiego chyba też nikt nie próbował. :cool:

Skomentuj

Zamieszczone przez przemo-lukas
                                      Można kombinować 2.5 wey na 226 i 150
                                      to już wolałbym 2way z 226 :) Zwrota tańsza, prostsza i wogóle :)

Skomentuj

a moze 2x w170sc i sc10n, zwrotka jest na necie gdzies, ja to mam i jak narazie jestem zadowolony :) a z greltonu ja bedziesz zamawial zagadaj ze sprzedawca to da Ci upust :), albo zawsze mozesz cos lepszego na gore ale to w 600 sie nie zmiescisz

Skomentuj

Czaruję...
                                        X