miejsce odsłuchu Grodzisk Mazowiecki na wolnym powietrzu albo w pokoju 20^m2 ozna tez zorganizować w wakacje spotkanie forumowiczów wtedy jakiś klub/pub moge nagłośnić :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Subwoofer pseudoestradowy
Collapse
X
-
Wit Wita
Twoja konstrukcja b. orginalna.
W niektórych publikacjach było wspomniane to, żeby nie robić idealnie szczelnej obudowy zamkniętej ze względu na wyrównanie ciśnień, wilgoć w powietrzu . Tutaj widzę rozwiązałeś jeszcze jedno mianowicie odprowadzenie ciepła.
Tylko zastanawia mnie jedno jak zachowa się głośnik z dużym wychyłem membrany np 40mm w takiej kompilacji .
Twoja konstrukcja zainspirowała mnie do działania niebawem wykonam próby (czekam na głośnik)
Pozdrawiam
WIT
Skomentuj
-
gen głośnik ma X-max 3,5 mm a X-lim 8mm zawieszenie ogranicza ruch do 13 a nawet ręką nieda się go tak wcisnąć żeby cewka dotykała nabiegunika (niema szans na mechaniczne uszkodzenie cewki chyba że puści klej albo zawiesznie dolne się rozsypie.... co do głośnika z duzym X-max to moze być jeszcze ciekawsze rozwiązanie tu postanowiłem podrasować wytrzymałość mocową
Skomentuj
-
Ciekawe rzeczy prawisz SoundWave - w zyciu bym nie pomyslal, ze stx'y sa solidneMoze ktos pamieta, czy irek robil crash-testy na tym modelu? W kazdym razie gratuluje konstrucji przemyslanej i dostosowanej do wymagan! Sam czegos takiego potrzebuje (znaczy w miare tanio i glosno), ale wiadomo - ciezkie czasy - w koncu w Unii jestesmy (ponoc mieso podrozalo
)
Skomentuj
Skomentuj