Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Monitory odsłuchowe

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Opinie z gazet są 10x mniej miarodajne niż opinie z for.
    Przecież w żadnej gazecie nie da sie znaleźć chociażby jednej źle ocenionej konstrukcji. Wszystkie graja przynajmniej dobrze, a w jakiś szzególnych warunkach wręcz potrafią zagrać fenomenalnie ! :mrgreen:
    Co za cudowny świat, każda kolumna pięknie gra, kazdy producent robi praktycznei hi end za niewygórowaną kase a tylko te debile DIYowcy sie męczą, wydają kosmiczne sumy i ciągle ch...nie mają.

Skomentuj

Wymienili mi kable od prądu w bloku, dźwięk z głośników taki teraz niemrawy, brak basu, średnica cofnieta... :mrgreen:

Skomentuj

eXe, poczekaj az sie wygrzeja
        :lol:

Skomentuj

Panowie, w takim razie prosiłbym o pomoc. Byłem już prawie zdecydowany na STX GDN-15-100-8-AX ale po tym temacie i konsultacjach z eXe, chyba jednak je odpuszczę. Pytanie w takim razie jaki głośniki polecacie do monitorów? Cenowo nie chciałbym przekroczyć 300-350zł za zestaw niskie+wysokie. Jeżeli jeszcze jakieś dod. informacje są potrzebne to piszcie to podam. Dodam, że mój pokój ma pow. 10m2. Słucham raczej muzyki rockowej, ale zdarza sie, że i jakieś techno lub tym podobne poleci:)

Skomentuj

Na dół dałbym tonsile albo AX-a, a na góre vify.
            eXe, miałeś jakąś styczność z 15AX?

Skomentuj

takero, odradzałem ten nowy wysokotonowy stxa bo ponoć gra słabo. Wiesz dobrze, że nie miałem ale sam się przymierzałem do nich i dałem sobie spokój.

Skomentuj

ta kopułka nie jest zła, no chyba że za nisko ją utniemy - tak jak stx :)

Skomentuj

takero, a nie lepiej troche dopłacić i kupić np dx25?

Skomentuj

Czy połączenie tego STX AX i Vify dx25 będzie dobre? I jaka do tego zwrotnica będzie najlepsza?

Skomentuj

eXe, lepiej, ale problemów jest wiele, pierwszy to zwrotka, pozatym jeśli dopłacać 40zł do DXa to można też dopłacić nieco do ushera jakiegoś.
                      Nie można tak wiecznie dokładac bo zaraz się okaże że komuś kto zapyta nas o tanie monitorki doradzimy 3 drożne podłogowce za pare kafli
                      Imho to bardzo ciekawy tani zestaw - głośniki kupujesz w jednej firmie co zmniejsza koszty, elementy na zwroty i br w polinku, budy w obi i za góra 500zl masz coś co nie jest dużo droższe od arn150 + sc10n , a bije na głowe to dość banalne dziś połączenie.

Zamieszczone przez maaaly
                      I jaka do tego zwrotnica będzie najlepsza?
                      najlepsza będzie zwrotnica zaprojektowana do ax-a i dx, żadna inna ;]

Skomentuj

takero, rozumiem, że ten ax będzie dobry tak? Bo szczerze wolałbym jakieś mniejsze fajerwerki jeżeli chodzi o wygląd. A co do zwrotnicy, to POMIMO, że jestem tu nowy to wiele nie trzeba, żeby wymyślić, iż najlepsza będzie zwrotka konkretnie pod te dwa modele. Raczej miałem na myśli czy może ktoś już takie coś robił, albo czy można użyć zwrotnicy innych projektów bo z takowymi się spotkałem:]

Skomentuj

Czaruję...
                        X