Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Co wybrać? Na pierwsze kolumny podłogowe

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

niema co chłopaki dawać się w droższe kopułki to będą moje pierwsze pożądne kolumny także nawet taka arv powinna być dla mnie zachwytem. Ja będę porównywać ten sprzęt do jakiś starych ale pożądnych kolumienek dual, altusów 110, nio i może kolumienek mojego kumpla oczywiscie Alpierdziela. Br od spodu zwiększa znacznie koszta konstrukcji bo musza byc kolce

Skomentuj

Chcesz średnie bierz tonsile 16/50. na basie kuleją ale średnica jest fajowa nawet ostrą obniżkę cenową ostatnio widziałem chyba na dexon ale nie pamietam.

Tym bardziej ze sub tez bedzie

Skomentuj

hmm nio niewiem. Ale myśle że zostane przy swoim tym bardziej że bardziej mi jednak zależy na basie a średnica ma poprostu być.

Znalazłem sklep i są w nim arn jednak nie ten model co chciałem także mój obecny zestaw będzie wyglądał tak:

2xARN150-05/4 oraz ARV104-04/8

znalazłem zwrotnicę: http://img457.imageshack.us/my.php?image=zwrot2yq.jpg
        jednak jest ona dla arn 150-03 czy nada się do mojego zestawu??

Skomentuj

2xARN150-05/4 oraz ARV104-04/8
          nie wiem jak innym ale mi ten głośnik strasznie się nie podoba

Skomentuj

mi też nie ale niestety niema tego modelu bez spiralki

Skomentuj

Że się wtrącę do tematu .. tyle jest modeli arnów 150, która jest najlepsza? Czym one się różnią?

Skomentuj

Zamieszczone przez zbysiu
                mi też nie ale niestety niema tego modelu bez spiralki
                chodzi mi o avr

Skomentuj

No też słyszałem, że avr to kupa ... Lepszy jest stx, a, że nie ma zwrotki, to sc10n :)

Skomentuj

tak sie wydaje ze inne kopulki tylko troche drozsze ale trzeba 2 razy przesykle placic. Nio za tym stx pj bym byl bardzo ale niema zwrotki. A co z tą zwrotką co pokazałem będzie dobra??

P.S nie avr tylko arv przynajmniej mi sie tak zdaje

Skomentuj

nie avr tylko arv przynajmniej mi sie tak zdaje
                      No no :)

Skomentuj

P.S nie avr tylko arv przynajmniej mi sie tak zdaje
                        tak, pomyliłem się w pisaniu

zwrotnica do pj jest tylko z 18/120 sw

Skomentuj

nioo a do arn niema. Chociasz może warto było by tego stx wziąść zamiast 2*arn co??

Co do zwrotki to może bym poczekał jakiś czas zanim by się ukazała i wtedy bym dokupił. Chociasz wydaje mi się że arn150 już powoli odchodzi w zapomienie bo niema juz go prawie w żadnym sklepie ;/

Skomentuj

Nie samym basem człowiek żyje... tonsile serio grają pięknie średnie pasmo. Nie mają zejścia ale kopyto jest a jak była mowa sub będzie więc nie pożałujesz. tym bardziej w takim pomieszczeniu odsłuchowym.

Skomentuj

chodzi wam o stx GDWK-10-200-8-PJ czy GDWK-10-200-8-AJ ?? STX moge kupić u mnie w mieście być może dostane również ciekawy br.

Skomentuj

niema co chłopaki dawać się w droższe kopułki to będą moje pierwsze pożądne kolumny
                                no to lepiej bedzie wydac raz pieniadze a dobrze
                                Zamieszczone przez cudny90
                                tyle jest modeli arnów 150, która jest najlepsza? Czym one się różnią?
                                05 ma lekki dolek przy 2,5kHz (o ile dobrze pamietam) ale w praktyce jedyna roznica to wyglad.
                                Chociasz może warto było by tego stx wziąść zamiast 2*arn co??
                                nie. GDN 18 SW ma gorszy bas i niewiele lepsza srednice. niewidze sensu kupowania tego glosnika. lepiej juz zastosowac tonsila GDN 16/50/6 ktory ma przynajmniej piekna srednice
                                chodzi wam o stx GDWK-10-200-8-PJ czy GDWK-10-200-8-AJ
                                roznica w brzmieniu jest minimalna

moja propozycja to 2xARN 150 + vifa D27.
                                jezeli chcesz koniecznie ARN + ARV to napisz na PW do irka i grzecznie popros o taki schemat zwrotnicy - wiem ze ma

Skomentuj

a z kad ja sobie wezme do tego schemat zwrotnicy??

Jak przeglądałem oferty kopułek to albo nie było do nich zwrotnic albo były za drogie. Czy jest jakaś inna tania kopółka zamiast arv do której jest dobra zwrotnica??

Skomentuj

visaton sc10n za 51zl
                                    ale szczerze radze dolozyc do tego http://www.akkus.com.pl/index.php?gr...&lang=pl&dh=dt

jak juz napisalem popros irka o zwrotnice - wiem ze ma bo wlasnie pod nie rownolegle robil jak mu wyslalem vife...

Skomentuj

już do niego napisałem. |Nie no ta vifa odpada za taką kase?? chyba że z allegro dorwe używke. Może ktoś byłby chętny żeby zaprojektować zwrotke z tym stx??

Skomentuj

Może ktoś byłby chętny żeby zaprojektować zwrotke z tym stx??
                                        przecież to nie jest takie proste. Musiał byś zakupi głośniki i wysłać je do kogoś co ma sprzęt pomiarowy...

zrób kolumny z sc10n a jak nie to kup tego stx'a, daj mu tłumik i konda i tyle. Jeśli to twoje 1sze kolumny to napewno nie wyczujesz różnicy (wiem to po sobie :wink:

Skomentuj

Nie no ta vifa odpada za taką kase?? chyba że z allegro dorwe używke
                                          uwierz mi ze naprawde warto!!

Skomentuj

Czaruję...
                                          X