Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie przetworniki do 1000zł ze zwrotnicami.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez przemo-lukas
    maxi
    Ale jakoś brakuje mi pomysłu na dwie drogi do 45-50m˛
    Sorki nie zauwazylem jakie pomieszczenie ma byc ;]
    Swoja droga to do 50m2 juz by sie przydalo cos wiekszego niz dwie 8" tonsila...

Skomentuj

Maxi, przesadzasz...

Skomentuj

Hehe bardzo sie ciesze ze sie zaangazowaliscie w moj temat bo to mi bardzo pomaga i juz teraz jestem wam bardzo wdzieczny ale zdaje sie na was co do doboru głośników:) To jak? Jaka jest teraz koncepcja??:)

PS. Głośniki będą raczej grały w 20m^2. Co z tym wzmacniaczem jaki polecicie?? (czytalem o symku ale czekam na potwierdzenie czy napewno go robic)

Skomentuj

Zamieszczone przez baku9093
          Co z tym wzmacniaczem jaki polecicie?? (czytalem o symku ale czekam na potwierdzenie czy napewno go robic)
          Uniamp/Symasym

Hehe bardzo sie ciesze ze sie zaangazowaliscie w moj temat bo to mi bardzo pomaga i juz teraz jestem wam bardzo wdzieczny ale zdaje sie na was co do doboru głośników:) To jak? Jaka jest teraz koncepcja??:)
          Zależy od kasy,
          albo :
          20 100 3 + 13 40 2 + DX
          albo
          MDS 08 + 15 40 5 + DX

Skomentuj

A jak wygląda kwestia zwrotnic przy tych zestawach :roll: ?

Skomentuj

dokładnie - to jest bardzo istotne. ZWAROTNICE.

Skomentuj

Maxi, przesadzasz...
                takero, zalezy co uzytkownik oczekuje... w koncu sa rozne gusta i gusciki... mi np nie wystarczylyby dwie 8" w 40-50m2... a slyszalem juz tez sporo sprzetu/glosnikow...

Skomentuj

No to w sumie kolega zdecydował się na coś?? Może to:

Peerless HDS164 Nomex (P830875)
                  Peerless V-line XT25TG-30-04

Podstawowe dane techniczne:
                  Impedancja znamionowa [Ohm]: 8
                  Moc znamionowa [W]: 100
                  Efektywność [dB]: 87
                  Wymiary (wys. x szer. x głęb.) [cm]:
                  96 x 16,5 x 24
                  Ceny (za parę):
                  Komplet głośników: 740 zł
                  Komplet części do zwrotnic: 200 zł

To jest z akustyka :razz:

W sumie problem byłby w tych 50m2 z niskimi częstotliwościami, ale z drugiej strony może warto spróbować, a jak coś to zawsze można dostawić potężny sub :mrgreen:

Skomentuj

Ale wtedy potezna kasa za suba i potezna kasa za wzmacniacz:)

Skomentuj

Ale wtedy potezna kasa za suba i potezna kasa za wzmacniacz:)
                      Jeżeli idzie o suba to zapewne :mrgreen: Kolumienki jednak fajne by z tego były..

Skomentuj

baku
                        to strona visaton'a http://www.visaton.de/de/bauvorschla...ege/index.html (link bezposrednio do konstrukcji 3 droznych)gdzie sa dostepne projekty ich kolumn z dokladnie zwymiarowanymi obudowam i oczywiscie projekty zwrotnic...
                        Same przetworniki dostepne na www.grelton.mycom.pl

Skomentuj

Słucham głównie techno, HH, rzadziej rocka
                          A niektorzy radza takie projekty, ja bym sie osobiscie kierowal w strone sugestii Takero ,albo poczekal na zwrotke do nowosci stxa i je zastosowal :wink:
                          Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Zamieszczone przez dulin7
                            Słucham głównie techno, HH, rzadziej rocka
                            A niektorzy radza takie projekty, ja bym sie osobiscie kierowal w strone sugestii Takero ,albo poczekal na zwrotke do nowosci stxa i je zastosowal :wink:
                            Pozdrawiam!!!
                            Nie kumam - do jakiej nowosci stx-a i co zastosowal??

Skomentuj

Nie kumam - do jakiej nowosci stx-a i co zastosowal??
                              chodzilo mi o glosniki ktore sa nowosciami stxa ktore moglbys zastosowac w swojej kolumnie.
                              Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Moglbys podac jakis konkretny zestaw??

Skomentuj

http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...vItemDB=itemdb

http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...vItemDB=itemdb

tylko narazie zwroty nie ma :neutral:
                                  Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Zwrotki niema to "raz" , "dwa" to chyba nawet nikt nieslyszal jak te "nowosci" brzmia i do czego sie nadaja a do czego nie, mozna sobie gdybac...puki co...

Skomentuj

To jak uwazacie - poczekac na zwroty i "doswiadczenia" inny userow czy robic na innych glosnikach??

Skomentuj

ja bym poczekal jak okarze sie ze ten stx jest slaby to zbudujesz co innego wczesniej polecanego, ale moze sie okazaxc ze stx nedzie swietny(za ta kase) co bylo z jego mniejszym braciszkiem :wink:
                                        Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Zamieszczone przez VwMarcin
                                          to strona visaton'a http://www.visaton.de/de/...wege/index.html (link bezposrednio do konstrukcji 3 droznych)gdzie sa dostepne projekty ich kolumn z dokladnie zwymiarowanymi obudowam i oczywiscie projekty zwrotnic...
                                          ceny sa kosmiczne a niekotre projekty bez sensu
                                          jedyny rozsadny to ten http://www.visaton.de/de/bauvorschla...567/index.html
                                          no i jeszcze http://www.visaton.de/de/bauvorschla...580/index.html
                                          ale i tak za drogi w stosunku do oferowanych mozliwosci

VwMarcin, cierpliwosci - daje jeszcze tydzien, max 2 i bedziemy mieli pelna relacje

Skomentuj

Czaruję...
                                          X