Hehe bardzo sie ciesze ze sie zaangazowaliscie w moj temat bo to mi bardzo pomaga i juz teraz jestem wam bardzo wdzieczny ale zdaje sie na was co do doboru głośników:) To jak? Jaka jest teraz koncepcja??:)
PS. Głośniki będą raczej grały w 20m^2. Co z tym wzmacniaczem jaki polecicie?? (czytalem o symku ale czekam na potwierdzenie czy napewno go robic)
Co z tym wzmacniaczem jaki polecicie?? (czytalem o symku ale czekam na potwierdzenie czy napewno go robic)
Uniamp/Symasym
Zamieszczone przez baku9093
Hehe bardzo sie ciesze ze sie zaangazowaliscie w moj temat bo to mi bardzo pomaga i juz teraz jestem wam bardzo wdzieczny ale zdaje sie na was co do doboru głośników:) To jak? Jaka jest teraz koncepcja??:)
Zależy od kasy,
albo :
20 100 3 + 13 40 2 + DX
albo
MDS 08 + 15 40 5 + DX
takero, zalezy co uzytkownik oczekuje... w koncu sa rozne gusta i gusciki... mi np nie wystarczylyby dwie 8" w 40-50m2... a slyszalem juz tez sporo sprzetu/glosnikow...
Podstawowe dane techniczne:
Impedancja znamionowa [Ohm]: 8
Moc znamionowa [W]: 100
Efektywność [dB]: 87
Wymiary (wys. x szer. x głęb.) [cm]:
96 x 16,5 x 24
Ceny (za parę):
Komplet głośników: 740 zł
Komplet części do zwrotnic: 200 zł
To jest z akustyka :razz:
W sumie problem byłby w tych 50m2 z niskimi częstotliwościami, ale z drugiej strony może warto spróbować, a jak coś to zawsze można dostawić potężny sub :mrgreen:
A niektorzy radza takie projekty, ja bym sie osobiscie kierowal w strone sugestii Takero ,albo poczekal na zwrotke do nowosci stxa i je zastosowal :wink:
Pozdrawiam!!!
A niektorzy radza takie projekty, ja bym sie osobiscie kierowal w strone sugestii Takero ,albo poczekal na zwrotke do nowosci stxa i je zastosowal :wink:
Pozdrawiam!!!
Nie kumam - do jakiej nowosci stx-a i co zastosowal??
Zwrotki niema to "raz" , "dwa" to chyba nawet nikt nieslyszal jak te "nowosci" brzmia i do czego sie nadaja a do czego nie, mozna sobie gdybac...puki co...
ja bym poczekal jak okarze sie ze ten stx jest slaby to zbudujesz co innego wczesniej polecanego, ale moze sie okazaxc ze stx nedzie swietny(za ta kase) co bylo z jego mniejszym braciszkiem :wink:
Pozdrawiam!!!
to strona visaton'a http://www.visaton.de/de/...wege/index.html (link bezposrednio do konstrukcji 3 droznych)gdzie sa dostepne projekty ich kolumn z dokladnie zwymiarowanymi obudowam i oczywiscie projekty zwrotnic...
Skomentuj