Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

morel mtd29 + vifa m18wh

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jak projektuje moje zwrotnice pozostanie tajemnica ... na wszystkie daje mozliwosc zwrotu w razie niezadowolenia .. nie zdazyły się jeszcze zwroty .. zdjecie z aukcji przedstawia dokładnie zwrotnice które wykonałem dla "XYS" pod 9 ohmowa wersje o której wspomina w poście .. zwrócił sie równiez do mnie o wykonanie reszty ale zrezygnował bo dostał za mały (15 upust ...
    ps. nieżle zdziera ?? nie sadze .. za gotowy produkt ?? ...marże producentów audio sa niejednokrotnie kilka razy wieksze w stosunku do kosztów ...

pozdrawiam serdecznie

Skomentuj

Zwrotki można projektować na 2 sposoby - na bazie pomiarów i co nieraz ważniejsze - odsłuchów, albo w ciemno, opierając się na gotowych projektach lub wpisując ręcznie charki do SW, tyle że bez odsłuchów warte są raczej niewiele, grać będą jakoś , pytanie tylko jak...
      Więc żadna z tego tajemnica :) ---> tajemnych metod na to nie ma :)

Skomentuj

i święta racja "takero" ze tajemnych metod na to nie ma ... najważniejsze że wszyscy klienci zadowoleni ... XYS zresztą też ...

Skomentuj

co w pewnym stopniu wynika z tego że nie mają porównania - tutaj chyba nie zaprzeczysz :)

Skomentuj

Zamieszczone przez --killer--
            ps. nieżle zdziera ?? nie sadze .. za gotowy produkt ?? ...marże producentów audio sa niejednokrotnie kilka razy wieksze w stosunku do kosztów ...
            no ale za cos takiego?? :| przeciez to paskudne jest. przyloz sie troche do wykonania to wtedy cena bedzie odpowiednia

moje przylkady

te ostatnie sprzedalem na allegro w godzine za 120zl i na tym zarobilem mimo ze chodzilo mi tylko o odzyskanie pieniedzy (kolega sie rozmyslil)

przyloz sie troche do wykoanania to moze zyskasz nowych klientow

Skomentuj

a nie zwroty na panelach podłogowych :P
              choć akurat nie opakowanie jest najważniejsze :)

Skomentuj

musze czlowiekowi przyznac ze brzmia dobrze chodz mam do tyh kolumn 4 zwrotnice 2 nastepne robil kolega (z pomiarami) i brzmia one lepiej ale na koniec tygodnia bede mial jiga i microfor i zczytam hrki wrotnic pana kilera a co do rabatu 15 % hmmm owszem rabat 15 % od ceny zwiekszonej o 20 % taki dorbny marketing :)

[ Dodano: 2008-02-18, 21:23 ]
                --killer--, jeszcze jedno jak widac jestes na tym forum wiec czerpiesz z wiedzy i doswiadczen innych szkoda ze sam sie ta wiedza nie dzielisz hmmm traci to pasorzytnictwem

Skomentuj

każdy kto robi zwrotnice wie ze elementy do ich budowy drożeją z czasem ... w styczniu był taki okres podwyżek ... dostał 15% od ceny bieżącej(116) a chciałby dostać od ceny za jaka kupił kiedyś (97) a w rezultacie i tak wyszło taniej niż kiedyś(95) ... chleb tez w tamtym roku był o 30% zł tańszy .. TO TAK W RAMACH WYJAŚNIEŃ I OSKARŻEŃ O OSZUSTWO !!

ps. co do oskarżenia o pasożytnictwo .. to każda osoba która zwróciła sie do mnie o pomoc temu zaprzeczy .. ale wybacz żebym zdradzał przepis na chleb z którego żyje ...

XYS" - z chęcią zerknę na charki moich zwrotnic

pozdrawiam

Skomentuj

To chcesz powiedziec ze takowych nie posiadasz??
                    Pozdrawiam!!!

Skomentuj

--killer--, nie oskarzylem cie o oszustwo z tym ze roznica miedzytymi zwrotnicami nie byla kiedys tam tylko 2 mce chodz nie wiem dokad ta dyskusja prowadzi a jakbylbym swinia poprostu bym zczytal elementy i zrobil kopie czego nie robie

ps
                      gdzie ty chleb kupujesz ?

ps2
                      za duzo osob o pomoc sie nie zwracalo chyba bo masz ogolnie 7 zamieszczonych postow z czego 3 sa w tej dyskusji

[ Dodano: 2008-02-18, 21:56 ]
                      dulin7, bardzo trafna uwaga :)

Skomentuj

ceny bieżącej(116) a chciałby dostać od ceny za jaka kupił kiedyś (97)
                        :shock: za sztuke?!
                        jak widze ze ktos kupuje od ciebie zwrotnice to chyba zrobie sobie probe i wystawie pare sztuk "normalnie" zmontowanych. jezeli pojda tak szybko ja poprzednie (120zl za pare na terminalach!!) to bedziesz mial konkurencje :twisted:

--killer--, tylko niepomysl sobie ze niejestes tu mile widziany itp. poprostu ceny twoich zwrotnic sa troche zbyt wygorowane jak na to co oferujesz i w dodatku niektore zwrotnice sa niepewne. czesc z nich robisz na podstawie ogolnie dostepnych schematow - OK. ale ta druga czesci jest niepewna jezeli niepotrafisz jasno wytlumaczyc "jak" to robisz...

Skomentuj

ale wybacz żebym zdradzał przepis na chleb z którego żyje
                          na takiej samej podstawie ktoś na którego projektach zwrot się opierasz mógłby mieć podobne obiekcje, a skąd inąd wiem że nie wszystkie zwroty są Twojego autorstwa.

:lol:

Chcecie prowadzić dyskusję ? Prowadźcie ją na poziomie, bez wzajemnych , bzdurnych oskarżeń - prywatne sprawy i rozliczenia zalatwiajcie prywatnie, inaczej będe musiał zainterweniować :)

Skomentuj

Ludzie!!!
                            Przestańcie krytykować! Jest popyt jest i podaż. Za przedsiębiorczość nie powinno się nikogo krytykować. Jeżeli klient kupuje towar po nierynkowej (wyższej) cenie sam sobie jest winien. Za niewiedzę się płaci. A poza tym widzę tu powszechną cechę prawie wszystkich Polaków: "równać w dół" zamiast samemu coś zrobić. Wiadomo, krytykować jest łatwo... Co do wyglądu zwrotnic Killera to widać na wszystko na zdjęciach. Jak się komuś nie podoba to niech nie kupuje.
                            Pozdrawiam wszystkich przedsiębiorczych

Skomentuj

walkman6, czy ty aby napewno czytasz ta sama dyskusje ? bo akurat to jakiedys od niego kupilem ale z czasem zauwazylem ze bylo to mocno przeplacone i teraz robie sam wiec nie pisz zamiast samemu cos zrobic

Skomentuj

Pracuję jako handlowiec więc może dorzucę swoje 3 grosze. Jeżeli ktoś chce żyć z tego co robi no to musi narzucić swoje ceny. A jeżeli ktoś chce tylko dorobić to zmienia postać rzeczy. Każdy ceni siebie po swojemu, wolny kraj więc mamy do tego prawo :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez XYS
                                  z irkiem juz gadalem bo bralem od niego panel do suba zreszta bardzo zgrabny glosniczek wyszedl :) no nic chyba z tego wszystkiego zaopatrze sie w sprzet pomiarowy wgryze sie w ksiazki i naucze sie projektowac zwrotnice wkoncu mi sie nie pali :)a i tak kiedys trzeba sie nauczyc
                                  [ Dodano: 2008-02-19, 14:47 ]
                                  Zamieszczone przez XYS
                                  takero zdaje sobie sprawe ze nie tylko czyste cyferki sie licza i nie spodziewam sie powalajacego efektu za 1 razem ale kiedys czas zaczac sie w to bawic to jak ze stolarka na poczatku tez nie wychodzi idealnie a w tej chwili po kilku konstrukcjach naprawde nie mam sie czego wstydzic wiec pewnie zwrotnica przejdie niezla ewolucje zanim usiade i powiem kurcze fajnie to wyszlo ale tym chyba jest ta zabawa a ze pieniadze ani czas mnie nie ograniczaja wiec ... innymi slowy jak sie nauczylem obudow breflexow i jak sie bawic wytlumieniem to zwrotnic sie tez naucze w koncu pocos sie te technikum elektroniczne konczylo tylko to bylo daaawno temu hihi
                                  [ Dodano: 2008-02-19, 14:49 ]
                                  No i teraz przeczytaj to :

Zamieszczone przez XYS
                                  na audio dopiero po tygodniu od zalogowania mozna sie wypowiadac wiec sobie odpuszcze :P a nie znalazlem takowego schematu
                                  W sumie to sam nie wiesz czego chcesz a czepiasz sie ludzi,
                                  Ilosc postów nie jest zalezna tym kto co Potrafi :/

Skomentuj

mj_seba, no chodzilo o odpuszczenie pytania na audiostereo nie widze niekonsekwencji w slowach a o ilosc postow chodzilo o to ze pan kiler mowi ilu to osoba pomogl a na forum ma zaledwie kilka postow zreszta o jego wiedzy i fachowosci nie zauwazylem zebym sie zle wypowiadal

a czego chce akurat wiem bardzo dobrze i jak znam siebie osiagne to i takiej wytrwalosci tobie tez zycze (jest to szczere nie zgryzliwe)

wiecej sie w tej dyskusji nie wypowiadam mimo ze ja ja zaczelem ale nie uwazam zeby ona do czegokolwiek juz prowadzila

Skomentuj

Kiedyś chyba maczałem palce w zwrotce z morelem i vifa , byc moze to dokladnie ten zestaw, zobacze jutro jak siade na swojego kompa. XYS , nie kupiłes tych kolumn od kogos z warszawy przypadkiem ?

Skomentuj

mnie tylko zastanawia jedno, jak mozna zaprojektowac (a potem sprzedac) zwrotnice do glosnikow ktorych nie mialo sie w reku i nie slyszalo o pomiarach nie spominajac... przeciez moge wyjsc niezle buble... i to jest zerowanie da niewiedzy bo jak ktos by sie znal zrobilby sam... a tak wciska sie kit. A nabywca i tak bedzie zadowolony - bo gra!

Skomentuj

Tak to niestety bywa :( .
                                          Do morela i vify pomagalem znajomemu , on mierzył i przysyałał a ja znajdywałem rozwiazanie problemu. Niestety nie moge odszukać ptych plików :/ .

Skomentuj

Czaruję...
                                          X