Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Proszę o pomoc w dobraniu głośników

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Proszę o pomoc w dobraniu głośników

Witam chciąłbym zapytać was forumowiczów diyaudio którzy znacie sie dużo lepiej ode mnie początkującego...
    Chciałbym was zapytać jakie głośniki radzilibyście dla mnie...
    Oczekuje czegoś z głębokim, nisko schodzącym basem ale zarazem dobrą jakościa dźwięku...
    oraz dobranie do tego wysokotonówki oraz ewentualnie średniotonówki...
    słucham techno, hip-hopu (czasem) oraz klubowej muzy...
    Proszę o pomoc...

podstawowe pytanie:
    - ile masz kasy
    - jaki masz napęd
    - wielkość pokoju

:?:

Skomentuj

wzmacniacza jeszcze nie mam dobiore go do głośników
      A kas hmmm..coś ok 200 zł na 1 kolumne na same głośniki i nie musi być średniotonówki... pokój coś ok 20 m ^2

Skomentuj

może 18AKX + 10-200AKX...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pablo1991
          Oczekuje czegoś z głębokim, nisko schodzącym basem ale zarazem dobrą jakościa dźwięku...
          oraz dobranie do tego wysokotonówki oraz ewentualnie średniotonówki...
          hmm... czyli 3 drogi? a 1000zl masz??

Skomentuj

coś ok 200 zł na 1 kolumne na same głośniki i nie musi być średniotonówki... pokój coś ok 20 m ^2

Skomentuj

sorki - wczesniej otworzylem okno...
              STXy moga byc ale jak sie chlopak dowie ze cale kolumny beda go kosztowaly 800zl to raczej zrezygnuje :P

Skomentuj

czyli pozostaje ale wyrzucić te 800zł albo standardowa opcja początkujących - 2xarn150+sc10n

Skomentuj

Hmmm z dobrym bassem :) za 200 zl na kolumne :( nic innego nie widze jak 2xarn150+sc10n bassu jest tam naprawde sporo na te twoje 20m2 wystarczy :)

Skomentuj

3way ? Zapomnij, jedyne co to może arn 226 + tani usher wysokotonowy z podziałem tak jak w monitorkach usherowskich - nieco ponad 2k.
                    Jakby się postarać to mogłoby to nawet ciekawie wyglądać.

Skomentuj

2xarn150+sc10n- a jak te to jaka zwrotka?? najlepiej jak byście polecili gdzie kupić gotową...

Skomentuj

zwrotka jest na forum - jak komuś zlecisz zrobienie to będziesz miał gotową :P

Skomentuj

najlepiej jak byście polecili gdzie kupić gotową...
                          bede na pozatku tygodnia zamawial czesci z polinka wiec moge wykonac. koszt to ok 60-80zl/para

Skomentuj

A jeśli chodzi o te arn-y 150 to:
                            te:
                            http://www.allegro.pl/item309570220_...03_4_15cm.html

czy te: http://www.allegro.pl/item309810845_...mny_ekran.html ???

Skomentuj

http://www.allegro.pl/item309570220_...03_4_15cm.html te..

Skomentuj

Pablo1991, to drugie niema nic wspolnego z ARN 150 ;]

kup tutaj http://astronik.home.pl/cgibin/shop?...1&sid=176cd631

Skomentuj

http://www.audiosite.com.pl/page1.ph...f36b9ab7fae4a5
                                  a w tym coś by trzeba zmienić czy pasowałby mi ten?? do tego co opisałem (wymagań)

Skomentuj

na poczatek moze byc. mam kolumny na tych glosnikach (tylko wysokotonowka inna) i mimo ze mam juz lepsze kolumny nada sie ich ni pozbywam

Skomentuj

Ale mi się jednak wydaje że te rury b-r mają za małe fi... za małą średnicę czyli
                                      a jakby je zmienic na wieksze??? Na jakie konkretnie

Skomentuj

w zupelnosci wystarczy. na 18 litrow idealnie pasuje tunel fi 68x160 z polinka
                                        on tam ma ok 60mm srednicy

Skomentuj

Czaruję...
                                        X