Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Monitory

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Monitory

Witam
    Chcialbym zbudowac monitory, juz od kilku lat nosze sie z tym zamiarem. Przeczytalem duzo artykulow na forum, szczegolnie wasze konstrukcje:) niektore naprawde rewelacyjne.
    Bardzo duzo pozytywnych opinii jest dla glosnika visaton sc10n, tez takiego postanowilem sobie sprawic. Juz zamowiony wiec tutaj nie mamy mozliwosci zmiany:) Moj dylemat polega na dobraniu glosnika srednioniskotonowego. Mysle ze powinna to byc jakas dobra 13'ka. Co mozna za okolo 60zl/szt dostac? jak na razie to zastanawiam sie nad tonsilem 1. Czekam na wasze propozycje, moze ktos mnie przekona do konkretnego glosnika, nawet jak bedzie trzeba zainswestowac troche wiecej pieniazkow.
    pozdrawiam

Myślałeś nad arn150? Większośc monitorów powstaje w oparciu właśnie o ten głośnik :)

PS: Witamy na forum

Skomentuj

ile kasy na calosc? do jakiego to ma byc pomieszczenia?

Skomentuj

Ja bym polecał visaton w130. Kosztuje ok 70zł(za jedną nową szt.) .Na allegro widziałem dwa za 70zł http://www.allegro.pl/item316248055_...i_visaton.html

Skomentuj

ARN 150, a nawet dwa - masz podłogówki ze zwrotą zaprojektowaną i jakoś już to gra,
          do w130s i sc10n z tego co wiem zwroty nie ma, a i sam głośnik rewelką nie jest szczególną, imho poziom arna mniej więcej.

Skomentuj

alternatywa jest jeszcze tonsil GDN 16/50/6 - ale to jezeli wymagany jest dobry wokal i srednica.
            jezeli zalezy ci na basie to 2xARN 150

Skomentuj

a 2 kolumienki po 2 arn 150 i 2 te GDN16/50/6 to był by dobry wybór?

Skomentuj

Chciałbyś w jednej kolumnie 5 głośników??

Zwortnicy do takiej konfiguracji prawdopodobnie nie ma ...

Skomentuj

Zastanawialem sie nad tymi visatonami niskosredniotonowymi, ale skoro mowicie ze klasa arna to szkoda kasy na. A co powiecie o tonsilach GDN 13/40/8 lub 13/50/4? chyba w sumie nie mamy duzego wyboru - tonsil/visaton/tvm, reszta pewnie duzo drozsza. Podejrzewam ze zostane przy tonsilach, bede sie zastanawial miedzy 13cm a 16cm. Jezeli mozecie to doradzcie ktoremu warto sie przyjzec, chodzi mi cos w stylu: -najlepszy z 13 to xxx, a najlepszy z 16 to xxxx. pozdrawiam

Skomentuj

mi sie bardzo podoba gdn 13/50/9, tylko nie wiem ile kosztuje

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                      do w130s i sc10n z tego co wiem zwroty nie ma
                      Na forum visaton.de sa ze dwa projekty tyle ze to zestawienie wymaga bardzo przekombinowanych zwrot czyli koszt jeszcze raz tyle co przetworniki...

Zamieszczone przez Caleb
                      122zl w wersji ekranowanej.

Skomentuj

Zamieszczone przez Caleb
                        45zł.

Zamieszczone przez Slawek_1980
                        A co powiecie o tonsilach GDN 13/40/8 lub 13/50/4?
                        lepiej 15 40 5.

Zamieszczone przez Slawek_1980
                        Jezeli mozecie to doradzcie ktoremu warto sie przyjzec, chodzi mi cos w stylu: -najlepszy z 13 to xxx, a najlepszy z 16 to xxxx.
                        nie ma czegoś takiego :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Caleb
                          45zł.
                          Gdzie?
                          Borys kiedys kupowalpo 55 i to byla mega okazja ale juz niema, normalny koszt to 175 ale tonsil zszedl do 122zl ostatnio.

co do 15 40 5 to temat nie do dostania. Tonsilowi dobrze wyszedl mariaz membramy z 13/50/9 z napeden wentylowanym z 13/40... ale ich niesprzedaje nigdzie poza gotowa kostrukcja o nazwie siesta...a szkoda. Byly 4 na llegro ale to byly rozbiurkowe...

Skomentuj

Zamieszczone przez VwMarcin
                            Borys kiedys kupowalpo 55 i to byla mega okazja ale juz niema, normalny koszt to 175 ale tonsil zszedl do 122zl ostatnio.
                            sorki, nie wiedzieć czemu zobaczyłem 13 40 2 :)
                            Normalnie ponad 100zł niestety :/

co do 15 40 5 to temat nie do dostania. Tonsilowi dobrze wyszedl mariaz membramy z 13/50/9 z napeden wentylowanym z 13/40... ale ich niesprzedaje nigdzie poza gotowa kostrukcja o nazwie siesta...a szkoda. Byly 4 na llegro ale to byly rozbiurkowe...
                            Mają być dostępne za czas jakiś podobno....

Skomentuj

Ale moze sa tego warte? Bo od razu niestety :razz:
                              Pozdrawiam!!!

Skomentuj

sorki, nie wiedzieć czemu zobaczyłem 13 40 2 :)

Mają być dostępne za czas jakiś podobno....
                                Gdyby tak bylo wyszli by na tym zacnie...zainteresowanie jest duze i odcieli by sie od dziwacznej polityki tonsilu gdzie sprzedawano wszystko i wszedzie tylko nie w polsce gdzie nawet niewspominano co maja ciekawego jak np ewolucja 13/50/9 o nazwie 13/50/11 z weglowa membrana i korektorem fazy...

Skomentuj

odcieli by sie od dziwacznej polityki tonsilu gdzie sprzedawano wszystko i wszedzie tylko nie w polsce gdzie nawet niewspominano co maja ciekawego jak np ewolucja 13/50/9 o nazwie 13/50/11 z weglowa membrana i korektorem fazy...
                                  Niestety tak w Polsce jest od dawna i sczerze to nie wierze ze sie cos zmieni, kto to slyszal zebysmy jeszcze musieli morze tonsile kupowac za granica bo w Polsce nie idzie kupic , dla mnie to paranoja! Jak tak mozna ?
                                  Skad masz takie info na temat tego tonsila z weglowa membrana i korektorem? Jakies fotki posiadasz?
                                  Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Tonsil kiedys mial projekt kolumn VipArt i Prestige ktore chyba nieweszly do produkcji a jesli nawet byly produkowane to w pl ich niebylo i dla tej serii byly te 13/50/10 i 11 obecnie nie do kupienia. Tonsil tez mial projekt hi-endowych kolumn "omega" na przetwornikach z membramami z biocelulozy ale firma wtedy padla i projekt tez...
                                    Najwiecej info jest na zagranicznych stronach(opisy glosnikow o ktorych na polskich stronach nic kompletnie niema) bo w pl nikt nic niewie i nikt nic niewidzial taka to byla polityka a potem dziwota ze interes padl...

Skomentuj

Nie na temat...
                                      Zamieszczone przez dulin7
                                      morze
                                      a morze jest bardzo niespokojne przy tych wiatrach :razz:

Skomentuj

taka to byla polityka a potem dziwota ze interes padl...
                                        Dokladnie, cudze chwalicie swego nie znacie, o tej bicelulozie troche czytalem ze to niby jakis przelomowy material na membrany glosnikow, ale co sprzedac na zachod bedzie na teraz a potem sie bedziemy martwic :mad:
                                        Pozdrawiam!!!

Skomentuj

Czaruję...
                                        X