Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Monitory

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

to mowicie ze maly usher:) dokladnie mu sie przyjze:) dzisiaj zasymuluje jakas obudowe do niego i zbaczymy co z tego bedzie

Skomentuj

heheh no nie wiem po co symulowac takie glosniki... to robi sie na koncu i to tez nie koniecznie.
      brzmienia nie zasymulujesz a to w monitorach (jak i wszedzie) jest najwazniejsze.
      ...aplikacja tego midwoofera jest juz sprawdzona i znana.

Skomentuj

Ok, to juz sie zdecydowalem na glosnik:) niestety odszedlem od monitorow na korzysc podlogowcow. Mam SC10N wysokotonowy, do tego dokupie takze visatona W 170 S, bede chcial zrobic cos na wzor glosnikow ALTO II:) no i teraz mam pytanie do fachowcow:) czyli do was. Czy do swojego zestawu bede mogl uzyc zwrotnicy od ALTO II, jezeli tak to mialbym takze zwrotnice juz z glowki:) roznica miedzy ALTO II a moim zestawem to oczywiscie glosnik wysokotonowy, w ALTO II jest to DT 94, jest on takze 8 ohmowy.

pozdrawiam

[ Dodano: 2008-03-16, 14:41 ]
        ten W 170 S, ktory chce zaaplikowac u siebie to wersja 4 ohmowa

Skomentuj

po pierwsze w170 to kicha... naprawde kiepsko wybrales....

oczywiscie ze zwrotnica musi byc inna...

Skomentuj

Zamieszczone przez Slawek_1980
            Czy do swojego zestawu bede mogl uzyc zwrotnicy od ALTO II
            nie. gdzies jest zwrotnica pod te glosniki
            ten W 170 S, ktory chce zaaplikowac u siebie to wersja 4 ohmowa
            no to pod to niema zwrotnicy :lol:

Zamieszczone przez mIKI
            po pierwsze w170 to kicha...
            tak samo jak sc10n

Skomentuj

Pawel S., sc10n to kicha???? A dopiero wszyscy zachwalali.

Skomentuj

no ale teraz w podobnej kasie (troche drozej) sa dostepne lepsze glosniki)

Skomentuj

Tak to jest właśnie ... 5 lat temu wszyscy zachwalali arv, a za 5 lat sc10n będzie totalną kupą, a o arv się zapomni :P

Skomentuj

przegladajac forum audiomanii nasuwa mi sie taka konkluzja: - sluchajac visatonow na wzmacniaczu radmor :smile: :lol: sam bym pewnie nie napisal dobrej opinii:). Nie mam dobrego zdania o polskich wzmacniaczach. Sluchalem kiedys unitry i brak basu oraz piasek z wysokotonowca byly wina tego wzmacniacza
                    pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90
                      Pawel S., sc10n to kicha???? A dopiero wszyscy zachwalali.
                      zle sie wyrazilem - glosnik wlasnie niejest tak dobry jak wszyscy pisza - jest poprawny i nic wiecej. kupilem je raz i wiecej niemam zamiaru

Nie mam dobrego zdania o polskich wzmacniaczach. Sluchalem kiedys unitry i brak basu oraz piasek z wysokotonowca byly wina tego wzmacniacza
                      drobny tuning i mozna poszezyc pasmo co sporo poprawi

Skomentuj

A na czym ten tuning miałby polegać? chodzi główne o górę w ws301s jest jakby taka świszcząca :P.

Skomentuj

Tuning bedzie polegal na tym ze odstawia sie ten zasluzony w czasach prl'u sprzet na polke i kupuje jakiekog marantza albo onkyo. Poprawa jakosci dzwieku gwarantowana.

Skomentuj

hehe tuning polega na wymianie sporej ileosci elementow i niezawsze jest oplacalny...

Skomentuj

taniej, łatwiej i lepiej jest zrobić/kupić coś nowego na tranach - typu uniamp/symasym.

Skomentuj

Czaruję...
                              X