Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak zrobić kolumny 3drożne?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak zrobić kolumny 3drożne?

Witam! Smile
    Chciałbym zrobić kolumny o wyglądzie podobnym do tych http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic413200.html . Zastanawiałem się nad kupnem Tonsila Maestro II 180 ale może spróbuję coś z Waszą pomocą zbudować Smile Mam płytę o grubości 18 i 22 mm Smile Nie znam się na tym kompletnie od strony technicznej Smile Także prosiłbym o pomoc. Jakie głośniki jakie br jakie kable jakie zwrotki i jaka wielkość paczki i które komory oddzielić Smile Paczki to nie problem wszystko mam i umiem zrobić Smile Mam nadzieję że z Waszą pomocą coś wskóramy Smile
    Na same głośniki+zwrotki mogę przeznaczyć 500-600 zł Smile
    Jeżeli chodzi o napęd tych kolumienek będzie to prawdopodobnie YAMAHA RX-797 Smile chyba że proponujecie coś innego Smile Pozdrawiam!

Zamieszczone przez zasimex
    Chciałbym zrobić kolumny o wyglądzie podobnym do tych
    nic prostrzego - wybierasz odpowiednio dobre glosniki, wsadzasz je w odpowiednia obudowe i projektujesz do nich zwrotnice przy pomocy pomiarow...
    jak widac nic przostrzego ...jedynie wiedzy, doswiadczenia i umiejetnosci brak...

za te pieniadze to kupisz tylko glosniki do kolumn

glosniki kupisz tutaj http://astronik.home.pl/cgibin/shop?...1&sid=176cd631
    zwrotnice moge wykonac

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
      za te pieniadze to kupisz tylko glosniki do kolumn
      fuj :P

Imho:
      20 100 3 / 20 80 2
      13 40 2 / arx 150
      stx aj/pj

Skomentuj

he he kolumny z elektrody :) tam wszystko jest cudowne :) hehe
        pozdrawiam :P

Skomentuj

Zamieszczone przez dasta
          he he kolumny z elektrody :) tam wszystko jest cudowne :) hehe
          pozdrawiam :P
          Wiesz kolego nie wiem co cię tak śmieszy w tej elektrodzie ale zapewniam cię że jest tam sporo ciekawych tematów i mądrych ludzi co niemożna powiedzieć o tobie.
          Wiesz jeśli nie znasz się na temacie i nie masz w nim nic do powiedzenia to się lepiej w ogóle nie wypowiadaj.

Skomentuj

Zamieszczone przez toma085
            Wiesz kolego nie wiem co cię tak śmieszy w tej elektrodzie
            to ze jest tam sporo ludzi (i ich "dziel") ktorzy nieznaja najwazniejszych podstaw a sie wymadrzaja...
            ale zapewniam cię że jest tam sporo ciekawych tematów i mądrych ludzi
            jezeli chodzi o audio to ledwo 10 osob moge naliczyc

Skomentuj

Wiesz kolego nie wiem co cię tak śmieszy w tej elektrodzie
              to ze jest tam sporo ludzi (i ich "dziel") ktorzy nieznaja najwazniejszych podstaw a sie wymadrzaja...
              ale zapewniam cię że jest tam sporo ciekawych tematów i mądrych ludzi
              jezeli chodzi o audio to ledwo 10 osob moge naliczyc
              No nie powiedział bym bo sam się wiele nauczyłem od kolegów w diale CA i co do niektórych rzeczy sam mam zastrzeżenia ale nie podoba mi się jak ktoś się podśmiewa samemu nie mając wiedzy i nic nie wnosi ani nie pomaga do założonego postu.

Skomentuj

sam się wiele nauczyłem od kolegów w diale CA
                akurat tam i do estrady nie zagladam...

Skomentuj

Moze to bład? Jak mam czas to czytam wszystkie tematy... mozna sie wiele nauczyc! Pozdrawiam!

PS
                  Elektroda mi sie nie podoba głównie dlatego ze nie moge sie tam odnalesc... ale to pewnie ze jestem tam 1-2 razy na tydzien... :???:

Skomentuj

Proponują mi tu takie coś: http://www.intertechnik.de/index.htm...ml?detail=4434
                    +
                    http://www.akkus.com.pl/index.php?gr...&lang=pl&dh=dt
                    +
                    http://www.intertechnik.de/index.htm...ml?detail=4437

Co wy na to???

Skomentuj

zasimex, niech argumentem "za" bedzie to ze ja i takero bedziemy tez robili takie

Skomentuj

O ten projekt to i mi się bardzo podoba sam bym sobie takie cuś sklecił ale najpierw poczekam jak któryś z was je zbuduje to będzie się na kim wzorować. :razz:

Skomentuj

toma085, co do MDS08 i DX daje gwarancje ze sa dobre. niejestem pewien tylko tego MDS05 jak tam bedzie ze srednica. a co do obudowy to zapewne bedzie jakas bardziej wymyslna... ale to bedzie nie wczesniej jak we wrzesniu

Skomentuj

Noto bardzo dobrze że we wrześniu akurat mietki mi się znudzą. Co do MDS-a jako średniaka to też jestem ciekaw ale chyba jeszcze nikt nie wykorzystywał go w tym celu(chociaż znam gościa co ma MDS-y w przednich drzwiach w samochodzie w systemie odseparowanym i mówił że mocno kopią basem ale na temat średnicy się nie wypowiadał) ale też w tej roli dobrze by się spisał GDN 13/40/2 ale to już nie ta klasa.

Osobiście zastanawiałem się nad innym projekcie ale nie miał by mi kto zaprojektować zwrotnicy do niego,mam na myśli Daytona RS 225(podobno dorównuje jakościom Seasom) a jest dość tani, a na górę jakąś Vifke dać.Co o tym myślisz :?:

Skomentuj

ale to bedzie nie wczesniej jak we wrzesniu
                              ja planuję jakoś tak w maju :)

Skomentuj

a ja bym chciał wcześniej :)
                                tak jak takero w maju np :)
                                z tym że mnie jakoś ciagnie do konfiguracji 2 niskotonowe... :)
                                tylko kto policzy wielkośc budy i zaprojektuje zwrotkę ;p

Skomentuj

Zamieszczone przez zasimex
                                  tylko kto policzy wielkośc budy i zaprojektuje zwrotkę ;p
                                  np ja i irek

tez myslalem o daniu 2xMDS08 ale to by bylo kompletneprzegiecie. do tego trzeba by dac jakiegos lepszego sredniaka i w dodatku potezny wzmacniacz :/

Skomentuj

potężny to ile przy 8ohmach??

Skomentuj

za dużo do domu, wg mnie taki pomysł nie ma większego sensu, wolałbym tą kasę do jakieś wysokotonówki dołożyć.
                                      No i pytanie jak ze średniakiem...

Skomentuj

hehe :) to nie tylko do domu ale :)
                                        mam jeszcze inną koncepcję... :)
                                        zrobić na razie coś co by grało w miare ładnie jakościowo i moc też siaką taka miało i żeby w miare współczynnik cena/jakość był ok :) i właśnie 2 razy niskie w kolumnie.... :) a później jeszcze na tych mdsach :)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X