Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

4th Order Bandpass na cw 1202 c

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

To nie dawaj tak dużego wzmacniacza. Daj 250W bo z tego co piszesz wynika, iż trochę brakuje Ci rozsądku i mając wzmaka 400W poprostu zniszczysz ten głośnik, a moim zdaniem równie dobrze, możesz tą kase w takim wypadku oddać mi i prawie na to samo wyjdzie ;-)

Jeżeli idzie o to czy chcesz czy nie chcesz obudowy zamkniętej prawda jest taka, że ten głośnik z takim qts nadaje się tylko do niej. Dając do innej obudowy będziesz miał buuuuuuuuuuuuuuuuu od którego co najwyżej boli głowa, a przyjemność słuchania tego będzie żadna, człowieku poczytaj stronkę i pomyśl, a jak nie chcesz to potem nie mów, że Ci nie mówili :P Masz mózg to z niego skorzystaj dobrze Ci radze...

Skomentuj

hehe jasne... zapas mocy moze być zawsze, prawda? to może wstawie 300W

Skomentuj

Dobrze, zapas mocy może być, ale z tego co piszesz tobie ten zapas mocy źle robi, bo niszczysz głośniki i w takiej sytuacji domniewam, iż prawdopodobnie ten głośnik też uszkodzisz. 300W brzmi rozsądniej niż 400, ale ja dałbym 250 :P

Skomentuj

Nawet gdyby to mialo dobrze grac to i tak jest to troche za duze. Jezeli tak bardzo zalezy ci na BR to pomysl nad innym przetwornikiem. W tej cenie dostaniesz np alpharda XW120, tez 30 cm 200 W RMS i nadaje sie do BR. Na allegro z podobnej klasy sa boshmanny, widzialem tez ravemaster'a chyba za okolo 160 - 170, nie pamietam tylko czy to byl 30 cm.
          Tez kiedys mialem w planach kupno CW1202C i wsadzenie do BR, jednak po przeczytaniu kilku artykulow na stronie zaczalem rozgladac sie za innym przetwornikiem bo zrozumialem ze z CW sie tak nie da

Skomentuj

maciek w czym zrobiles takie fajne projekty ?? jaki to program??

pozdro

Skomentuj

3D Studio Max. Ogolnie do grafiki 3D, ogromne mozliwosci, polecam http://www.max3d.pl/

Skomentuj

a mnie ten pomysl przyprawia o ataki smiechu jest niepowazny i poprostu głupi 300 l dla 30 cm glosnika hahahahahahahahahahaha
                ale skoro cie stac rotfl

Skomentuj

No ok cw odpadan na glonik lub zespól glosników mam max 400zl co proponujeciedo takiej konstrukcji bo ona bdzie taka wielka, no moze obetne ze 70 litrów. Aha no i br niebedzie z tej strony tylko wzdluz apropos grafikii stac bedzie waskim do przodu....

ps w polowie wypowiedzi czytam tylko "hahaha" a to nie oto chodzi w forum chyba co? Jezeli tak sie na tym znacie, to pomózcie napiszcie propozycje cos wiecej niz tylko ze to chory pomysl, potrzebuje opinii a nie gadania ze to niewyjdzie i tyle...... tez moge to powiedziec o pomyslach innych.....Sory za beszczelke w strone wyjadaczy ale postawcie sie na moim miejscu

Skomentuj

dobra to ja ci tak napisze albo kup 6 głośników o średnicy 30cm (to będzie odpowiednie do obudowy tej średnicy) albo jeden głośnik o śeednicy około metra .......

Skomentuj

Ja pier.... gościu to ty się ku... czytać naucz. Już Ci wszyscy chyba pisali!!?? Daj 80l zamkniętą wzmaka 250W i wszystko w domu ci się będzie trzęsło, rodzice Cie wydziedziczą, a sąsiedzi spalą na stosie :P Albo kup Beyme 12br70, ona ma SPL 94dB. Więc tym można nieźle poszaleć :P cena 265zł.

p.s. Przepraszam, ale gość mnie rozbraja i inaczej chyba nie skuma.

Skomentuj

wszysto pieknie ale ja p...... wy caly czas nieqmacie ku.... o co mi chodzi chce duzego sub tak jak w tytule moze faktycznie z ta wielkoci to przesadzam, ale daj 80l w zamknietej to brzmi tak samo jak wez papier i sie podetrzyj a nie oto mi chodz na zagranicznych stronach sa gotowe projekty 500l hummerow na 25 cm glosnikach a wy co garazowe glosniczki do kasprzaka ???? jezeli ktos potrafi cos uzasadnic to pewnie - czemu nie ale czcza gadanina i podniecanie sie walizka z czterema piBkami lekarskimi o srednicy 30cm to mnie nieinteresuje!!! Jestem ciekaw kto z was tak "naprawde" wie o co w tym chodzi??

dzieki tym co starali sie zaglebic w temat

Pozdro Marcin

Skomentuj

To jest tylko program, na niego trzeba wziąć poprawkę, chyba masz od tego głowę. Popatrz na sklepowe subwoffery, największe mają 40l na 30cm głośnikach!! Możesz dać 2 alphardy, ale też w zamkniętej. Może być iso to wtedy stosuje się dwa razy mniejszą objętość. Tylko weź pod uwagę, że ten Cw1202C ma skuteczność rzędu może 86dB, a Beyma 94dB i można ją zastosować w b-r. Ale Cw nie rób w innej jak w zamkniętej!!

Skomentuj

RoH1
                            czlowieku zacznij czytac
                            poczytaj troche o wytrzymalosci mocowej o kontroli basu
                            chcesz zrobic gowno prosze bardzo ale za kase ktora wladujesz w skrzynie dla tekiej ciulowej konstrukcji mial bys normalny woofer perlessa a ty sie uparles na "duza skrzynie" i juz
                            myslisz ze im wieksza tym glosniej zagra? i to do tego jeeszcze 4th Order Bandpass puknij sie w głowe poczytaj albo posłuchaj madrzejszych kolegow chyba ze jestes kolejnym dresikiem ktory chce zaszpanowac przed kolegami jaki to on ma subwoofer na pół pokoju moge sie zalozyc ze wielu na tym forum było by wstanie zbudowac suba w skrzyni 60 l ktory by zjadł tego twojego na sniadanko a kosztował by polowe tego ale jak chcesz skor juz jestes taki madry to nie zawracaj nam glowy
                            i nie pisz o konstrukcjach zagranicznych bo to inan bajka i nie sa oparte na alpharda wielkie rotfl

Skomentuj

ten człowiek jest chyba niereformowalny..... niech zrobi jak chce moze to go czegoś nauczy

Skomentuj

a co do tych skrzyn 500L z 25 cm glosnikiem na zagranicznych stronach to napewno to byla linia transmisyjna albo horn, a nie jakis bandpass, po drugie to ci na zagranicznych stronach mieli wiecej wiedzy i rozumu od ciebie

i naucz sie czytac, bo tak jak przedmowcy mowili to propozycje dla tego glosnika byly podawane z 10 razy a na dodatek jest jeszcze jeden topic o tym glosniku, gdzie nawet masz fotce suba z tym glosnikiem

Skomentuj

Gościu ty chyba jesteś analfabetą. Masz napisane wszystko, poprostu wszystko, ale ty nadal nie rozumiesz. Na tym głośniku jest tak, a nie inaczej, wiesz lepiej, to spadaj i nie marnuj naszego czasu i nerwów.

Łukasz co Ty mu o peerlessie piszesz on i tak nie wie co to, a jak wie to i tak będzie chciał zrobić skrzynkę dla niego 300l :P bo przecież lepiej zagra :P

Skomentuj

ale ten tekst to mnie rozbraja:

"ale ja niechce obudowy zamkniętej....... to takie przeciętne..... "

a obudowa zamknieta jest przez wielu uwazana za najlepsza tyle, ze gorzej ze znalezieniem dobrego glosnika do niej, nie jakiegos alpharda, chociaz akurat cw1202 nadaje sie tylko do takowej, ale dajcie spokoj z taka szafa.

nie jestem w tej dziedzinie doswiadczony, aktualnie robie mojego pierwszego suba i wybralem bardzo popularnego gdn 20/80/2, bo wole robic z czyms sprawdzonym

Skomentuj

nie peerless to markowy głośnik więc niemoze się tak kisić jak jakiś lipny CW ja bym dał 800litrów napewno zagra super niskim basem a moze odrazu wywierć dziure w ścianie nośnej zewnętrznej i wstaw głośnik do nieskończenie wielkiej obudowy a i sądziad będzie mógł posłuchać muzyki

Skomentuj

No to ja wam powiem cos lepszego... zrezygnowalem juz z tego poronionego wedlug was pomyslu, teraz wpadlem na ciekawszy.... przerobie juz cos co mam.... Przerobie dwie unitry ZG 603 rozmiar 50/90/35 ktore od 80 roku maj po 2 orygimame glosniki, stare gds 30/30 4ohm na papierowych zawieszeniach, wymienie po jednym na "slynnego" juz alpha...

co wy na to?

Skomentuj

na temat tego alpharda chyba juz jest wystarczajaco duzo napisane.
                                          bylebys go tylko wladowal do obudowy zamknietej, a nie band-pass'a

Skomentuj

Czaruję...
                                          X