Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Konstrukcja podłogowek 3-way

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez takero
    tesle to 30x4+ wysyłka = 135zł około.
    DXy to 80x2 +10 = 170zł
    No i ile razem wychodzi ?
    Rób jak chcesz, jesli mówimy że oplaca się te 5 dych dołożyć to tak jest,
    bo wiesz - dla nas to możesz słuchać muzyki na głośnikach z radiowęzła...

Przed chwilą jeszcze chciałeś 3 drogi robić , a teraz nie stać Cię na 2 drogi ?
    Okaże się zaraz że kupisz samochodowce 10cm za 12zł sztuka ;]
    No przyznaję... Trochę kręcę ;p A te Tesle to gdzie za 30zł ?

Skomentuj

http://astronik.home.pl/cgibin/shop?...1&sid=176cd631

Skomentuj

Pewnie mnie zjedziecie, ale... wpadł mi do głowy nowy pomysł, tyle, że nie wiem, czy to nie będzie bez sensu... Pomyślałem, że mógłbym kupić Logitech Z-2300 i potem ew. (jeśli by mi coś nie pasowało) bym zrobił nowe pudło do basu i kupił nowy woofer. Głośnikom z satelit zrobiłbym nowe pudła z płyt wiórowych, czy może MDF. Wtedy na pewno grało by to nie najgorzej i nie byłoby myślenia nad robieniem wzmacniacza. Moc byłaby wystarczająca, a dźwięk mam nadzieję sporo lepszy i lepiej brzmiący niż na Trigue. Na razie wiem tylko, że wzmacniacz w tych Logach to niestety 8ohm... http://www.tb-speaker.com/ Z tej "firmy" korzysta Logitech. Jeśli to bardzo głupi pomysł (w co nie wątpię), to mile widziane słowa krytyki :P

Skomentuj

po co kupowac cos co z zalozenia chcesz przerabiac? i placic za to samo 2razy? lepiej od zera zacznij robic jakis zestawik wyjdzie podobna kasa a dzwiek o kilka klas lepszy

Skomentuj

to już bym wolał zrobić coś na takich głośnikach:

I napędzić to jakiś tda lub lm-em, do tego (w budżetowej wersji) sub na jakimś stxie 8R napędzanym z mostka tda i grałoby to całkiem nieźle :)

Skomentuj

Czaruję...
            X