A co powiecie na zwrotnice w komplecie :?: Widziałem na allegro komplet na przód, czyli średniotonowe 2szt, 2 zwrotnice, 2 wysokotonowe. Ceny zestawów różne. To jest już wszystko obliczone pod konkretne głośniki :?:
bywa różnie, zwykle to jakiś syf...
Zamieszczone przez mariuszb
TAKERO a jakie radio było by najlepsze do realizacji takiego aktywnego podziału..?
Myślałem też o Alpinie, którą przytoczył kolega krystek207 lub o pioneerze 9400...
A może ktoś zna coś lepszego...?
Najbardziej zależało by mi na ALPINE CD-A 7998R ale ten model jest bardzo ciężko dostępny...
Jeśli za taką cenę to szit, to chyba nie ma co się pchac w CA
Jeżeli chodzi o zestawy to głośniki są niekiedy dobrej jakości.
Problem leży po stronie zwrotnic...
Miałem ten ostatni zestaw lanzara i nawet nieźle grał ale głośniki niskotonowe miały wadę fabryczną, membrana odklejała się od górnego zawieszenia...
Były dwa razy w serwisie i za każdym razem działo się to samo...
Co do JBL'a to według mnie ta firma jest mocno przereklamowana...
Owszem seria GTI była całkiem udana ale większośc sprzętu robią "nie dla idiotów"
Focal jest dobrą propozycją ale trochę kosztowną...
No i pewnie też trzeba by było popracowac nad zwrotnicą...
Więc kupowanie zestawu za ponad 1 kpln i bawienie się w zwrotki nie bardzo się opłaca.
Lepiej kupic MDS06 lub 05 do tego dobry tweeter i zlecic jakiemuś dobremu zakładowi Car audio (ewentualnie komuś,kto się na tym zna) pomiary i budowę zwrotnicy najbardziej dopasowaną zarówno do naszego pojazdu jak i przede wszystkim do naszego gustu...
Lepiej kupic MDS06 lub 05 do tego dobry tweeter i zlecic jakiemuś dobremu zakładowi Car audio
chyba muszę sprowadzić Cię na ziemię .. za strojenie i zwrotnice w firmie zapłacisz wiecej niz za głosniki ..ale to taki offtop.
Z wymienionych jeśli masz możliwość to zainteresował bym się focalem ale on zdaje się z importu więc nie będzie polskiej gwarancji bo nic o niej nie pisze .
W kwocie do 1kpln były by dwa modele DEGO za troszke wiecej jest rodzynek - helix 236
HXS 236 to starsza seria. Najnowsza to P236 i to bardzo fajne glosniki. Po drodze byl H236. Zmiany podobno byly przed kazda seria, wiec najciekawiej powinien sie spisac P236:) Choc do H236 chyba az takiej przepasci niema, to do HXS moze byc wieksza roznica.
Wooferki nie potrzebuja mocnego wzmaka, graja fajnie w duzych drzwiach. Gra to milo i muzykalnie
Skomentuj