Witam jak w temacie mam kilka pytań i prosił bym o szybką odpowiedź.
Najpierw o sprzęcie:
Wszystko chcę mieć uruchomione w domu.
Radio Clarion ARX5370R
Zmieniarkę Clarion CDC634
Wzmacniacz AxTon CAA40
Zasilacz VOLTCRAFT(niemiecki Primar: 220V~ 50Hz Sekundar: 13,4V= 1,5A
1. Dlaczego Na panelu pisze R-D-S EON a gdy mam załączone radio (np. RMF) Pisze tylko F1 93.00 i po jakiś 20 sekundach zaczyna migać AF w lewym dolnym rogu ekranu(antenę mam dobrą)?
2. Z tyłu radia są wyjścia (wiadomo głośniki zasilanie itp.) i nad tymi wyjściami są 2 chinche (w środku na płytce napisane jest L. CH i R. CH) A nad wyjściem antenowym wychodzi kabel znowu z 2 chinchami podłączony w środku pod mechanizm magnetofonu.( podłączony w środku fabrycznie ale na zewnątrz radia te chinche są przylutowane do tego kabla. Może tam były inne wejścia? nie wiem). Tutaj pojawia się pytanie: Gdzie podłączam ten wzmacniacz ??
3. Subwoofera jeszcze nie mam ale przywiozę następnym razem bo został u wujka (Ważył 50kg bo to 2 suby i nie było miejsca w bagażniku. Jeszcze go przytaszczę nie martwcie się
) I mam kolejne pytanie. ten mój zasilacz 1,5A chyba nie wydoli radiu zmieniarce i jeszcze wzmacniaczowi wiec myślę czy nie da go rady jakoś podrasować ?? Narazie nie będę podłączał tego wzmaka ale kiedy będę miał te suby to na pewno tylko kwestia zasilania...
Proszę o odpowiedzi :)
Pozdrawiam Damian.
Najpierw o sprzęcie:
Wszystko chcę mieć uruchomione w domu.
Radio Clarion ARX5370R
Zmieniarkę Clarion CDC634
Wzmacniacz AxTon CAA40
Zasilacz VOLTCRAFT(niemiecki Primar: 220V~ 50Hz Sekundar: 13,4V= 1,5A
1. Dlaczego Na panelu pisze R-D-S EON a gdy mam załączone radio (np. RMF) Pisze tylko F1 93.00 i po jakiś 20 sekundach zaczyna migać AF w lewym dolnym rogu ekranu(antenę mam dobrą)?
2. Z tyłu radia są wyjścia (wiadomo głośniki zasilanie itp.) i nad tymi wyjściami są 2 chinche (w środku na płytce napisane jest L. CH i R. CH) A nad wyjściem antenowym wychodzi kabel znowu z 2 chinchami podłączony w środku pod mechanizm magnetofonu.( podłączony w środku fabrycznie ale na zewnątrz radia te chinche są przylutowane do tego kabla. Może tam były inne wejścia? nie wiem). Tutaj pojawia się pytanie: Gdzie podłączam ten wzmacniacz ??
3. Subwoofera jeszcze nie mam ale przywiozę następnym razem bo został u wujka (Ważył 50kg bo to 2 suby i nie było miejsca w bagażniku. Jeszcze go przytaszczę nie martwcie się

Proszę o odpowiedzi :)
Pozdrawiam Damian.
Skomentuj