Mam wielki problem. Podłączam wszystko dobrze, podłączam antenę odpalam radio, szukam RMF FM (93.00) i czekam mówię pojawi mi się RDS. Iczekam i czekam po jakiś 20/30 sekundach zaczyna migać AF w lewym dolnym rogu ekranu. Bardzo mnie to ciekawi ponieważ na panelu pisze RDS-EON a mi się to nie wyświetla. Ktoś zna może powód ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Problem z RDS w radiu Clarion ARX5370R
Collapse
X
-
ja już wiem jaka będzie tego cena... a nie da rady jakoś inaczej ? z innego radia clarion ? bo mam takie jedno. I tak już jest do wyrzucenia bo miało spalone wszystkie żarówki w panelu tylko jedna świeciła więc ją przemontowałem do mojego i kilka przycisków też przemontowałem bo także nie działały w moim. Wiem że w tamtym radiu rds był więc może da rade jakoś to przemontować ?
Skomentuj
-
no chyba tak AF o ile sie nie mylę sie załącza a jak nie ma rds to chyba zaczyna migać i u mnie tak jest . mam instrukcje radia ale w jakimś twórczym języku chyba jakiś hebrajski i nie za bardzo rozumiem o co w tym biega ale chyba o to że załącza się na AF. nic nie jest pewne oczywiście
[ Dodano: 2008-05-17, 22:53 ]
no i kit... rds powinien wyświetlać się sam od razu jak się puści radio ostatnie wyjście to chyba zmiana dekodera rds. chyba jest taka możliwość ? tak jak już wcześniej wspomniałem mam inne radio clarion w którym kiedyś rds działał więc teraz pewnie też będzie działał. Tylko który to układ albo co ...
Skomentuj
Skomentuj