Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem z RDS w radiu Clarion ARX5370R

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Problem z RDS w radiu Clarion ARX5370R

Mam wielki problem. Podłączam wszystko dobrze, podłączam antenę odpalam radio, szukam RMF FM (93.00) i czekam mówię pojawi mi się RDS. Iczekam i czekam po jakiś 20/30 sekundach zaczyna migać AF w lewym dolnym rogu ekranu. Bardzo mnie to ciekawi ponieważ na panelu pisze RDS-EON a mi się to nie wyświetla. Ktoś zna może powód ?

zbyt słaby sygnał , uszkodzony dekoder rds albo lokalna stacja nie podaje sygnału rds ...
    obstawiam pierwsze dwa

Skomentuj

pewnie uszkodzony dekoder rds bo zbyt słaby sygnał to jest nie możliwe. Da rade jakoś naprawić ten dekoder ?

Skomentuj

tak - o ile to bedzie opłacalne , części dostepne i serwis bedzie miał komplet schematów .
        Skontaktuj się z firmą 2N - Everpol oni są importerem clariona .

Skomentuj

ja już wiem jaka będzie tego cena... a nie da rady jakoś inaczej ? z innego radia clarion ? bo mam takie jedno. I tak już jest do wyrzucenia bo miało spalone wszystkie żarówki w panelu tylko jedna świeciła więc ją przemontowałem do mojego i kilka przycisków też przemontowałem bo także nie działały w moim. Wiem że w tamtym radiu rds był więc może da rade jakoś to przemontować ?

Skomentuj

a mnie sie wydaje ze winna jest tutaj taka najbardziej awaryjna jednostka - czlowiek ;]
            czy przypadkiem tej funkcji jakos sie dodatkowo nie wlacza? u kolegi w pionku tez dlugo tego szukalismy...

Skomentuj

no chyba tak AF o ile sie nie mylę sie załącza a jak nie ma rds to chyba zaczyna migać i u mnie tak jest . mam instrukcje radia ale w jakimś twórczym języku chyba jakiś hebrajski i nie za bardzo rozumiem o co w tym biega ale chyba o to że załącza się na AF. nic nie jest pewne oczywiście

[ Dodano: 2008-05-17, 22:53 ]
              no i kit... rds powinien wyświetlać się sam od razu jak się puści radio ostatnie wyjście to chyba zmiana dekodera rds. chyba jest taka możliwość ? tak jak już wcześniej wspomniałem mam inne radio clarion w którym kiedyś rds działał więc teraz pewnie też będzie działał. Tylko który to układ albo co ...

Skomentuj

Czaruję...
              X