Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sub + wzmak do 600 zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Sub + wzmak do 600 zł

Jaki głośnik i wzmacniacz byście polecili w cenie do 600 zł? Miało by to grać w w Fordzie Mondeo mk3 kombi. Nie wiem jaki głośniki tam siedzą w drzwiach ale na razie chciałbym się skupić na subie i wzmaku. W tej chwili biorę pod uwage MDS'a 08 i Hertz'a 250. Wzmacniacz jedyny jaki przychodzi mi do głowy do najtańszy Carpower. Jeśli chodzi o brzmienie to musi muzyce rockowej, ale fajnie gdyby można było czasami opuścić szyby i trochę "powieśniaczyć" :razz:

w kombi 2x 08 inaczej szału miał niebędziesz ..

Skomentuj

i wtedy cp 604, pogadaj z Irkiem w sprawie CP :)
      Ew może uda się coś z monacora załatwić w dobrej cenie :)

Skomentuj

Tylko jest jeszcze taka sprawa, że sub musi zajmować jak najmniej miejsca, bo gość będzie ciągle jeździł z zapchanym bagażnikiem ( pudła z narzędziami itp.), więc nie chciałbym bardzo przekraczać 30L. A słuchał ktoś może MDS 10? Bo 8 cali wydaje mi się troszkę za mało. Jak wyglądają teraz ceny tych IT w przypadku zakupu w audiocomponents?

Skomentuj

niestety w AC jest tylko 10dvc , a tego konkretnie nie słuchałem , słuchałem za to 10s i 12s oraz 12dvc którego nawet miałem :)

Skomentuj

takero czekam na opinie o nich :grin: Najbardziej by pasowało 10" ale może udałoby sie też upchać 12". Generalnie założenia są takie, żeby się zmieścić w 700zł razem z pudłem, obudowa ma być jak najmniejsza i żeby to grało dynamicznym dźwiękiem z możliwością zrobienia łubu-dubu, ale przy zachowaniu jakości. Kartonowym tubą strojonym na 70Hz mówimy stanowcze NIE :razz:

Skomentuj

o 12 zapomnij :)
              10 - tu już słychać że to kaliber większy od 08, w closed się fajnie spisuje, niestety dotyczy wersji S która ma się pewnie nijak do DVC która z takim małym QTSem raczej nijak się do closed nie nadaje...
              Ale ktoś w ostatnim zamówieniu 10dvc brał więc może się wypowie :)
              Ew 2 x MDS 08 + jakaś 4 kanałówka - CP604.

Skomentuj

z tego co widzę to w AC MDS 08 kosztuje 31 Euro. Jeśli udałoby się załatwić CP604 taniej niż na allegro czyli 500zł to była by to opcja godna rozważenia :smile: Jeszcze pytanie jaką ten IT potrzebuje objętość? I czekam też na propozycje innych firm :wink:

Skomentuj

pytanie jaką ten IT potrzebuje objętość?
                  15l closed, 20 lub nieco ponad 20l br.

Skomentuj

Tylko jest jeszcze taka sprawa, że sub musi zajmować jak najmniej miejsca, bo gość będzie ciągle jeździł z zapchanym bagażnikiem
                    są takie głosniki jednak prawie cały budżet pochłonie sam głosnik 10" w 18 litrach to żaden wyczyn 8" w 8-10L też się znajdzie ..
                    jednak trzeba już poszukać głębiej po kieszonkach < życie niestety..>

Skomentuj

Ale jak pisałem wyżej 30L na pewno uda się upchać. Jak na razie najbardziej przekonany jestem do tych 2 x IT, bo znalazłem informacje że oprócz jakości będą też grały większym dźwiękiem niż jeden Hertz 250. A cenowo wychodzą podobnie.

Skomentuj

Zamieszczone przez akustik
                        w kombi 2x 08 inaczej szału miał niebędziesz ..
                        2xMDS08 radzi sobie w T3 wiec w kombi pod dobrym wzmacnaiczem zagr odpowiednio dobrze
                        Zamieszczone przez Barthez
                        Tylko jest jeszcze taka sprawa, że sub musi zajmować jak najmniej miejsca, bo gość będzie ciągle jeździł z zapchanym bagażnikiem ( pudła z narzędziami itp.), więc nie chciałbym bardzo przekraczać 30L.
                        40 litrowa skrzynie niejest az taka duza. a w kombi moznaby zrobic skrzynie na cala szerokosc kanapy i to naprawde by malo miejsca zajmowalo - szerokie a plytkie
                        Zamieszczone przez Barthez
                        A słuchał ktoś może MDS 10? Bo 8 cali wydaje mi się troszkę za mało.
                        nie komentuj dopuki nie posluchasz
                        Zamieszczone przez takero
                        2 x MDS 08 + jakaś 4 kanałówka - CP604.
                        gwarantuje ze kolega bedzie zadowolony

Skomentuj

A jednak będzie tylko jeden MDS 08. Gość chce jak najbardziej ograniczyć koszty. Złożymy posłuchamy i zastanowimy się czy wystarczy czy w przyszłości będzie trzeba zrobić jeszcze jednego do pary :wink: Najsłabszy CarPower wysteruje go odpowiednio?

Skomentuj

niejestem pewien. dla ograniczenia kosztow bym poszukal lepszej uzywki

Skomentuj

Co do wzmaka to mam na sprzedanie philipsa, który bije jakością blaupunkty i carpowery(mam w domu alpinkę 3537 i wg mnie philips gra lepiej). Jest to model DAP650:
                              http://ampguts.realmofexcursion.com/Philips_DAP650/

Sprzedaje tylko dlatego, że kupiłem model DAP600, który jest znacznie lepszy od tego.
                              Cena - 210zł do lekkiej negocjacji, reszta na pw lub gg(5866644).

Wzmak ma jedną wadę, jakiś idiota(takiego kupiłem) przemalował go na czerwony kolor(ciemna czerwień - foty mogę podesłać na mail lub gg). Jeśli interesuje cię jakość, a nie wygląd to jest to świetna propozycja.

Wzmak, aktualnie napędza AXX1010 u kumpla w clio I.

Skomentuj

Barthez, gdybyś odezwał się przed majem, mógłbyś posłuchać MDSa08. Teraz wozi się (chyba) na śląsku z moim byłym samochodem. To jest 20cm które gra jak nie jedna 25cm warto, powiem warto. BlaupunktGTA4 czyli 180W dawał mu rade, więc sądzę że Carpower nie będzie miał z nim problemów. Dopisz się do zamówienia z AC które jest teraz realizowane, bedziesz miał go za 150zł u siebie.

Skomentuj

Zamieszczone przez wasik1989
                                  BlaupunktGTA4 czyli 180W dawał mu rade, więc sądzę że Carpower nie będzie miał z nim problemów.
                                  i tak wszystkie tanie wzmaki samochodowe mają przetworkę z przekładnią 2 do 1 więc moc jest podobna :)

Skomentuj

i tak wszystkie tanie wzmaki samochodowe mają przetworkę z przekładnią 2 do 1 więc moc jest podobna :)
                                    Dokładnie, podobna. Ale różnią się budową, topologia wzmacniacza i jego DampingFactor oraz sprawność będzie decydowała jak trzyma głośnik.

Skomentuj

jak się okazuje chinole kopiują na pałę wszystko co im wpadnie w ręce więc z tą mnogością rozwiązań też do nie końca tak jest :)

Skomentuj

Biesz mojego suba na emphaser eg 12" 350zl plus wzmak i idealnie się zmieścisz :mrgreen:

Skomentuj

Czaruję...
                                        X