Jaki głośnik i wzmacniacz byście polecili w cenie do 600 zł? Miało by to grać w w Fordzie Mondeo mk3 kombi. Nie wiem jaki głośniki tam siedzą w drzwiach ale na razie chciałbym się skupić na subie i wzmaku. W tej chwili biorę pod uwage MDS'a 08 i Hertz'a 250. Wzmacniacz jedyny jaki przychodzi mi do głowy do najtańszy Carpower. Jeśli chodzi o brzmienie to musi muzyce rockowej, ale fajnie gdyby można było czasami opuścić szyby i trochę "powieśniaczyć" :razz:
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Sub + wzmak do 600 zł
Collapse
X
-
Tylko jest jeszcze taka sprawa, że sub musi zajmować jak najmniej miejsca, bo gość będzie ciągle jeździł z zapchanym bagażnikiem ( pudła z narzędziami itp.), więc nie chciałbym bardzo przekraczać 30L. A słuchał ktoś może MDS 10? Bo 8 cali wydaje mi się troszkę za mało. Jak wyglądają teraz ceny tych IT w przypadku zakupu w audiocomponents?
Skomentuj
-
takero czekam na opinie o nich :grin: Najbardziej by pasowało 10" ale może udałoby sie też upchać 12". Generalnie założenia są takie, żeby się zmieścić w 700zł razem z pudłem, obudowa ma być jak najmniejsza i żeby to grało dynamicznym dźwiękiem z możliwością zrobienia łubu-dubu, ale przy zachowaniu jakości. Kartonowym tubą strojonym na 70Hz mówimy stanowcze NIE :razz:
Skomentuj
-
o 12 zapomnij :)
10 - tu już słychać że to kaliber większy od 08, w closed się fajnie spisuje, niestety dotyczy wersji S która ma się pewnie nijak do DVC która z takim małym QTSem raczej nijak się do closed nie nadaje...
Ale ktoś w ostatnim zamówieniu 10dvc brał więc może się wypowie :)
Ew 2 x MDS 08 + jakaś 4 kanałówka - CP604.
Skomentuj
-
Tylko jest jeszcze taka sprawa, że sub musi zajmować jak najmniej miejsca, bo gość będzie ciągle jeździł z zapchanym bagażnikiem
jednak trzeba już poszukać głębiej po kieszonkach < życie niestety..>
Skomentuj
-
Zamieszczone przez akustikw kombi 2x 08 inaczej szału miał niebędziesz ..
Zamieszczone przez BarthezTylko jest jeszcze taka sprawa, że sub musi zajmować jak najmniej miejsca, bo gość będzie ciągle jeździł z zapchanym bagażnikiem ( pudła z narzędziami itp.), więc nie chciałbym bardzo przekraczać 30L.
Zamieszczone przez BarthezA słuchał ktoś może MDS 10? Bo 8 cali wydaje mi się troszkę za mało.
Zamieszczone przez takero2 x MDS 08 + jakaś 4 kanałówka - CP604.
Skomentuj
-
Co do wzmaka to mam na sprzedanie philipsa, który bije jakością blaupunkty i carpowery(mam w domu alpinkę 3537 i wg mnie philips gra lepiej). Jest to model DAP650:
http://ampguts.realmofexcursion.com/Philips_DAP650/
Sprzedaje tylko dlatego, że kupiłem model DAP600, który jest znacznie lepszy od tego.
Cena - 210zł do lekkiej negocjacji, reszta na pw lub gg(5866644).
Wzmak ma jedną wadę, jakiś idiota(takiego kupiłem) przemalował go na czerwony kolor(ciemna czerwień - foty mogę podesłać na mail lub gg). Jeśli interesuje cię jakość, a nie wygląd to jest to świetna propozycja.
Wzmak, aktualnie napędza AXX1010 u kumpla w clio I.
Skomentuj
-
Barthez, gdybyś odezwał się przed majem, mógłbyś posłuchać MDSa08. Teraz wozi się (chyba) na śląsku z moim byłym samochodem. To jest 20cm które gra jak nie jedna 25cmwarto, powiem warto. BlaupunktGTA4 czyli 180W dawał mu rade, więc sądzę że Carpower nie będzie miał z nim problemów. Dopisz się do zamówienia z AC które jest teraz realizowane, bedziesz miał go za 150zł u siebie.
Skomentuj
Skomentuj