Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie maty ???

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakie maty ???

Witam wszystkich
    Panowie mam pytanko, zamierzam wytłumić drzwi w golfiku 4 i nie wiem jakie maty zakupić :?:
    Z góry wielkie dzięki

a ile masz kasy?
    bo mozesz wybierac od dynamat az do kombinowanych mat dekarskich. wszystko zalezy od mozliwosci i checi

Skomentuj

Ktore maty sa lepsze Stinger road killer czy dynamat extreme ?

Skomentuj

nieznam firmy stinger.
        dynamat jest najbardziej znany i teoretycznie najlepszy.
        jednak w praktyce pozadne wytlumienie nawet APP daje takie same efekty jak wytlumienie dynamat w salonach CA (oklejaja tylko od zewnatrz)
        a jakie sa ceny stingerow?

Skomentuj

Co do tanich mat, to lepsze są dekarskie od app i boll'a. Lepiej się kleją i są bardziej elastyczne przy niskich temperaturach. Jeśli chodzi o droższe maty, to zysk polega na ich mniejszym ciężarze. Co do tłumienia, to podobno dynamaty są najskuteczniejsze, ale watpie żebyś usłyszał różnicę. Wszyscy tak zachwalają a w sumie o dowody trudno. Koleś w koszalińskim sklepie CA twierdzi, że jest olbrzymia różnica w "brzmieniu" głośnika zamontowanego w drzwiach wytłumionych app/boll a dynamatem. Jednak traktuję go z przymrużeniem oka, bo sprzedaje również kable zasilające ze stali i twierdzi, że to miedź beztlenowa :evil:

Skomentuj

Zamieszczone przez UKA
            Koleś w koszalińskim sklepie CA twierdzi, że jest olbrzymia różnica w "brzmieniu" głośnika zamontowanego w drzwiach wytłumionych app/boll a dynamatem. Jednak traktuję go z przymrużeniem oka, bo sprzedaje również kable zasilające ze stali i twierdzi, że to miedź beztlenowa
            on tez mi wciskal kit ze glosniki ground zero niegraja dobrze (jak chcialem je oddac) bo drzwi niebyly wytlumione matami dynamat. ale co ma wytlumienie do srednicy i wysokotonowki?

Zamieszczone przez UKA
            Co do tanich mat, to lepsze są dekarskie od app i boll'a
            czesto ludzie narzekaja ze APP pekaja po zimie i smierdza w lecie. kolega dekarskimi wykleil sobie samochod i 3 rok cisza...

Skomentuj

Stinger ok 300 zl na drzwi www.essa.com.pl . Wg mnie jezeli ktos sie dobrze przylozy to czy dynamat czy app/boll nie bedzie roznicy oprocz wagi oczywiscie . A co do tego pana z salonu CA w Koszalinie to sa super znawcy. Kilka tygodni temu poszedlem z kolega do sklepu CA w poszukiwaniu kabli do wzmacniacza . Owszem mial zestaw firmy SILICA przekroj kabla maximum 10mm/2 albo i mniej . Kiedy powiedzialem gosciowi ze raczej marne sa te kable to on do mnie z tekstem ze spokojnie daly rade napedzic 3 wzmacniacze hertza ktore maja srednio po ok 500W RMS ... podobno wszystko bylo 10000% stabilne i kable sie nie grzaly .

Skomentuj

no to widze ze koles dziala w druga strone niz ten u nas. ten sprzedawca (michal z tego co pamietam) potrafi calkiem skutecznie wcisnac drogi kit ktory wcale ci niejest potrzebny. jak poszedlem po kable sygnalowe dla kolegi to zaproponowal mi po krotkiej rozmowie JL audio za 900zl :lol:
                ale skonczylo sie na DIETZach ze znizka za rozmowe :P

Skomentuj

lodowa, czyli on twierdzi, że firmowy kabel o tym samym przekroju co jakaś chińszczyzna może przewodzić większe prądy niż wynikałoby to z praw fizyki...a może to są nadprzewodniki. :lol:

Skomentuj

Paweł.S kase jaką chciałbym na to wydać to ok. 100-150 zł. za pare drzwi, auto to golf 4, głośniki narazie fabryczne pod radio Alpine CDE-9850Ri :oops: Ale spokojnie, jak wygłusze drzwi to poszukam wzmaka, jakiejś dobrej używki i odseparowany zestaw na przód

[ Dodano: 2008-06-15, 11:00 ]
                    Uka to ty licytujesz tego dynamata na allegro :?: :wink:

Skomentuj

Tak, to ja licytuję te maty . Jak chcesz tanio i dobrze, to kup lepiej maty izolacyjne.
                      Coś takiego jak tutaj:
                      http://www.icmarket.pl/product_info....ducts_id=13712

Wiem, że można dostać różne szerokości, bo to w linku akurat za wąskie. W zależności od firmy są w różnych cenach, ale przeważnie wyjdzie trochę drożej niż boll/app jednak wygłuszenie będzie trwalsze. Jeśli już wybierzesz maty boll/app, to weź te z warstwą niby-alu Wprawdzie ta warstwa jest cieńsza niż folia kuchenna, o ile to w ogóle jest alu a nie srebrny papier ale mniejsza o to. Zauważyłem, że te maty lepiej sie kleją i łatwiej się je układa, tak samo jak te z filcem.

Skomentuj

Zamieszczone przez UKA
                        lodowa, czyli on twierdzi, że firmowy kabel o tym samym przekroju co jakaś chińszczyzna może przewodzić większe prądy niż wynikałoby to z praw fizyki...a może to są nadprzewodniki. :lol:
                        Bardzo mozliwe ktoz to wie heh . Najbardziej zdziwilo mnie to ze gosc ma tyle o ile pojecie o glosnikach itp , ale z tymi kablami mnie powalil poprostu ...

Skomentuj

Nie polecam APP. Miałem wygłuszone tymi matami drzwi. Parę dni temu po 1,5 roku rozebrałem drzwi i się przestraszyłem! Maty popękały, pęcherze się porobiły ogólnie tragicznie to wyglądało. Zerwałem je i na nowo wygłuszę drzwi, tym razem kupię taśmę dekarską z folią aluminiową. Producent podaje wytrzymałość w zakresie temp. : -40 do +100. Cena za rolkę 15cm x 10m - ~56 zł.

Skomentuj

Dr.Watson, ja mam taką taśmę o szerokości 40cm, a wiem że są jeszcze szersze.

Skomentuj

w/w kolega uzyl wlasnie takich mat. nic sie nie sypie (przynajmniej nic nie narzekal) i latwo to sie kladzie. jednak wg mnie dobrze by bylo polozyc 2 warstwy na zewnatrz

Skomentuj

Co do gluszenia to juz moje 3 auto gluszone przezemnie i kazde czym innym. Na poczatku gluszylem drzwi Matami twardymi i srednio mi sie to podobalo, napewno na wieksze otwory technologiczne jest lepsza niz mata dekarska ale jesli trzeba cos profilowac to mata bierze gore. W drugim gluszylem matami plus dynamat extreame . Powiem jedno napewno jedna warstwa mat to stanowczo zamalo i powierzchnia jest malo stabilna. Ja dawalem podwojna warstwe mat plus zaraz za glosnikiem i polowa zewnetrzna zostala pokryta dynamatem to dzien do nocy. Jedna warstwa dynamata to jak z 5 mat dekarskich. Calkiem inaczej sie uklada i czuc naprawde stabilnosc. Obecne auto glusze cale drzwi najpierw matami Stingera ktore podobnie wypadaja jak dynamat ale wydaje mi sie ze klej ma mcniejszy plus na calego stingera na zewnatrz nakladam jedna warstwe cos w stylu dekarskiej maty na calosc w celu polepszenia stabilnosci i dodatkowej ochrony. Jesli chodzi o twarde maty to zeby dobrze sie trzymalay to trzeba jednak je podgrzac bo klej ktory jest na nich slabo bedzie sie trzymal , natomiast dekarska bardzo dobrze sie przykleja bez podgrzewania ale nie zaszkodzi ja podgrzac jak sie chce cos bardziej ksztaltnego zakleic. Ale podstawa jak sie che zeby cokolwiek sie trzymalo dlugo to dobre odtluszczenie powierzni na ktora chcemy cos naklejac.

Skomentuj

http://www.icmarket.pl/product_info....ducts_id=13716 ta wygląda sensownie, a koszt 2 x niższy niż przy APP.

Skomentuj

Takiej tasmy stosowac jedna warstwe czy podwojnie?

Skomentuj

co najmniej 2
                                      kolega dal jedna i niestety nienajlepszy to daje efekt. roznica jest ale jeszcze czegos brakuje

Skomentuj

Tanner, jak położysz to sam zauważysz, trzeba wziąć na poprawkę że są rózne taśmy, ja mam w piwnicy jeszcze parę rolek takiej dość twardej i jej spokojnie warstwa wystarczy, tyle że jest grubsza i gorzej się przykleja, ale potem to bez różnicy :)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X