Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

2x Rockford Fosgate Punch RFZ2412 obudowa

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Moją skrzynie zasilam monoblockiem Lightning Audio z serii Fast & Forious 1x 250W.

Skomentuj

pewnie ze wolny kraj jest i juz wiem dlaczego w dziale car audio nic sie nie dzieje jak sa taci poeci jak ty to nikt tu nie zaglada .Wiem dobrze co to db drag ale jak bys wiedzial zejscie laczy sie z cisnieniem. re xxx 18 sa to jedne z najnizej schodzacych wooferow a jednoczesnei tworza wielkie cisnienie i na stronie RE nie znajdziesz do nich nigdzie ze powinno sie stosowac bude zamknieta a wg ciebie tak jest ze buda z br jest do szybkiej muzy a zamknieta do dobrego zeiscia. Szkoda ze nikt tu nie zaglada kto sie zna na car audio bo by ci powiedzial jaka jest twoja wiedza. Ja na twoj jeden wykres i twoje teorie moge dac ci dowod w postaci prawdziwej praktyki. Mozesz zobaczyc sobie filmiki z moimi wooferami i widac na nich jakie jest zeiscie i jakosc zaden nie jest jak ty to twierdzisz w skrzyni zamknietej a kazdy w br i ze strojeniem do normalnego sluchania na 35Hz a na zawody ok 50Hz.
      tu masz moja praktyke a nie twoje papierowe wywody
      http://pl.youtube.com/user/JARIMIR1
      jest tam pare filmikow i sobie zobacz jak glosnik potrafi nisko zeisc przy niskim strojeniu

Jeszcze wroce do dzielenia skrzyn panie madralo. W tym linku gosciu pokazuje na samym dole dole skrzynie MTX jak wyglada w srodku http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=5570 i jak sam mozesz zauwazyc albo zaraz powiesz ze niedowidzisz jest dfzielona na srodku a firma MTX to nie sprzet pokroju stx i tonsili w jakich sie obracasz tylko prawdziwa Amerykanska firma ktora zna sie na sprzecie i gdyby uwazala ze wstawki , wzmocnienia, czy przedzialy z dziurami sa lepsze to by nie wstawila pelnej dzielonej tylko by zrobiloa wg twoich patentow. To smao tyczy sie firmy Vibe widzialem na wlasne oczy skrzynie orginalne ich i rowniez sa dzielone jak i firmy InPhase ale ty jak zwykle jestes najmadrzejszy i wszystko wiedzacy.

Skomentuj

Zamieszczone przez jarimir
        jest tam pare filmikow i sobie zobacz jak glosnik potrafi nisko zeisc przy niskim strojeniu
        taaa, widzę że zejście określasz mniej więcej jak dzieciaki w dresach i bejsbolówkach w media markt - "jak dużo dmucha to zejście jest", więc rzeczywiście - z closed dmucha mało więc zejścia też nie ma :( :cry: :lol: :lol: :lol:

A teraz koniec rozmów na 'piaskownicznym' poziomie, zdaj sobie wkońcu sprawę że niestety, ale akustyką rządzi taka sama fizyka jak wszystkim innym, że wzmacniacz to nie jest magiczne pudełko do którego z jednej strony podłaczasz akumulator, z drugiej radio , a z trzeciej głośnik i w jakiś niewyjaśniony sposób to gra, tak samo głośnik, głośnik w obudowie oraz głośnik w obudowie w samochodzie, tu nie ma czegoś takiego jak teoria i praktyka, bo tutaj teoria jest równoznaczna z praktyką, tylko jak widać nie wszyscy mają o tym pojęcie i zdają sobie z tego sprawę.

Skomentuj

Tobie mozna by cuda pokazywac a ty i tak swoje wiec to chyba ty tu jestes dzieckiem. Teraz piszesz ze to dresiarstwo a jeszcze niedawno pokazywales mi strone pasca dotczacy db dragu to teraz widac ze to ty nie masz pojecia co to jest. Dmuchanie to jedno a zeiscie to drugie jak bys wszystkie obejrzal to bys widzial ze na niektorych oprocz cisnienia jest widoczne bardzo niskie zeiscie ale o czym ja mam tu z toba rozmawiac jak ty i tak swoje . Tak wez najlepiej jakiegos buschmena zaladuj do zamknietej bo tylko do takiej sie nadaje bo nawet nie ma do nich parametrow zeby wyliczyc dobra Br i ciesz sie super zejscie z buschmena zasilanego radiem Dalco. ja juz nie zamierzam sie tu wypowiadac i schodzic do twojego poziomu. I widze jednak ze dalej to forum car audio bedzie bardzo zadko odwiedzane przez ludzi ktorzy sie troche znaja bo jak moderatorami sa tacy ludzie i z taka wiedza jak ty to nie ma co tu zagladac. Nawet nie musisz sie wysilac odpisywac bo nie zamierzam nawet juz tu zagladc i klocic sie z osobami ktorzy cale zycie na wiedzy papierkowej opieraja swoje projekty.

Skomentuj

wasik zebys tylko w polowie wiedzial tyle co ja to bedzie dobrze
            a żebyś się nie zdziwił że jest inaczej Może i coś wiesz, ale nie umiesz tego przekazać, spójrz sam na swoje wypowiedzi, są zaplątane jak lato z radiem

Mylisz strojenie z litrażem obudowy, wzmocnienia z dziurami niby zmieniają strojenie :lol:

Dobrze że nie wiem nawet połowy z tego co Ty wiesz bo to same bzdury jak widać powyżej.

Mozesz zobaczyc sobie filmiki z moimi wooferami i widac na nich jakie jest zeiscie i jakosc
            :lol:

jarimir, wystawiłeś się i swoje praktyki na posmiewisko :oops: nie dość że robisz błędy z podstawówki w pisowni, to jeszcze wiedzę masz mizerną. Pomyliłeś po prostu fora Ja nie dość że pracuje w sklepie CarAudio jako monter, (od 1 lipca ) to jeszcze zdobywam swoją wiedzę teoretyczną i praktyczną.

W Twoją strone - żal.pl

Skomentuj

No jezeli ty jestes monterem to nie chcial bym trafic do zakladu w ktorym montujesz bo widac ze dopiero zaczynaSZ SIE UCZYC jak przyznales.Coraz wiecej powstaje takich zakladow Ca w ktorych piorytetem jest wcisnoc jakis bubel i wmawiac ze to najlepszy sprzet bo sie chce akurat go sprzedac a potem na roznych forach wychodzi co sprzet jest wart za pare kola. Nie bardzo wiem co mialo znaczyc ze pokazujac filmiki wystawilem sie na posmiewisko. Ty w zyciu nie widziales takich przetwornikow i napewno dlugo nie zobaczysz i to ciebie wlasnie mi zal.POkaz mi gdzie pomylilem litraz ze strojeniem. Chyba naprawde masz cos z glowka. POzatym nikt mi nie odpowiedzial jak jestescie tacy madrzy jesli wasze propozycje robienia wzmocnien zamiast dzielenia skrzyni sa lepsze dlaczego takie firmy jak MTX czy inne nie robia wg waszych opini wzmocniej tylko dziela skrzynie? Nie ,bo najlatwiej jest powiedziec jak wasik nic nie wnoszac w temat ,,bzdury wypisujesz" i podlizujac sie moderatorowi jak to juz w innych tematach zauwazylem robi.

Skomentuj

jarimir, daruj sobie. Przez takie osoby jak Ty poziom forum sie zaniża. Nie dociera do Ciebie nic konkretnego, przyjąłeś to co wiesz ze jesteś guru świata i nikt nie ma prawa wiedzieć więcej od Ciebie. Nie przyznałem że zaczynam sie uczyć, to Ty wciskasz te słowa w moje usta. Firma w której bede pracował jest juz na rynku pare dobrych lat.

Śmieszny jesteś, nie wiedząc dlaczego każesz nam na filmiku zobaczyć jakie jest zejście i jakość :lol: To że Ci coś drga w samochodzie to jest właśnie minus, i raczej dobre jak takero wyżej wspomniał dla dresiarzy. Skąd wiesz co widziałem a czego nie? Takie uwagi możesz sobie wciskać synowi czy bratu ale nie mi. Proszę: tutaj mylisz pojęcia:

Gdy ci wysiadzie np jeden glosnik albo jak bedziesz chcial go odlaczyc to w skrzyni nie dzielonej juz niemozna sluchac bo strojenie bedzie dla dwoch glosnikow a nie dla jednego , a gdy jeden nie bedzie gral to automatycznie strojenie sie zmienia.
                To zdanie obrazuje jak duże masz pojęcie o budowaniu kolumn. Nie chciałbym być nieuprzejmy, ale Twój poziom wskazuje że urwałeś się z elektrody. Taka nieprzyjazna atmosfera tylko tam panuje. Twoje teorie też wskazują że tam czerpałeś wiedzę.

To jak się robi obudowy to już nasza sprawa. Wiele firmowych konstrukcji wymaga poprawy by uzyskać lepszy efekt w działaniu. Najprostszym powodem jest materiał z którego wykonują obudowy. Jest cienki i trzeba go wzmocnić. Tak jak pisałeś może wtedy pracować osobno jeden głośnik a drugi osobno, jednak ja i tak wole robić skrzynie wg. swoich zaleceń. Już temat taki podejmowałem w innym temacie, jak skończę remont i zacznę pracować przedstawię wyniki z pomiarów co do podziału skrzyń oraz wychylenia głośników w nich pracujących. Bo coś musi być w tym, o czym mówiłem.

Ty za to wnosisz dużo do tematu, a takie zarzuty możesz sobie darować, z takero jestem w opozycji, i nie mam zamiaru mu sie podlizywać, a to ze ma moderke to mnie to nie obchodzi

Myslałem ze jestes na tyle konsekwentnym czlowiekiem ze skoro napisałes:

Nawet nie musisz sie wysilac odpisywac bo nie zamierzam nawet juz tu zagladc i klocic sie z osobami ktorzy cale zycie na wiedzy papierkowej opieraja swoje projekty.
                To dotrzymasz słowa

Dalsze kłótnie proszę na GG lub priv. Nie mam zamiaru zaśmiecać forum Twoimi smiesznymi i durnymi NIEPOTWIERDZONYMI wypowiedziami.

BTW: proponuję zamknąć temat dla dobra forum, autor otrzymał "pomoc"

Skomentuj

Tez proponuje zamknac temat a panu wasikowi sposobem lopatologicznym na priv pare rzeczy wyjasnilem zeby jak pojdzie do pracy jako,, monter" car audio sie nie osmieszyl na samym poczatku.

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                    jarimir, koniec tego , zamykam temat, a Ty dostajesz warna.
                    Gadasz głupoty, a forum traktujesz jako miejsce do przelania swoich frustracji, jesteś chamski, bezczelny i niewychowany, a do tego grozisz innym userom na PW - tego nie lubimy i tolerować nie będziemy. I daruj sobie zakładanie nowych kont na forum , tylko po to żeby głupoty pisać.

Skomentuj

Pozwolę sobie jeszcze na chwilkę otworzyć ten temat.
                      Jasne , moje symulacje mają się nijak do rzeczywistości, pomiary ludzi z JBLa pewnie też:

(dla W15GTi)
                      To chyba rozwiewa wszelkie wątpliwości na ten temat i zamyka usta tyleż nielicznym co niewychowanym niedowiarkom - mitomanom... Tak , tak, mowa o Tobie jarimir.

Skomentuj

Inaczej juz chyba nie moge do ciebie powiedziec jak *******. Otworzyles temat ale jak odpisalem na niego to usunoles temat. Jestes gozej niz *****.[color=][/color]

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                          jarimir, teraz to już przegiąłeś definitywnie, na forum moderatorów była mowa o Tobie i o banie i przez parę dni go nie dawałem by dać Ci szansę , lecz jak widzę nie było w tym najmniejszego sensu.
                          Twoją wiadomość usunąłem dlatego gdyż była kompletnie offtopowa , zupełnie nie merytoryczna i opierała się głównia, tak jak ta wyżej, o wyzwiska, a tego tolerować tu nie będziemy.
                          Żegnam.

Skomentuj

Czaruję...
                          X